סופ"ש
היה די עמוס, בשישי מוקדם בבוקר טייק אווי של מאפים מגל, סיבוב קניות יין די מאסיבי בבית היין והסיגר באודיטוריום בחיפה וחזרה הביתה ליום של "חביצת" גלידות מאסיבי.
הכנו כמה דברים בבית, פילה סלמון צלוי ברוטב אסיאתי, פסטה מאיטריות ביצים (אסיאתית גם כן) עם באקצ'וי ורצועות שייטל צלוי, פחות או יותר אותו רוטב של הסלמון בתוספת המון כוסברה, עירית ואבקת קשיו קלוי. שתינו עוד קצת מהגוורץ של 14 hands, משהו וושינגטוני אני חושב, 2 ב 90 ש"ח..
בשבת הרצנו אירוע משפחתי עם הקייטרינג הדרוזי של סמי, היה סה"כ בהחלט טוב וטעים, למעט אולי "קוצר" קטן בקטגוריית הבשר לאורחים המאחרים.
מצאתי לא מעט מציאות אלכוהוליות זולות שלצערי ולשמחתי האורחים כמעט ולא ניצלו - היה שם הרבה קרמו מבעבע, מגוון גמלא השמורה, סירה, קברנה סוביניון וסוביניון בלאן ב 117 לשלישייה, אני חושב שזה מחיר לא רע, אהבתי יחסית את הסוביניון בלאן והסירה, לא ניסיתי את הקברנה.. גוורצים זולים של קולומביה קרסט ובלו נאן שבכלל לא נגעו בהם, מה שהלך חזק מאוד היו בקבוקי קסטיל רוז' ב 10 ש"ח לבקבוק, מחיר נחמד מאוד, גמרו לי בלי למצמץ את כל 30 הבקבוק, משפחה כפויית טובה
הקינוח היה סורבה שוקולד מריר (כן, המתכון האלמותי של לייבוביץ מתאים מאוד להכנה להמונים) וגלידת שוקולד לבן שיצאה מעולה, לפי מתכון מהספר Gelato Messina האוסטרלי, זה בהחלט ספר ומתכון למתקדמים אבל עדיין נגיש יחסית גם הביתה, החבר'ה שם מאסכולת הסוכר\דקסטרוז\אבקת חלב\מייצב שהיא די פופולארית בגלידריות בוטיק טובות, אם יש תוהים ורוצים לגבי המתכון, נלהג עליו בשמחה בנפרד, בתנאי שיכינו באמת בבית "
ספרים ספרים ספרים, הגיעו כמה משמחים, למעטים שמשחיתים זמנם עם המייבש , הספקתי לצלול קצת לספר שהגיע לא מזמן :
Dehydrating at Home: Getting the Best from Your Dehydrator, from Fruit Leather to Meat Jerkies
הוא בהחלט טוב, אם כי לצערי מעט פשטני מידי, קיוויתי שזה יהיה ספר יוצא דופן "במורכבותו" בתחום של ספרים די מדשדשים, מה שבינתיים נראה מעניין זה תחום די רחב של "קרקרים" שסוף סוך יתן בתקווה פרופורציות נכונות לשימוש בזרעי פשתן, כל מה שניסיתי עד היום עם זרעי הפשתן, לא צלח. עוד נקודה מעניינת למחשבה זה ייבוש כפול, מה שקרה זה שבטעות, כמו כל הדברים הטובים בעולם, שכחתי דיסקיות קישואים במייבש לכמה ימים וכמובן שהם תפסו לחות והפכו להיות "לדריים", אז הרצתי אותם שוב בייבוש כמעט "זמן מלא" וארוך והתוצר הסופי היה סופר מיובש ואפילו "קלוי", הדבר הכי קרוב לקריספיות שיצא לי לפגוש, ללא תורך בהקפאה לשמירה על מרקם קראנצ'י מיובש.. המינוס ? חשמל כנראה, לא יודע עד כמה העניינים האלו צורכים.
עוד כיוון יפה מהספר - ייבוש כמעט מלא של פרי, נניח בננה, כי היא מאוד מתאימה לעניין, לאחר מכן טבילה של כל חתיכה בחלב מרוכז או רוטב שמנת קרמל וכולי כיוונים כאלו, אפשר גם לפזר תבלינים שנדבקים, אז הכנסה לסיבוב ייבוש נוסף של כמה שעות, רע זה לא יצא, השאלה מה המינוס.. התשובה, סבלנות, די הרבה עבודה, אופציה כמו במקרה שלי, להרבה לכלוך.
Tom Kerridge's Best Ever Dishes - אנחנו מאוד אוהבים לראות את התוכנית שלו בערוץ האוכל (גם בשידור ה 350 שלה, מה קורה שם עם תכנים חדשים? אפס דברים). הוא אשף גסטרופאב כזה והמתכונים שלו בוקסים לפרצוף בלי להתחנף (מישהו אמר אוטולאנגי), משום מה הספרים שלו בגרושים באנגליה, פחות מ 20 ש"ח כשקונים אותם שם, ואילו חתיכת ספרים טובים עם מספר עצום של מתכונים לא מסובכים מידי אבל עדיין מעניינים לקריאה וניסיון.. נכון שהסיטואציה לגמרי שונה כנראה, אבל ספרו על המחיר הזה לפבלישרים של ספרי קומרובסקי, ש.ל ליפא, אוטמזגין ולמעשה כל יוצרי ספר ישראלי שנמכר בשוק המקומי ב 97-130 ש"ח, עד שבאמת רוכשים אותו באיזור ה 50-60 במבצע. אגב נראה שיצא גם ספר למסעדת גרקו, נדיר יחסית בנוף המקומי, 180 ש"ח והוא שלכם..
The Square: Sweet - the cookbook - לדעתי זו מסעדה ושף עם שני כוכבי מישלן, היה מבצע שבע ומשהו פאונד לפני המשלוח על ספר המתוקים (יש גם אחד מלוח) אז לקחתי, סה"כ עושה רושם של ספר די מאכזב, שלל מתכוני גלידה וסורבה שלא עשו רושם טוב במיוחד עם פרופורציות תמוהות של סוכר.
Atelier Crenn: Metamorphosis of Taste - הספר המיוחל של השפית דומיניק קריין מסן פרנסיסקו הגיע סוף סוף, מחפש זמן "לעכל" אותו ולראות מה שמיש ומה סתם כיף לקרוא ולראות.. מאוד מאוד כבד בשימוש במייבש מזון וזו הייתה הסיבה המרכזית שרכשתי, בהחלט עושה רושם שיהיה מה לעשות איתו.