פיקניק יום העצמאות בחמישי + הדרן בשבת
המארחים הקבועים הוזמנו למקום אחר, רוב החבר'ה מהצד השני בחו"ל, ונותרנו מתי מעט... אבל חברה שגרה בעספיא הרימה את הכפפה, מצאה מקום שקט ונעים ביער בפאתי היישוב, ערכה קניות, עברה אצל הקצב, מילאה שיפודים, הקימה שולחן... ולנו לא נותר אלא למלא אותו בעוד אוכל
.
זוג חברים הכינו סלט פירות לקינוח, זוג אחר הביא סלט חסות עם עגבניות... אבל אני בעייתית כי אני לא אוכלת קציצות, כבש, פרגיות, טחינה, ממרח חומוס תעשייתי (רק של חומוסיות, וגם אז בקטנה), עגבניות טריות, משתדלת להימנע מפיתות ולא שותה שתייה קלה/בירה. בקיצור, הייתי צריכה לדאוג לאוכל שאני כן אוכלת... זה היה קצת שאפתני, אבל עמדתי במשימה.
כדי לא לאכול ממרח חומוס (ועוד תעשייתי...
) הבאתי חומוס גרגירים מונבטים שבישלתי (יצא טוב, החומוס של שופרסל סבבה) + סלט חצילים במיונז קל שהכנתי לראשונה, "בלית ברירה" (תכננתי להתעצל ולקנות, אבל היה חסר של צבר וזה המותג היחיד שעוד איכשהו לא מפריז בכמות המיונז; ברוב התעשייתיים מוסיפים להם גם שמנים ועמילנים וכמות הקלוריות מזנקת לשמים). לשם שינוי קליתי את החצילים על הכיריים (רציתי להשקיע כי זה יותר טעים, ככה אומרים). קיבלתי מחאות נמרצות על הריח שמילא את המטבח לשעות ארוכות (נראה שבעתיד איאלץ לחזור לתנור... לא נורא, בלאו הכי נוח יותר בתנור מבחינת הלכלוך ובעיקר ההשגחה) אבל קיבלתי מחמאות על התוצאה, אז היה שווה.
כדי שיהיה איזשהו בצק שאינו פיתה, החלטתי לנסות להכין קרפים מלוחים מקמח מלא שיתפקדו כסוג של לאפה. יש לי ניסיון בקרפים מתוקים בלבד (לא מאוד, ועדיין), לא בטוחה שבעבר השתמשתי ב-100% קמח מלא והפעם האחרונה הייתה מזמן... ניסיתי מתכון קצת שונה שמצאתי במרשתת (רק החלפתי את החמאה בשמן קנולה – לא מזוכך! לטובת הקורא יוסף, אפשר להירגע) ולא ידעתי איך הם יתפקדו במשימה... בהתחלה הבלילה יצאה לי סמיכה מדי, פעם ראשונה שזרקתי את הראשון לפח (כי הוא באמת היה ממש מפוצלח) וגם המיומנות הקרפית שלי קצת חלודה... לתחושתי הם יצאו עבים ותפלים מדי ולכן יצאתי בתחושת החמצה; להפתעתי אנשים ממש ע-פ-ו עליהם ונשנשו מהם בלי הפסקה.
גם סלט הירקות הקצוץ (נטול עגבניות, אבל עם פלפלים צבעוניים ותפוח) שהכנתי נאכל היטב. בקיצור, ההשקעה השתלמה.
רק לנקניקיות (עוף פשוטות) שקניתי לא כ"כ היו קונים... כן נו, אחרי מפגן הבריאות (היחסי...) הזה צריך קצת "זבל", וקניקיות ביום העצמאות זה החטא השנתי הקבוע שלי. זבל מוצלח, ולא, אני לא רוצה לדעת איך מכינים אותן
.
לפיכך התכנסנו בשבת בביתם של המארחים הקבועים לחיסול נקניקיות (יש להם ילדים וגם המבוגרים אוכלים, אז אין בעיה...) וגרגירי החומוס שנשארו (הכנתי חבילה שלמה של חצי ק"ג...) וזכו לאהדת הקהל. באותה הזדמנות עשינו על הגריל גם את פטריות הפורטבלו שנותרו מהפיקניק (כי כבר היה יותר מדי אוכל) + הוכן עוד סלט ירקות (הפעם קצצו אחרים) עם עגבניות בצד
. אכלתי המממון נקניקיות בכמות שמספיקה לשנה שלמה...
יצאנו שבעים ומרוצים ונשנשנו שוקולדים איכותיים לקינוח (הם קיבלו שלל בונבונירות לפסח בכמות שמשפחה אחת לא יכולה לחסל). אחרי שהילדים הלכו לישון, צפינו ב"גבעת חלפון". חג שמח!