סופ"ש
100% ביתי, פחות או יותר, בשישי בבוקר מאפים ולחם מקפה לואיז שהיו הבסיס לארוחת בוקר מעולה, במקום להילחם בהמונים על מקום ישיבה בלואיז או גל.
כשרמות הסוכר בשיאן הוקדשו השעות הבאות שוב ל "harvesting" עירוני של הרבה דברים שנקנו בשוק בשבוע האחרון - וישנייה ומשמשים הלכו לג'ארות מכוסים בסוכר לסירופים עם מקלות וניל, חלק יהיה בעתיד ליקר וחלק אולי לויניגרטים ושאר אפליקציות. המון שומר די צעיר וזול מהסופרמרקט הלך למייבש, גם סטוק של מרווה זולה יחסית שמצאתי בשוק, אז יש שוב במזווה מלח מרווה, דבר טוב. עגבניות שרי תמר בחמש ש"ח לקילו לא הולך ברגל, הרכות הלכו לבישול רוטב והמוצקות קיבלו מועמדות של כבוד לסלט.
בשישי בערב התחשק הודי - נתחי סלמון "טנדורי" ובאטר שרימפס ליד כוסמת, הלך טוב עם בקבוקים של בלו נאן..
הקינוח עשה שימוש במשאב פירותי שזמין מאוד ובהחלט טעים כרגע - דובדבנים כמובן, החלטתי שזו תהיה מתקפת טעמים רצינית מהם יחד עם מה שמשתלב איתם נפלא - שוקולד מריר
כיף גדול שיש שוקולדים שאפשר לטמפרר אותם בקלות בשיטת ההזרעה, אין צורך להתרגש ממשחקי הטמפרור המאולצים על השיש של מתחרי בייק אוף, זה מצטלם יותר טוב אחרי שבועות ארוכים לבטח של אימונים אותם העבירה ההפקה את המתחרים לפני\בעת הצילומים. אגב גם לא חייבים מדחום לעניין ביתי זה - מה שלא יעשה מספיק טוב הטימפרור המאוד לא מדוייק, ישלים המקרר..
אז הגשנו דובדבנים טבולים בשוקולד מריר וליד זה מילקשייק דובדבנים, גלידת שוקולד לבן ושאריות השוקולד המריר שנשארו מהטמפרור, כמובן מגישים לכל סועד גם בקבוק מים קרים גדול ליד
בשבת החלטתי לבשל סוף סוף את גרגירי החומוס הבולגרי שקניתי כבר לפני כשנה בחבשוש, חלק הלך לחומוס כבד וטעים עם המון שמן זית מצויין מכבישה משפחתית, חזה עוף מוקפץ עם באק צ'וי קצוץ, פרוסות פלפלים ירוקים חריפים ועירית - בעבר הייתי נוהג להכין את חזות העוף השלמים בתבלינים "כמו נקניק", אז לחתוך לפרוסות ולהשתמש במוקפץ, זה נחמד מאוד אבל קצת שיעמם כבר, אז בזמן האחרון אני חותך לפרוסות דקות יחסית את חזה העוף השלם עם סכין חדה עדיין כשהוא נא ומקפיץ את הפרוסות בחמאה ושמן זית עד שחומות אך עדיין נשארות עסיסיות.. גם הירקות פחות או יותר באותה שיטה ומה לעשות שכשחמאה מעורבת בעניין - דברים יוצאים מאוד טעימים.. כמובן שהוספו בהקפצה האחרונה והדי מהירה גם תבלינים כאלו ואחרים ומעט שמנת, קצת נמאס להיות פוליטיקלי קורקט עם שומן בבישול, אז מגוונים לפעמים
היה גם סלט מעגבניות השרי - קרוטונים ביתיים בטעם אבקת שום, פרוסות פלפל ירוק חריף, פטרוזיליה, מלא גרעינים קלויים, עירית קצוצה, בצל אדום חתוך דקדק מוחמץ, בלסאמי, מלח גס, שמן זית פירותי, זה לא יוצא רע, גם כשאין בסביבה גבינה להוסיף, לא חייבים. כוסמת מעורבת עם ראגו של ירקות, שלא יחסר..
עוד השקעה ממש לא גדולה, יחסית, בקינוח שהוא באמת די פשוט - זביון של פירות הדר בכוס עם סורבה\גרניטה של מנדרינה..
היה סופ"ש מאוד טעים, גם הרבה תוכניות טובות ומעלות תהיות ומחשבות במסגרת דוקו שף העכשווי - 10 מיליארד על עתיד האוכל בעולם ב 2050, גם על החברות הגדלות ובעיית ההשמנה בארה"ב, פשוט לא להאמין איך נראית התעשיה וכל השדולה הפוליטית הבזוייה ברמות בלתי ניתנות לתיאור, שתומכת במכונת השמד הזו.. טבעי זה הכי טעים שיש