סופ"ש
אוכלים הרבה כוסמת בזמן האחרון, למה ? לא יודע
זה קצת השפעת שמונה כזו, אם אני לא טועה הייתה שם תוספת כוסמת עם עשבי תיבול וירקות צלויים, חוץ מזה זוגתי מאוד אוהבת ומתברר שהעניין גם זול, מזין ובריא, אז למה לא..
הקוץ בעליה הוא שכמובן אני מבשל את הכוסמת בציר כלשהו, במקרה הפעם ציר סרטנים ענתיקה שישב בפריזר, שיסבלו קצת החברה. אז בחמישי יצא גם לעבור בטיב טעם ולחפש לפי השמועות את הנקניקיות בדומה למה שמוגש בשמונה, מה שמצאנו היה דומה אבל כנראה לא בדיוק - סדרת נקניקיות הדלי החדשה של מזרע, לא זול, נקניקיה בחמישה שקלים, אבל בהחלט איכות סבירה, לא לצפות למשהו בשמיים.. לטעמי המוצלח ביותר היה עם הגבינה הכחולה, מאוד מזכיר את הבנצ'מרק.. עם קארי פחות מוצלחת, בקר עם פורצ'יני לא היה..
בשישי לא הספקתי לשווקים בתל אביב, אז הסתפקתי בשוק האיכרים בקניון גבעתיים, לא מרגיש שממש ממריא, סחורה מוגבלת ביותר, איכות לא בשמיים, מחירים כן, לפחות לקחתי דובדבנים סגולים נפלאים, 30 ש"ח לקילו עוד סביר יחסית, למה שאמור להיות לפי השמועות אורגני, מי יודע, שיהיה..
לערב הכנתי קריספי קלמרי בתנור שיצאו הכי טוב שאפשר, לפחות עד היום..הקלמרי בפריזר ממוסי היו ענקיים ומאוד עבים, וזה עושה הבדל עצום בתוצאה, יצאו קריספיים מאוד ולא הספיקו ממש להתייבש. מפתחות בהצלחת הסיגנון הזה כמובן מהות ואיכות הציפוי ותנור גריל לוהט ומולהט כך שהקלמרי נכנס פנימה לזמן קצר ביותר כשנייר האפייה משומן, לפעמים צריך להפוך לעוד שניונת ולפעמים לא.
ליד זה חצילים קלויים שהתוך נצלה שוב בתנור עם הרבה רוטב עשבי תיבול. הקונדימנט הזה פשוט עושה את המטבח עולם אחר
יש דברים כמו צירים או רטבים כאלו שגם אם משדכים או מבשלים בהם סולייה של נעל, הם יוצאים טעימים "
בגדול הפעם זה היה המון פטרוזילה ושמיר, כוסברה נפקד הפעם, מעט מירין, דאשי, קטשפ מאניס, רוטב דגים, שמן זית, תבלינים.. על זה ראגו בקר, טוסטונים ליד, טעים.
לקינוח גלידת בטטה סגולה מתוקה, אבקה מיפן בניסיון לשחזר מה שאכלנו שם, מתוך ידיעה שלא יצא אותו דבר כמובן, סיפור ארוך.. בכל מקרה גם עם האבקה הזו יצא טעים מאוד, למרות ששפכתי די הרבה אבקה ויחד עם יותר מידי פרופורציה של אבקת חלב, יצא כבד מידי, "בטטתי".. על זה סירופ של דובדבנים חמוצים ובצד הדובדבנים המעולים מהשוק..
בשבת כוסמת עם המון קוביות של קישואים צלויים עם חלב קוקוס וקונדימנט עשבי התיבול.. וכל מיני סלטים, למי יש כוח לאכול כבד בחום הזה ?