סופ"ש תל אביבי
לא הספקנו יותר מידי עקב "אילוצים משפחתיים" טובים, אבל בהחלט היה נחמד..
החלק הבינוני של הסיפור - הסניף של בייקרי מבית הבראסרי בקצה דיזינגוף, אף פעם לא חשבתי שהמאפים משם מוצלחים במיוחד אלא די בינוניים למשעי, די נאלצנו לסחוב משם את ארוחות הבוקר למלון ולפחות נחמד שהם פתוחים בשבת.. מעבר לזה שהצוות תמיד היה מקסים ונעים, כל מה שניסינו לא הרשים - קפה טוב אבל בגודל קטן אחד, פורקה ? סנדוויץ גבינה ונקניק בלחם דגים, חביב אך קטן מאוד ב 16 ש"ח, אני תאר לעצמי שחותכים באגט ארוך יחסית ל 4 סנדוויצ'ים כאלו, כך שאשרי המקום שמצליח להוציא בסביבות 64 ש"ח מבאגט כזה עם כמה תוספות נחמדות, אין ספק שיודעים לעשות שם ביזנס, אבל לנו זה היה קצת יקר מידי..
המאפים מתומחרים באופן יחסי לטירוף כיום, די מתון באיזור 12-14 ש"ח, אך אף אחד לא עשה חשק לעוד, שמרים שוקולד, וניל בסיגנון הקאסטרד טארטים הפורטוגזים הקטנים, קרואסון שקדים שעוד היה קצת יותר טוב מהשאר, פחזניות וניל קטנטנות יחסית טובות גם כן, אבל שום דבר לא וואו, ממש לא, במאפים "היבשים" לטעמי לחמנינה דאז וגל דעכשיו, טובים הרבה יותר.
הדבר הטעים ביותר מהם, היה קינוח מוס גבינה ופטל מיניאטורי יחסית עם שני נציגי פטל די סימבוליים למעלה, לא מתוק מידי וחמצמץ במידה, שום דבר שלא פגשנו לפני, במיוחד במחיר יחסית גבוה לגודל קטן כזה, של 24 ש"ח.
זה אומנם ישמע קצת מוזר, אך כל ערב לקחנו למלון טייק אווי מזה סושי, עדיין נשאר סופט ספוט רציני מאוד למקום וסה"כ הסושי היה בסדר גמור, כמו שזכרנו וגם התגעגענו, מי יותר (זוגתי) ומי פחות
המחירים אומנם טיפסו קצת, אך סה"כ 207 ש"ח בכל איפשרו לנו לאכול המון סושי (קומבינציה שנקראת colored collection עם 44 חתיכות + 8 של נגוייה רול הדי מוצלח שלהם). לא הייתה אפשרות להרחיק מהמלון להרפתקאות נוספות, אז בהחלט לא התלוננו ולא סבלנו מאופציה קרובה זו, למרות שאין ספק שהייתי מעדיף לגוון עם משלוח אחר.
שתינו הרבה סיידר סומרסבי במבצע מאיי אם פי אם הסמוך, ממש לא סיידר לפנתיאון אך גם לא נמושה ב 16 ש"ח לזוג.
באחד הערבים שוחחתי עם בחור נחמד מ choux והזמנתי לנו חמישה אייטמים מהתפריט המהודק והמעניין של הקינוחים האישיים שלהם.. מעט חששתי לפני, אך על הדקה כפי שתיאמנו בשעה היעודה התייצב לו כנראה אותו בחור במלון עם הסחורה, גיגול קטן וריחרוח ברשת בדיעבד הראה שכנראה מדובר ביזם הצעיר, מר ירין קארו ויש לו עוד שותף, כנראה, הקיצר תבורכנה ידיהם, שני מאניקים
אם זה מה שלומדים לעשות בבית ספר בישולים, אני כבר רושם את זוגתי היקרה, להרחבת רפרטואר הקינוחים הכבר גדול שלה, אך עממי משהו "
לשנינו יש חולשה קוסמית לקינוחים אישיים קטנים ועזי טעם, זה אולי הדבר הראשון במעלה שמעניין אותנו גם בנסיעה לחו"ל, אז הבשורה היא שיש משהו מאוד מקורי ויצירתי בתל אביב, ברוך השם די רחוק מאיתנו אך גם מעצבן כמובן, שיכול לתת פייט לכל אשף פטיסרי כזה או אחר שפגשנו בעבר, כמובן גם בעולם, בכל מקום. אלו היו בין הקינוחים המוקפדים ומעניינים לבטח שפגשתי בארץ, שוב, גם בחוץ, זה שם למעלה. אז שאפו ענק לחבר'ה הצעירים האלו, יחד עם אנשים סופר דופר מוכשרים כמו אלון גולדמן ועוד כמה כאלו (מי אמר ערן שוורצברד? מחכה לספר..), יש לנו בארץ בשורה גדולה מאוד בתחום היום וזה בהחלט כיף, לדעתי.
חדל ברברת בקשר - אני מאוד התקשתי לדרג את חמשת הקינוחים, מבחינתי כולם היו יהלומים קטנים עם חשיבה פנטסטית על הטעם, מרקמים מושלמים ואי התקמצנות בחומרי הגלם. רק בפחזניית פטל אחת קטנה, היו הרבה יותר נקודות וניל מכל ששת פחזניות הוניל הקטנות שלקחנו לדוגמא מהבייקרי, וזה מסוג הדברים הקטנים גדולים, שעושים הבדל גדול.. עוד דבר קטן מאוד שלי עשה המון בקינוחים האלו - יש בהם לא מעט מגיעות גם של מלח, דבר סופר חשוב בעבודה עם מתוק ובהדגשת טעמים, אני יודע שאני כבר יוצא יותר מידי מגידרי, אך הטעמים פשוט היו כמו קרוסלה ומאוזנים בצורה נהדרת..
פחזניות הפטל ניצחו, מוצר פנטסטי, השוקו בננה נהדר נהדר, המאנצ'י בנצ'י או איך שנקרא, אני חשבתי שהוא על גבול הגאונות, זוגתי מעט פחות התלהבה (בגלל המלח), טארט הלימון קטן וממזרי כמו בריכת לימונים חמוצה מתוקה, ככה זה צריך להיות, הקראק בלאן שזה "כולה" קראמבל "מוקפץ" בשוקולד לבן היה שוב, גאוני בפשטותו ומצויין בביצועו. 95 ש"ח שבסופם הבטנו בתימהון אחד בשנייה ופשוט פרצנו בצחוק מטורף, טוב גם 50 חתיכות סושי וארבעה בקבוקי סיידר לפני, תורמים לזה לא רע. לקחת בחשבון שהקינוחים אינם ענקיים אלא עובדים בכיוון פטיסרי מודרני יחסית וכן, יחסית קטן אך הוגן מאוד, לבטח מול רמת מחירי קינוחים במסעדות ופטיסרי באופן כללי בארץ.