אז מה אכלתם בסוף השבוע?

החתולית

New member
שווארמה חמדי באבו גוש

בשישי עליתי לירושלים למשחק של בית"ר נורדיה באיצטדיון טדי (כן, כן, אני הולכת למשחקי כדורגל של קבוצה שהיא אלופת ליגה ב' דרום החל מיום שישי).
&nbsp
אחרי הניצחון הסוחף של בית"ר נורדיה במשחק האליפות, נסעו כל האוהדים לבר ירושלמי בשם חצי תוכי, ושמחתי מאד לגלות בו ברז של גינס. אחרי ליטר וחצי גינס, היינו רעבים, ובמרכז ירושלים אין הרבה מקומות פתוחים לארוחה מהירה.
לכן, עצרנו בדרך תל-אביבה בשווארמה חמדי, ספונסר של הקבוצה, למנה שווארמה מצויינת. השווארמה עסיסית, הירקות טריים, והתוספות שאפשר לקחת ליד מוחלפות תדירות - חצילים מטוגנים, קישואים אפויים, סלט גזר (חריף), עגבניות עם שום ועוד.
&nbsp
בשבת, נחנו בבית עם מסאבחה מקלנסווה שהספיקה לכל היום.
&nbsp
 
אכלנו בשרונה

ארוחת צהריים בקמפאי סטריט ווק - לא רע בכלל. אני אכלתי סאטאי עוף עם נודלס ובעלי אכל האנוי (בערך עוף חמוץ מתוק) - המנה שלו הייתה מאוד טעימה, ושלי הייתה בסדר. הילדות אכלו סושי שלא טעמתי, אבל נראה לי ברמה בינונית, נגיד.

לקינוח אכלתי בשגב קונספט - קינוח שכבות חלווה. אחד הקינוחים הגרועים שטעמתי. החלבה הייתה בסדר, הגלידה הייתה סבירה - כל השאר (כולל הרטבים ששמים מסביב לקופסה) היה ממש על הפנים. לא מבינה איך הדבר הזה קיים. זה נראה מפתה אבל נראה לי שלמי שהכין את זה פשוט אין חוש טעם. (יש לציין שלדעתי שכחו רכיב אחד במנה שלי - גנאש קפה. יכול להיות שהוא משובח והיה מציל את החלק העיקרי של המנה, אבל כל המסביב עדיין היה גרוע...).
 

החתולית

New member
כתבתי על הקינוחים האלה של שגב קונספט

חבר ואני נפלנו בדיוק באותו קינוח. אין לי מושג איך הם מתקיימים עם קינוחים שעולים 32 ש"ח והם כל כך לא מוצלחים.
&nbsp
 
שאקאלד-עין חרוד איחוד בשישי בוקר

נפגשנו 3 חברות על פלטת גבינות, לחם עם חמאה ופואקצה.
המקום על טהרת הפחממות ומראש כתוב:" כאן לא מגישים ירקות".
אבל...מומלץ.נהננו מכול ביס וכמובן הצטיידנו בבריושים ,חלות ומארזי שוקולד Home maid

לארוחת שבת הכנתי סיר קציצות עטופות עלי גפן ,עגבניות ופול ירוק לפי מתכון מעולה שהעלתה הבלוגרית מיכל וקסמן.במקור הקציצות עשויות מבשר טלה, אך אני הכנתי עם בשר בקר והיה מצויין.
בשבת אכלנו שאריות שישי ובערב פיצה ממשאית פיצה באחד מעשרות הירידים ששטפו את האזור לחג...
 

FiReBall

New member
אמריקה בפעם השנייה

למרות הביקורות הצוננות על המקום, אני נהנתי ומאוד.

נדגמו הפעם -
מהתפריט 'האמריקאי' -
כנפי באפלו עם רוטב ברביקיו (בצד) ורוטב חרדל טראגון (פחות לטעמי) - KFC לתפארת, באופן חיובי מאוד.

סלט פינק ליידי - פרוסות סלק עם גבינת פטה ועוד - טעים למדי, אך כמו שקורה הרבה פעמים עם מנות של סלק, המנה מתחילה קצת לשעמם (ודוגמא נוספת מהעת האחרונה - סלט הסלק של נורמן שמכיל לדעתי 3-4 סלקים).

מהתפריט 'המקסיקני' -
טוסטד קורן - גרעיני תירס עם איולי צ'יפוטלה ועוד - מנה טעימה עם כי די קטנה

גרינגוס - קסדייה עם בשר וגבינה. קראתי ביקורות שתיארו את המנה הזאת כסתם טוסט, אבל לטעמי התיאור חוטא לאמת. טעים מאוד עם תעופות גואקמולה מעל.

חברים אחרים טעמו את ההמבורגר הגדול ומאוד נהנו, ואת מנת הנאצ'וס שמזכירה אולי את הזאת של טאקריה אבל יותר קטנה מה שמביא ל-VFM יותר בעייתי (בעיה שחוזרת על עצמי לדעתי בסקצייה המקסיקנית).

בביקור הקודם אכלנו את הסליידר עם הגבינה שהיה מעולה(!), סלט טיפאני עם חסות, אספרגוס, אנדיב ואורז בר שהיה מצוין, עם כי סבל מעודף אפונה שלא הופיעה בתפריט (מוטיב חוזר גם בסלט שלקחנו הפעם, הגם שהדבר כן מצוין בתפריט), וטאקו שנקרא אל-פסטור עם עוף וסלסת עגבניות שהיה גם הוא מצוין.

לקינוח חלקנו בשני הביקורים קראק פאי שהיה מצוין, עם כי המרקם שלו קצת קשה יותר בהשוואה לקראק פאיז אחרים בעיר, בזמן שהאחרים התענגו על עוגת גבינה. ביקשנו גם צמר גפן על מקל (מגיע עם אחד הקינוחים האחרים, בנפרד מתומחר ב-20 ש"ח יקרים מדי).

בערב שבת, האזור הפנימי היה מלא למדי. המרחב המקורה, המרכזי, התרוקן לחלוטין בסביבות השעה 21:30, וחבל.

בקיצור, מומלץ מאוד.
 
ברבוניה


אכלנו בברבוניה בבן יהודה ת"א בסופ"ש, נהנו מאד. סלטים טריים ודג לוקוס מעולה
ממליצה בחום!
 
יערות הכרמל, אנג'ליקה, פלורנטין 10, אניטה והבית בעין חוד

הרבה הספק בשבוע קצר למדיי
שני-שלישי חגגנו את יום הנישואין הראשון ביערות הכרמל, חדר מול הנוף, מזג אוויר נהדר, ההריונית המתקדמת בילתה בספא ואני נרגעתי, השירות מוקפד ומהודק עם דאגה תמידית, פלטת קינוחים קטנה חיכתה לנו בחדר עם מקרונים מעולים, ממתקי שוקולד על מקל, אננה טרי עם שוקולד חם ועוד קצת פינוקים, בארוחת הערב מבחר יפה בבופה ולעיקריות סטייק סביר בהחלט וניוקי קינואה שחורה מעולה בשבילה, האוכל משובח והמחיר יקר בהתאם, אבל עדיין מעדיפים את מצפה הימים.
בשישי בצהרים לאחר קורס החייאת תינוקות ירדנו לאנג'לינה שהייתה סמוכה ולקחנו מנה של ריזוטו מדוייק, גרגרי אורז שמנמנים ועושיים במידה הנכונה עם המון ירוקים ופטריות, רק נראה קטן אבל ממלא ומחמם את הלב.
בערב עם חברים בפלורנטין 10, בתפריט מבחר יפה של מנות טבעוניות אבל הכל די צפוי- פסטה פומדורו סבירה, סלקים ממולאים חביבים אבל קטנים, סלו חלומי גדול ומוצלח, סלט שומר וגבישנת בושה חביב, ציפס הבית שהיה פליחם מטוגנים רכים למדי אבל נחמדים, ביחד עם בקבוק יין סביב 350 ש"ח סבירים.
לקינוח גלידה אניטה- קרמל מלוח מעולה, פיסטוק חלבה מוצלח, ריקוטה תותים נחמד.
בשבת יום הולדת משפחתי , התחלנו בסדנא אינדינית במגען מיכאל והמשכנו לצהרים בבית בעין חוד, התפריט קובע וגם המחיר 115 ש"ח לאדם, הגיעו כמויות גדולות של סלטים טריים ומקוריים- סלט גרגיר מוצלח, טאבולה חמצמצה, חומוס נחמד, ממרח אגוזים וממרח פול מדהימים, עלי גפן וכרוב מהודקים, פלפל ממולא עסיסי, תבשיל בקר נחמד, מקלובה עוף, מלוחייה מרירה ועוד המון
קנקני תמרינדי מוטלאו כל הזמן והצוות היה זמין וחביב והסביר על כל מנה, לסיום קפה ועוגה בסלון למטה, סיום מושלם לשבוע עמוס
 
למען האמת אנחנו כל הזמן מרגישים שאנחנו לא מספיקים כלום

אבל בדיעבד אנחנו בהספק מעולה, כנראה הצורך להספיק הכל לפני הלידה+ אינספור דברים שהתרכזו למסה קריטית דווקא באמצע החגים
 
למעלה