אז מה אכלתם בסוף השבוע?

החתולית

New member
בקצרה מאד, כי קשה מהנייד

ראמן מצויין ב- BONE DADDIES בסוהו בלונדון. ציר מבוסס חזיר, בטן חזיר, ביצה חצי קשה כתומה ויפה ואיטריות טובות. עם יין לבן ליד, זה היה ראמן מושלם.
&nbsp
עוגת דבש ועוגת דובדבנים ב- L'ETO.
&nbsp
בורו מרקט - מלא דוכנים מיוחדים לחג המולד. אכלנו STEAK AND KIDNEY PIE קלאסי עם פירה ואפונה, עוגיות ג'ינג'ר מצויינות, פאדג' מתוק ומלוח, נזיד של בשר גדי שהיה לא פחות ממצויין.
&nbsp
שוק חג מולד ב- SOUTH BANK - שוק צבעוני של אוכל ומתנות. קרמבו ממולא ליקר בייליז שהיה מתוק מדי אבל טעים מאד, פסטל דה נאטה טובים מאד, שרימפבורגר נדיב של שרימפס מתובלים וצלויים.
&nbsp
ממשיכים לאכול את לונדון היום.
 

gastro101

New member
חשבתי שלא אכנס למטבח אבל..אנג'לינה ובשרלה

סוף שבוע ללא "ילדים" בבית , תכננתי להכין רק קפה
אבל- האמא הפולניה שבי הכינה ולקחה בקופסאות לילדים ולנכד- דאל עדשים (מתכון של לימור לניאוד תירוש ), תבשיל גרגרי חומוס עגבניות וחלב קוקוס בתבול קארי בעיקר , אורז עם גזר ומאפינס בננה . על הדרך הכנתי את עוגת הגבינה דיאט הפעם עם קוביות תפוח עץ זעירות -זכתה לתשבחות מהלקוח
בין לבין- בששי לפנות ערב הלכנו לאנג'לינה הוד השרון- בשעה חמש וחצי היה מלא למחצה. אני לקחתי את המנות הקבועות שלי- גספצ'ו ושרימפס בשום ושמן זית (7-8יחידות ב56 שח ) . לפני שיצאתי מהבית -על השולחן היה לחם דגנים טרי ממאפית ליאור (הקבוע שלי) שמתי 3 פרוסות בתיק וטוב שכך, הלחם המוגש שם OTH עם סלסלת עגבניות היה די יבשושי -לא לטבול בשמן של השרימפס, אז הוצאתי את הלחם הטרי ונהניתי מאד
הוא לקח מרק היום- מרק עגבניות עם פסטיס -טוב מאד, סלט זוקיני וממיוחדי היום פרחי ארטישוק מטוגנים עם איולי בזיליקום- מצוין
176 שח לארוחה קלילה אך משביעה .

בשבת שעה 14.30 חזרנו משמרטוף בקבוץ בדרום, פרט לנכד המאד מתוק לא אכלנו כלום משש בבקר ומתנו מרעב. נזכרתי שנפתחה מסעדת בשר בקניון אושי לנד החדש בכפר סבא. הקניון שחנויותיו פתוחות בשבת נראה כמו קניון בארהב ערב כריסמס. בנס מצאנו חניה
המסעדה- בשרלה - להגות כמו מוצרלה - היתה די מלאה , בקשנו לשבת על הבר. כסאות הבר מאד נוחים ואלון הברמן היה מאד נחמד , הסביר שהם מתמחים בבשר, מגדלים אותו ברמת הגולן ומיישנים במקום. כנראה מדקלם מה שאמרו לו כי הבשר היה רחוק מהתאור
לפתיחה לקחנו ערכה ים תיכונית- חומוס גרגרי לא טעים, סלט כרוב נחמד, סלט סלק שהוא אכל וסלט עגבניות - קוביות עם פלפל חריף. טעים ובעיקר הרוטב לטבילת הפוקאצ'ה בעת אכילת הסטייק. מנה זו מגיעה עם סוג של פוקא'צה נחמדה

בשרים- הוא לקח המבורגר עם גואקמולי - בקש מדיום ממבט בצד היה עשוי היטב -אמר שבסדר ותו לא. בצד צ'יפס עגול של תפוחי אדמה ובטטה. מוצלח מאד
אני לקחתי סינטה 250 גרם , חשבתי שצריכה לבחור תוספת ובקשתי סלט עגבניות
הסטייק הגיע על פלטה לוהטת וראיתי איך הוא ממשיך להתבשל מול העינים - העברתי מיד לצלחת. בחתוך היתה אדמומיות במרכז- אבל טיפת נוזל לא נשארה על הצלחת - סטייק יבש. לצידי בבר אכל בחור נתח שנראה כאנטרקוט- ארגמני מדי אבל גם אצלו נראה יבש לגמרי. זה לא סטייק טרי שיושן במקום
הייתי רעבה וכמןבן חיסלתי את הסטייק . על הפלטה החמה היו שני חצאי תפוח אדמה אפוי בקליפתו
סלט העגבניות היה מפואר- פרוסות עגבניה יפות חופפות מעט על צלחת גדולה, עליהן פרוסות בצל סגול טבעות בצל ירוק שבבי שקדים ורוטב סילאן ? מזולף.

בחשבון נכללו 12 שח על סלט העגבניות- ברור העלה שזו לא תוספת כפי שחשבתי אלא בנוסף אבל ה"מנהל" הוריד מהחשבון שהסתיים ב222שח
לא יקר.אבל מסעדת בשרים שהמנה הכי טובה סלט עגבניות . ולהגיש סטייקים על פלטה לוהטת .לא נראה שנחזור . ההמבורגרים במוזס טובים יותר
 

מיתר44

New member
גשם המשחק - אוכל ביתי

מזג האוויר מתאים לשהיה במטבח וזה מה שהיה לנו:
מרק ירקות עשיר עם פרמזן מגורר.
פאטה כבדי עוף על פי מתכון של טל (יש מה לאכול) - משובח כשהכבדים בהירים, החמאה תוגברה בשומן אווז והאלכוהול היה קלבדוס. הוגש עם ריבת בצל ולחמניות פרעצל.
לביבות כרוביות תינוקות שמצאתי בסופר של הדרוזים יחד עם סבנח טרי שהיה מילוי לבורקס תורכי (מהבלוג של שי ברנדס)
וגם בישקוטי בשביל הקפה של הבוקר (מתכון של רוני ונציה), פאד תאי (מתכון של מומחית לאוכל תאילנדי).
וגם - דג מרוקאי על בסיס מושט אמנון הגליל שמגיע כפילטים אחד אחד קפואים וארוזים בוקואום מסין.
ליד כל אלו לגמנו פטיט קסטל 08. וקיווינו ישמשך ככה.



 
ארוחה שישי טובה בבית

חלה נפלאה של טלר
אבוקדו עם מלא שמן זית
סלט של רוקט, מלפפונים, רימון, אגוזי מלך וויניגרט חרדלי
בטטות מאודות בשמן זית עם מרווה ויוגורט עיזים
כרובית מאודה שעברה לתנור עם פירורי לחם, שמן זית ופלפל שחור
ספגטי עם פלפלים ופסטו מעולה
קראנץ' שוקולד מהלחם של תומר - מאכזב ממש
ושרדונה של ספרה זכר מהימים שהיה כסף
 
אותי מאוד קל לפגוש

ראשון עד חמישי מעשר עד עשר בלימודים
בסופ"ש בלימודים אבל מהבית
גיחה לקפה בקדוש איפשהו באמצע
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אירחנו חברים למסיבה

כך נראה השולחן לפני המטבלים, החטיפים (בכל זאת היו כמה), השתייה והאורחים.


 

מיכאל ג

New member
אוכל פאבים משודרג ב"טיפהמרה" גבעתיים.

סצינת מקומות הבילוי בגבעתיים השתפרה בזמן האחרון ואחרי עצם קיומם של פאבים עכשיו הגיע הזמן למקומות עם אופי מובחן.
טיפהמרה לא ממש מזמין מבחוץ ונראה כמו דלת של מחסן. מבפנים המקום אפלולי ובעל אווירה חזקה של דרום ארה"ב כולל אקדחים, שנדליר מקרני צבי, גולגולת שור על הקיר ופלייליסט שכולל את מיטב הלהיטים מסרטי טרנטינו.
המקום מתמחה בקוקטיילים אבל אני הזמנתי בירה, אין להם הרבה בחירה כאן ורוב הבירות אמריקאיות (נקודה לרעתם). מבחינת האוכל המנות לא גדולות - אלו עדיין מנות פאבים - אבל הן מעבר להיצע הרגיל בפאבים.
ניסינו כבד קצוץ חביב למדי עם טוסטונים, מנת בשר בקר מפורק חביבה ביותר, והאהובה עלי עד כה - מנת בריוש עם ארטישוק, גבינת (משהו) ושמן כמהין, מעדן שהולך ממש טוב עם הקוקטיילים שלהם. המנות במחירים של עשרים ומשהו עד חמישים ומשהו ש"ח. עוד יציאה שלהם היא הזמינות של ביצים כבושות, אוכל פאבים מקובל בחו"ל ודבר שמעט ואין למצוא בארץ. ביצה נמכרת במחיר המאוד סביר של 6 ש"ח.
סה"כ בתור מי שגר באזור אני מאוד מרוצה שמקום כזה קיים בסביבה. כן ירבו.
 

erezavn

New member
רק כמה חבל שמתירים עישון בפנים

הייתי פעמיים. האוכל אכן לא רע. הקוקטיילים שאמורים להיות גולת הכותרת פחות הלהיבו אותי. בכל זאת - תוספת מבורכת לגבעתיים.
אישית לא אחזור בגלל מדיניות העישון המתירנית. כשאני שותה ואוכל לא מתאים לי לנשום עשן סיגריות.
 

erezavn

New member
זה אסור. אבל ברים מצפצפים.

יש חוק למניעת עישון במקומות ציבוריים. היה גם תיקון שהרחיב את החוק לכל מקום שמגיש אוכל ושתייה. העניין שהוא שמצפצפים ולא אוכפים.

בפעם הראשונה שישבתי בטיפהמרה עישנו בשולחן שקרוב לכניסה. מישהו פנה לברמן וביקש שידאגו להוציא אותם וכך היה. זה עוד עובר יחסית. בפעם השנייה כבר עישנו חופשי על הבר. אחת המעשנות אמרה לחברתה המעשנת כמה טוב שיש מקום עם כזו אווירה בגבעתיים. היות ולא בא לי להיות המבוגר הנרגן והנוזף לא ביקשתי מהן לצאת לעשן בחוץ ופשוט ביקשתי חשבון (למזלי זה היה אחרי שסיימתי לאכול). החלטתי שאני את רגליי אדיר מטיפהמרה. לא הפסד גדול.
 

HEYלו

New member
עלה גפן - עוד ערב טעים ברמות

הייתי בשישי בערב עם ההורים וסבתא הונגריה שלא יודעת לאכול אוכל שאין בו פפריקה ;)
&nbsp
הרוב היה מעולה כצפוי. זכורים במיוחד החציל עם לבנה (כמובן), מנת שרימפס ברוטב חמאתי לימוני מדהים שהוספגה בו פיתה עד הטיפה האחרונה, דג מוסר על תבשיל פריקי יוצא דופן, פירה מהמושחתים שאכלנו (ועוד במסעדה ערבית!), מנה ראשונה של סלק עם קוביות גבינה וקראמבל שקדים עם עלי בייבי סלק.
גם טובים אבל פחות- מוחמאר/מסאחן בתצורת קרעי עוף על פיתה- קצת הרגיש כמו עוף מכובס. סינטה. לווה במעטה פיסטוק שהוזהר מראש שמוגשת מדיום- אבל הגיעה רייר לדעתי והייתה לעיסה מדי. עלי גפן בעיני מדהימים אבל שנויים במחלוקת למתקשים עם טעמים חמוצים.
הסבתא ההונגריה ליקקה את השפתיים כמעט בכל המנות;)
&nbsp
גולת הכותרת ללא ספק- הקינוחים!
הזמנו שניים שנאמר לנו ע״י המלצרים שחדשים בתפריט:
לייאלי ביירות- קרם סולת וגבינה (לא זוכרת איזו) בטעמי מי ורדים ופירות, עם ג׳ל מרמלדת חבושים(?) בצד- מהמם, מזכיר קצת את חלאווית אלג׳יבן האלוהי שאכלנו בהזדמנות אחרת, אבל פחות טוב ממנו.
מפרוקה חלבית- קינוח שמיימי שנטרף תוך דקות, חובה חובה חובה. קרם מסקרפונה שיושב בין שתי דסקיות מרציפן פיסטוק, שמעל העליונה זילופי מוס פיסטוק ופרחים אכילים.
&nbsp
אחרי הביקור הזה הבנתי שזו מסעדה אמנם מעולה באופן כללית, אבל יכול להיות שהגדולה האמיתית שלה היא הקינוחים. אנחנו מתכננים להגיע מתישהו רק לקפה וקינוח ולחגוג על כל המנות בתפריט!
 
למעלה