אז מה אכלתם בסוף השבוע?

בוקר שישי מקלות וניל-עפולה

שורה תחתונה-מעולה.
ובהרחבה- ארוחת בוקר זוגית, סלסלת מאפים שווה ביותר של שני מיני לחם, קראסונים, מאפינס ולחמניית בריוש.
סנדוויץ גבינת עיזים וירקות קלויים.
הפוך, מיץ תפוגזר ושני לימונענע.
קנינו הביתה לחם זיתים.
במקום יש דפק עם לחמים,מאפים עוגות עוגיות שוקולדים ומקרונים לקנייה הביתה.הכול טרי ובאיכות מעולה.כמובן שבשישי צריך להעזר בסבלנות רבה עד משגיעים לעמדת הקנייה עצמה.
 
למה שקשוקה?

בשישי הגעתי בטעות לשוק(מחנה יהודה) אז נכנסתי לאכול חומוס בהאגס 1. איכשהו בהפוך על הפוך החומוס שלהם טעים לי. היחידי בירושלים עד כה.
&nbsp
בערב בישלתי מרק אפונה זה קלאסי ומאוד טעים, אפונה מיובשת שהושרתה במים בבישול ארוך עם גזר ובצל מאודים, ולאחר מכן טחינה בבלנדר מוט ותוספת אפונה קפואה ובצקיות(קמח וביצה). אוכל מנחם(ומחמם) מאוד!
&nbsp
בשבת עבדתי על עבודה משותפת עם חבר ולצהריים הכנתי "שקשוקה" חורפית של תפוחי אדמה וזוקיני בשמנת שבושלה עם כרישה מאודה.. הכל לתנור במחבת ובסוף ביצים מעל.
&nbsp
יחד עם סלט ירוק קטן, חלה מלאה של טלר וחתיכה הגונה של דליס דה בורגון, איזו ארוחה...
 

prizman

New member
ביום ו' רציתי לשחזר משהו שאימי בישלה לא מעט.

רבים נוהגים להתרפק על בישולי אימהותיהם ואני מודה בפה מלא שאימי לא ידעה לבשל.
רק שלושה דברים יצאו לה מוצלחים וגם זה רק בזכות העובדה שלא היו בהם יותר מארבעה מרכיבים.
התבשיל המקורי הנוכחי שלה כלל עוף, בצל, שום ותפו"א.
מניחים בסיר על להבה נמוכה ונותנים למרכיבים להתבשל במיציהם, ללא תוספת מים אפילו.
זה יוצא טעים.
אני כמובן לא מסוגל לעמוד במשימת הארבעה מרכיבים בלבד כך שהוספתי גם גזר,
עשבי תיבול ובירה כנוזל ויצא משהו אכן טעים אבל שונה לחלוטין.
הנוסטלגיה יכולה לחכות

שבת עמדה בסימן מחווה לזוגתי שהיא הצד העמל ביננו והחלטתי להכין ארוחה בסגנון תאילנדי
באופן שמשום מה מכונה כעת בישראל "מוקפץ" אבל הרבה יותר נכון הביטוי שטבע אהרוני
בספר הבישול הסיני הראשון שלו "טיגון-ערבוב".
העסק התבסס על סטייק צלע חזיר פרוס מהצד הבשרי, ירקות טעם כבצל, כרישה, ג'ינג'ר. שום וצ'ילי טרי כמובן
וירקות כתוספת למינהם שכללו גם תירס גמדי שעכשיו בשיא העונה ופטריות ינאנגי שהפציעו בסופר.
הרוטב כלל סאקה שהוא לא בדיוק תאילנדי אבל למי אכפת, רוטב סויה, רוטב דגים ורוטב צדפות*.
הוגש ליד אורז יסמין לבן כמובן.
היא אהבה.
*לגבי רטבים. כידוע לרוטב דגים טעם מאוד דומיננטי, לקח לי שנה בתאילנד להסתגל אליו.
מאחר ומשתמשים בו גם כמלח בתבשיל לא היה מלח אבל כדי שטעמו לא יאפיל על טעם כל התבשיל
העדפתי לחלק בינו ובין רוטב הסויה את תפקיד המלח.
רוטב צדפות מלוח גם למעשה, לכאורה יכולתי לוותר על רוטב הסויה אבל הוא סמיך
והייתי זקוק לזמן בישול בסוף לכן נזקקתי לסויה כנוזל.
ולידיעה, בעוד רוטב סויה או דגים ניתן פשוט ליצוק על מזון כתיבול ולאכול מייד, רוטב צדפות מחייב זמן בישול.
עריכה: בשלב הסיום נוספו בזיליקום תאילנדי וכוסברה קצוצה שלא מופיעים בתמונה.



 
גם אמא שלי כזו...

ולה אפילו אין תבשיל אחד שאנחנו מתגעגעים אליו. אפילו חביתה היא היתה שורפת.
 

prizman

New member
אצל אמא שלי בדיוק שלושה.

הנ"ל, גפילטע וקניידלעך. בזה זה הסתכם.
בגיל 15 בערך התחלתי לקחת את מושכות המטבח לידי מדי פעם.
הספר המוביל אז היה "מהמטבח באהבה" של רות סירקיס. כנער חסר כל ידע אימצתי אותו.
זכורני שהמתכון הראשון שבישלתי ממנו היה עוף עם אננס משומר.
כולם אהבו ואימי אמרה שעם חומרים כאלו יקרים (הכוונה לאננס ולא לעוף כמובן) ברור
שהאוכל יצא טעים.
כאחת שבילתה כמה חודשים במצור על י-ם בשנת 48 וחיה בעיקר על חובייזה
קשה להאשים אותה אם כי בשלבים מאוחרים יותר בחייה כלל לא היה מזיק לה לחזור
לדיאטת חובייזה לדעתי.
 

Nרב

New member
ארוחת בוקר בהוטל מונטיפיורי


בדרך לסמינר סופ"ש במלון אלמא ELMA (מהמם! שחזור מופלא של בית הבראה משנות ה- 60 באדיבות פילנטרופית שהשקיע שם ממיטב כספה הפרטי ומקדמת שם אמנות בתחומים רבים. כל המלון הוא גלריה להצגת יצירות מופת ישראליות ובינ"ל, יש אולם קונצרטים מעולה ועוד. שווה סיור גם ללא לינה), עצרנו לארוחת בוקר בהוטל מונטיפיורי
הפעם החלטנו ללכת על ארוחת בוקר קונטיננטלית, וליווינו לה שקשוקה (לו) וeggs any style לי. הוגשה סלסלת מאפים, בנוסף לסלסלת לחמניות,ליווינו בקפה ותפוזים והכל היה פחממתי ונהדר

תמונות גם מהמלון באינסטגרם
https://www.instagram.com/meravbr/
 

Nרב

New member
סגירת רוטשילד 12


התעדכנתי בפייסבוק שהמקום הולך להסגר במוצ"ש (והיה אמור לעבור פירוק אתמול, והיום כבר היו אמורים להגיע הדחפורים לבניית המלון שיקום שם) והגענו לדרינק אחרון.
הספקנו להזמין סמוסה נחמדה וסלטון של מוצרלה באפלו ועגבניה צלויה, וקינחנו בג'זמין אחרון וגינס לו.
היה עצובבבבבב, האינסטוש שלהם כבר שונה ל- @herzl16 שיפתח השבוע לפי מה שהבנתי.... יהיה
 

מיכאל ג

New member
ארוחה בסלבה ווידה, וקפיצה ל- דה קווין

אני לא רוצה להרחיב יותר מדי על סלבה וידה, אני רק אגיד ככה: הכל היה טוב, קיבלנו תמורה טובה לכסף, פינקו אותנו במנה ראשונה וקינוח נוספים ושוטים תוך כדי, המלצר היה קשוב, משעשע, דעתני ומיודע טוב במנות. רק, איכשהו, שום דבר לא ממש הפיל אותי מהכסא. המנה הכי טעימה לטעמי היתה מנת barbeque pulled pork על מצע לחם תירס, שזו מנה מושחתת עם טעמים חזקים ולא מתוחכמים, מנה שיותר מתאימה לטראק דה לוקס מאשר מסעדת שף.

יום אחרי זה קפצתי לדה קווין בגבעתיים עם ידידה צמחונית וזרמתי איתה על אוכל נטול בשר. הלכתי על מנת קארי ודאל עדשים שלהם שהיתה, למען האמת, ממש מצוינת.
 

Nרב

New member
מהשבוע שעבר - גם תופס? BUNZ


מזללת הבאנים של רועי סופר - היה ממש ממש נחמד, למרות שהמקום היה עמוס, בשבת בצהרים ההתחרדנות בשמש בחוץ היתה שווה את ההמתנה -
הלכנו על כל מיני סוגי באנים - סי באן - באן עם דג מטוגן לילדה הגדולה; קריספי באן - חזה עוף שניצלי שהילדה הקטנה נהנתה ממנו בשילוב צ'יפס (עסקית ילדים); מיט באן - בשר מפורק שהאיש הזמין עם סלט לא מצטיין שהוגש בצד; עבורי היה גם באן עם סלמון מצוין ובאן עם טופו טוב.
ליווינו גם בסלט פאפאיה שהיה מהסוג הממוצע, ובמרק מיסו שהבנות נהנו ממנו ...
בהחלט נחזור לנשנושים נוספים
 
בוקר טבעוני ובישולים ביתיים

שישי בבוקר המאוחר סוג של בראנץ' בקפה מיכאלאנג'לו שליד הבית - בדרך כלל אני מזמין שם את כריך החביתה, שהוא לדעתי הטעים ביותר בעיר. הפעם בעלת הבית, סתיו, שאלה אם נהיה מוכנים לטעום את ארוחת הבוקר הטבעונית החדשה (המקום כולו בדגש צמחוני / טבעוני, למרות שמגישים גם ביצים). הסכמנו ולמרבה השמחה לא התחרטתי - מגש מאזטים טעימים - חומוס ביתי, חצילים בטחינה, בטטות פריכות עם טחינה שחורה, לבנה קשיו מפתיעה לטובה, סלט ירקות גדול ומה שהם קוראים "חביתה" אבל יותר נכון לקרוא קרפ מקינואה עם תרד ולימון כבוש - מעולה. קינחנו בעוגת שמרים טבעונית והקפה הטוב שלהם וגם בכדורי הטחינה שהפכו לאחד הנשנושים החביבים על הילדון. אחלה מקום, בקיצור.
שישי ערב - בבית עם מרק קרם כרובית ושם ופילה דג מוסר צרוב שהונח על מעין סופריטו / תבשיל צהבהב של תפוחי אדמה וירוקים חורפיים עם המון לימון ועם קציצות חוביזה.
שבת צהריים - שני סירי חמין שהועמדו בשישי בלילה - אחד אשכנזי קלאסי (בשר, גריסים, שעועית, תפוחי אדמה, ביצים, קישקע), ואחד טריפוליטאי שנוצר בהשראת הצילומים בשוק נתניה (ותוך התבססות על צנצנת של רכז מנגולד שחור שנקנה שם) - שעועית, בשר, תרכיז מנגולד, תפוחי אדמה וכמה ביצים. היה תענוג
 

החתולית

New member
עדיין לא אכלתי חמין השנה

בדרך כלל אני מקפידה להכין לפחות פעם אחת בחורף, אבל השנה עדיין לא יצא.
 
למעלה