אז מה אכלתם בסוף השבוע?

John the Savage

New member
היום, בצירוף מקרים, גם אני אכלתי באו/באנז ממולאים בבשר

מישהי ממוצא סיני בקבוצת הפודיז המקומית שלנו מארגנת מידי פעם שיעורי בישול, והפעם בנושא באו ממולאים בבשר חזרזיר, גם בגירסה מאודה וגם בגירסה מטוגנת. התחלנו בגירסה המטוגנת: מטגנים את הבאו בשמן למטה, ואז מוסיפים מים ומכסים את המחבת כך שהם למעשה גם מאודים.

ואז בשביל הבאו המאודים, הכנו בצק בשלושה צבעים (סגול, צהוב ורגיל), ולפחות חלקנו ניסינו להיות קצת יצירתיים ולהכין לחמניות בצורת כל מיני חיות. היה מאד טעים, וגם הבאתי הביתה לאישתי כך שגם אכלנו מהם לארוחת ערב (בתוספת סלט ...).

מחר, אם הבייביסיטר לא תבריז לנו, אנחנו מתכננים ללכת לבראנץ' בסגנון שוודי במסעדת "פופ אפ", של טבחית שוודית שהגיעה לכאן לביקור.





 

John the Savage

New member
שיטת ההכנה קצת מזכירה גיוזה, אבל הטעם די שונה

מכיוון שמדובר על באנז על בסיס בצק שמרים, זה יוצא שונה לחלוטין מגיוזה.
 

John the Savage

New member
לדעתי כן

היו בהחלט טעימים. וגם שונים (גיוזה זה כבר משעמם כי אני אוכל הרבה...). אני מתכנן להכין אותם בעצמי בבית מתישהו.

השם בסינית זה Sheng Jian Bao.
 

prizman

New member
תודה.

במדינה שאני חי בה כרגע דוברים דווקא תאי ולא סינית.
אבל אאתר את זה. לא חסרות מסעדות סיניות בסביבתי.
בשבוע שעבר דווקא הצלחתי להגשים משהו שתיכננתי
לעשות מתישהו. עברו שנים בין הרצון לביצוע.
אל תבנה כל זה
 

John the Savage

New member
אז הזכרתי בהודעה הקודמת

שאנחנו הולכים לאכול היום (יום ראשון, עדיין סוף שבוע אצלינו) ארוחת בראנץ' של שפית שוודית שמבקרת בעיירה שלנו. היתה ארוחה מדהימה! (ויצאנו מפוצצים ...)













 
שישי בירושלים

אבי בא לבקר אותי

הלכנו בצהריים לעזורה. הגענו צ'ופצ'יק אחרי שלוש, המקום מפוצץ.
אני הזמנתי מנה אחרונה של קובה טבעוני(התפללתי שישאר), אבי לקח סופריטו עוף, יחד עם אורז איטריות וסלט עגבניות וטחינה.
הכל היה טעים לאללה! יחד עם בירה שחורה וגולדסטאר 170 לפני טיפ.
לא זול לאוכל די פשוט סה"כ, אבל כאמור היה ממש טעים.

בערב אחרי סרט ישבנו בטלביה.
שתי כוסות יין מתוך מבחר מאכזב ופלטת גבינות ברמה נמוכה.
לכאורה לא שונה מהרבה מקומות אחרים, אבל המקום מתיימר להיות ברמה יותר גבוהה ולא מקיים.

בשבת בסביבות 12:00 חיפשנו לאכול בחוץ. במדרחוב בצלאל(מנזה, קפה בצלאל) היה מפוצץ, נסענו לפי בריבוע. מצאנו מקום בשולחן בחוץ וישבנו רבע שעה מבלי שניגשו אלינו.
חזרנו אלי הביתה ואכלנו מרק עדשים מעולה שהכנתי עם המון לימון וכוסברה.
 

prizman

New member
רושטי.

על האוכל הסיני כבר סיפרתי כך שאעבור לרושטי.
כמובן שכרגיל לא אתמקד ואוסיף גם תובנות אישיות מסביב. בלתי מחייבות כמובן.
בשולי הדברים, אני בודק מפעם לפעם את צריכת הפחמימות שלי, מסתבר שתפו"א הם בראש. אורז הרבה אח"כ. לחם לא סופר כי זה לא בישול..
חוזר לרושטי. בהזמנת המשלוח האינטרנטית התפרסם מבצע של 1+1 לגבי דג ג'ון דורי.
זה דג ים לבן שאני מאוד אוהב, מזכיר בטעם ואני גם מכין אותו בדומה לסול.מראש לקחתי בחשבון
שכנראה מדובר בדג קפוא אבל מול מחיר של כ 23 ש"ח ל 2 ק"ג לא עמדתי בפיתוי וקניתי.
לתפיסתי הם היו אמורים לציין את זה באתר אבל לא ציינו, זה באמת היה דג קפוא.
שוב כמו בסול, יש הפרש טעמים בין הטרי למוקפא אבל הקפוא טוב גם כן.
אז הייתי צריך כמובן גם משהו ליד כך שהחלטתי על רושטי. שוב תפו"א. הגירסה שאני מעדיף
היא זו עם בייקון ןטיגון בחמאה.היה נחמד.
מה שלעולם לא מצליח לי זה לשחזר את רוטב הכוזברה שדודתי מצד אימי נהגה להגיש
לצד דגים מטוגנים. משהו שם תמיד מתפקשש לי או שאולי אלו זיכרונות הילדות שמעצימים
את טעם הרוטב אבל אני לא חושב שזה זה. הוא היה פשוט ונפלא.
דודתי מהצד האפגני כמובן. בצד הפולני שלי לא חושב ששמעו בכלל על כוזברה.
טוב כוסברה. שיהיה.
 

prizman

New member
חשבתי שגם על כך כתבתי כאן אבל כנראה שגם בזה טעיתי

וכתבתי על כך שוב במקום אחר.
אני חצי אפגני וחצי פולני. אם תשאלי איך זה מסתדר הרי התשובה היא שבבן דפוק כמוני.
החיבור הזה הסתבר כטוב במקרה הזה אבל זה ממילא לא נושא הפורום והם כבר התפגרו.
המטבח האפגני די נושק למטבח הפרסי. אופי הבישול די דומה אבל מאופיין
בפחות דגש על טעמים עזים במו גם שתוספת העשבים לייד שמקובלת ואני אוהב במטבח הפרסי
לא מקובלת במטבח האפגני.
אני אוהב את שני סוגי הבישול למרות ההבדלים בינהם.
בדייוק כפי שאוהב בישול סיני, צרפתי או איטלקי.
 

superman1234

New member
הכותרת הינה רושטי , וזהו.....


אז מצורפת תמונת הרושטי שלי והטיגון רק עם חמאה מזוקקת.

 
עוררת אצלי זכרונות מהונגריה...

כן, דווקא הונגריה. בביקורי בבודפשט גרתי במעין אכסניה משוגעת, ואחד משותפיי לחדר שהיה שווייצרי וטייל כבר תקופה ארוכה נתקף געגועים, והחליט לעשות ערב רושטי שוויצרי כהלכתו. יצא שהיה יום גשום, כך שכל המתגוררים במקום (מכל רחבי העולם) חזרו מוקדם, פתחנו כמה בקבוקי יין ובירה, וחגגנו סביב צלחות רושטי ענקיות, שעליהן רוטב שמנת עם פטריות ועוף (אמור להיות בקר, אבל זה מה שהיה בסופרמרקט...) עד שלא יכולנו לזוז. טעים לאללה, וכל כך מחמם בלילה של 5 מעלות.
 
כדאי

ורצוי עם הרוטב/תוספות, זה מאוד משדרג.
לצערי לא רשמתי את המתכון. מסתבר לפי דברי הבחור שמתחילים יום קודם כדי להכין את תפוחי האדמה בצורה האידיאלית, זה ממש לא המתכון הזריז שחשבתי שזה.
 

החתולית

New member
פורט 19 ואוכל בית

בשישי הייתי עם זוג חברים בפסטיבל סולידריות בסינמטק. היינו רעבים אחרי הסרט, והם רצו המבורגר. נכנסנו לפורט 19 בכיכר גבעון, והתקבלנו ב "אנחנו סוגרים בארבע". השעה היתה 15:58, והסכימו לקבל מאתנו הזמנה.
&nbsp
הזמנתי עסקית של המבורגר עם גבינה (לא מצאתי תפריט ברשת, ואיני זוכרת אם היה שויצרי או משהו אחר) + צ'יפס + שתיה במחיר של 54 ש"ח.
&nbsp
הזוג הזמינו עסקית של המבורגר רגיל באותו מחיר.
&nbsp
ההמבורגר היה סביר, לא מעבר לכך. הלחמניה לא קלויה, לצערי, והצ'יפס היו פרוסות עגולות תעשייתיות לחלוטין ולא מטוגנות כראוי. הם היו מרוצים, אני קצת פחות.
&nbsp
בשבת, ארוחת צהריים בבית. הבחור קנה נתח קצבים, פרס לפרוסות וטיגן במחבת חמה. עם סלט ירקות טרי ובקבוק ספיישל ריזרב 2012 של רקאנטי - היה עונג שבת אמיתי.
&nbsp
 

dani666

New member
וכמה מלים לא חמות על צ'לו בירושליים

בשבת - סעודה משפחתית שם.
&nbsp
החלק הטוב :
מקום קטן אך לא מלא שולחנות כך שמספיק מרווח. מוסיקה קלסית חרישית (הבת שלי ציינה שזו המסעדה הראשונה ללא מיזקת רקע שהיא מכירה והחרש המשפחתי - אני - היה צריך לאמר לה להתרכז).
מלצר שמתמצא בתפריט, עוזר, ודואג למים לפני ובמהלך.
&nbsp
החלק הבינוני :
האוכל. לא שהוא רע, אבל ממש לא מתאים לרמת המחירים הנגבית (לגבי פירוט מנות ומחירים - ראה בפסקה הבאה).
&nbsp
החלק הרע :
החשבון.
מתי ביקרתם לאחרונה במסעדה שהגישה חשבון בכתב יד ?
מתי בפעם האחרונה הייתם במסעדה ובחשבון שקבלתם, אחרי כל המנות, יש שורה ללא פרוט מקורה ?
מתי בפעם האחרונה הייתם במסעדה העוברת על החוק ומוסיפה את השירות לחשבון (השורה הלא מוסברת מהפסקה הקודמת).
אז נכון שכתוב למטה שהחשבון כולל שירות, אבל זה עדין לא הופך זאת לחוקי.
&nbsp
מהמסעדה יצאתי רק עם השובר של הויזה, ולכן אין פרוט מנות ומחיריהם. סה'כ (כולל השירות ...) יצא כ 750 ש'ח לזכרוני ל 4 איש.
&nbsp
יצאנו, לא נחזור.
 
למעלה