אז מה אכלתם בסוף השבוע?

החתולית

New member
סיור בחיפה וחמין בתל-אביב

ביום שישי, השתתפנו בסיור של "תרבות אכילה" היא נעמה סובול. הסיור בעיר התחתית ובואדי ניסנאס, הכיר לנו כמה מקומות חדשים שעדיין לא ביקרנו בהם, ומיד נוספו למפת חיפה שלנו.
נעמה עורכת סיורים כאלה במשך החודשים בקרובים ובכלל, ושווה לחפש את "תרבות אכילה" בפייסבוק, ושווה לעקוב אחריה.

אז מה היה לנו?
מאפים בעייש אלסראיא - מסעדה קטנה של מאפים ומאכלים ביתיים,
פלאפל אצל ג'ורג' (אומרים לי שפדיחה שלא הכרתי אותו קודם) שיספר לכם שהוא הוא פלאפל הזקנים המקורי,
פטאייר ועטייף אצל פאטמה מ"אל ביתק" (ברחוב הראשי של השוק) - היא מקבלת הזמנות ואפשר להזמין ולבוא לאסוף אצלה בשוק,
משולשת ופאטה שאמיה מצויינות בחומוס אלשאם השכן של פלאפל מישל, ממולאים ושולבאטו מצויין במעדניית אבו שקארה - אפשר לרכוש אצלם שפע של סלטים, מנות חמות ומוצרים הביתה,
פלטת בשרים ונקניקים באיטליז אבו שקארה שפתח דוכן של סנדביצ'ים ובר שהיה עמוס באנשים שמחים,
ופטיר גבינה אצל עבד אלהאדי (אצלנו במשולש קוראים לו קולאג' ועושים אותו יותר טוב).
לא צילמתי הכל, כי יש אנשים שלא יודעים שלא נוגעים באוכל לפני שכולם מצלמים אותו
.
סעו לחיפה, יש בה סצינת אוכל משובחת, ואל תוותרו על העיר התחתית ועל הואדי.

בשבת, חמין אצל חבר עיתונאי יין, כלומר, הייין זרם כמים לפני במשך ואחרי הארוחה.
שתינו קולומבר מצויין ושרדונה טוב של יקב מוני (אומרים לי שהם עולים 30 ש"ח בסופרמרקטים, רצה לקנות), שתינו גם מוני נחל פטיט סירה, וקברנה סוביניון ופטי ורדו של יקב חרשים הביו-דינאמי - יינות שהלכו יופי עם החמין המתובל והלא שגרתי.
החמין שהוכן בסיר ענק (טוב, היינו בערך 15 איש), הכיל נתח עגל שעושן וצופה בגרגרי פלפל שחור לפני שהוכנס לסיר, נתח חזיר שמנמן ומעושן, עצמות, גזרים, לפתות, סלקים, תפוחי אדמה, בצלים, 2 סוגי שעועית, גרב עם חיטה, וביצים קשות.
חוץ מהחמין, היה גם סיר של תמנונים קטנים שבושלו עם אורז, קצת בסגנון פאייה, עם נוזלים מסיר החמין - עם ה"פאייה" שתינו גוורצטרמינר של מוני.
סיימנו את הארוחה עם עוגות ומאפים של לחמים. לטעמי עוגת הפרג שלהם היא מהטובות שיש בארץ (כזו שמכינים עם חמאה ולא מרגרינה).
הבחור לא שתה, כך שחזרנו הביתה בבטחה, עייפים ושבעים.





















 

החתולית

New member
את הסיורים של ארז גולקו את מכירה?

גם הוא עורך סיורים בואדי ניסנאס ומבקר במקומות אחרים.
 

Annabella1

New member
נראה הורססססס. אם מדברים כבר על חיפה....

הייתי היום ב"קונדיטוריה של גל".
הריח של החמאה פשוט מכה באף כשנכנסים לקונדיטוריה לא סתם
. חמאה זה טוב. מאד טוב. מסתבר.
אכלנו קוראסון חמאה, מאפה שקדים ומאפה אנטיפסטי ושתינו קפה. בוללפוני, עלים דקים של בצק עלים, קריספי מבחוץ, רך אבל לא דביק מבפנים, וטבול בחמאה , לא מתוק מידי, לא מלוח מידי, מושלם. יש גם ארוחות בוקר ואפשר לשבת במקום (לא נסינו). הצוות ידידותי ויעיל.
אם יוצא לכם להיות באזור חיפה, נראה לי מקום נהדר לארוחת בוקר או לחטוף משהו על הדרך.
 

xfwind

New member
מקום חביב והומה בד"כ. החצר האחורית עם אווירה מיוחדת


לחובבי ההסטוריה:
במקום היתה קונדיטוריה "קסטלר" המיתולוגית במשך כמה עשורים.
צביקה, בנם של בעלי הקונדטוריה נפל בתחילת שנות ה-70 במרדף בבקעה.
חבריו הצנחנים שהשתחררו הקימו לזכרו בבנין ממול את "מילק בר צביקה".
(כיום שוכן במקום "פונדק הדב").
 
אנחנו אכלנו בשבת במסעדת "פטוש" בחיפה, ונהנינו מאוד!

הביקורות דיברו על שירות לא כל כך טוב, לפחות כשיושבים בפנים (כלומר המלצרים לא מגיעים) וזה אכן היה נכון, אבל הקטנה שלנו שמחה ללכת למלצרית כל פעם שהיינו צריכים משהו, כך שעבורנו זה לא היה בעייתי.
ראשונה הוגשה ארוחת ילדים של שניצל וצ'יפס שהייתה לא רעה.
אחר כך הגיע חומוס בלדי עם טחינה, שמן זית וגרגירים שהיה מעולה ממש! פשוט מושלם. לא האמנתי למה שאני טועמת
.

למנות העיקריות הזמנו:
(1) שרימפס מבושל בשום ולימון בתוספת אורז. השרימפס היה עסיסי יותר מכל שרימפס שאי פעם אכלתי, הרוטב היה מצוין, וגם האורז הנלווה היה משובח. מנה נפלאה.
(2) אנטריקוט MW עם רוטב שמנת פטריות בצד. בניגוד לבקשתנו הרוטב הגיע על המנה, אבל זה לא הפריע. הסטייק היה משובח והאיכות שלו הפתיעה בהתחשב בכך שלא מדובר במסעדת סטייקים.
(3) ערוס אלואדי שהוזמן בהמלצת המלצרית, והיה המנה היחידה שלא מאוד אהבתי. זה מין קבב שטוח על לחם טאבון - הגדולה אמרה שזה נראה כמו פיצת בשר, אבל הקבב עצמו לא היה מאוד לטעמי, וזו גם מנה שמתקררת מהר.

בנוסף הזמנו גם תוספת של תפוחי אדמה קטנים שהיו טעימים גם הם.

כמו כן הזמנו לימונדה שהייתה בסדר, ותה שהיה נהדר - יש להם תפריט של תה, וגם פה הזמנתי את מה שהמלצרית המליצה עליו (נדמה לי שהוא הכי יקר - ועדיין עולה רק 19 ש"ח לקומקום קטן ושתי כוסות). לצערי אני לא זוכרת איך קראו לו אז לא יכולה להמליץ - אבל נראה לי שהוא הכי פופולרי שלהם אז אפשר לבקש כך.

לקינוח הזמנו כנאפה בתוספת גלידה וניל. הכנאפה הייתה טעימה אבל לא מדהימה - מצד שני זאת פעם שנייה בזמן האחרון שאני מזמינה כנאפה במסעדות ומתאכזבת. אולי אני פשוט פחות אוהבת כנאפה של מסעדות (כזאת שהיא לא בצבע כתום רדיואקטיבי כמו כנאפה לא של מסעדות...).

בסיכומו של דבר, מבחינת האוכל (והתה) המסעדה הזאת מאוד מומלצת (בעיקר החומוס והשרימפס!), וכל המשפחה נהנתה.
אנחנו ישבנו בפנים בקומה העליונה - המסעדה מחולקת לחדרים כך שזה כמעט חדר פרטי לכל משפחה. החדר שבו היינו היה שקט ומקושט בצורה יפה. החוויה בחוץ הייתה שונה לגמרי, אני מתארת לי (לא ישבנו בחוץ גם כי זה אזור של מעשנים, ובאמת מעשנים שם). מבחינת השירות הבעייתי - זה פתיר אם מישהו מוכן לקום ולקרוא למלצר - ואם לא, זה מתאים למי שעיתותיו בידו ולא אכפת לו לחכות (אף מנה לא הוגשה קרה או משהו בסגנון, כך שבעייה מהסוג הזה לא הייתה).
 

Annabella1

New member
גם אכלנו בפטוש. חוויה לא משובחת

מבחינת השירות. האוכל סבבה לגמרי. השירות זוועתי. קודם המלצר צעק עלינו בגלל ששאלנו למה ההזמנה מתעכבת. הוא צעק "שיש עומס במטבח!" במן חוסר סבלנות כזה. עכשיו ההזמנה הייתה.... תה. לא מנה שלוקח לבשל 3 שעות בבישול איטי. וגם הייתי מוכנה לחכות בכיף עוד, אם הוא לא היה כזה גס רוח.
אבל מה שבאמת היה מגעיל, זה שבסופו של עניין אחרי הרבה זמן יחסית שחיכינו לשלם את החשבון, ניסו לרמות אותנו בחישוב הטיפ. זה כבר ממש ממש ממש לא נחמד.
 

החתולית

New member
מה זאת אומרת ניסו לרמות אתכם בחישוב הטיפ?

אתם אמורים להחליט כמה טיפ להשאיר, אם בכלל.
&nbsp
&nbsp
 

Annabella1

New member
זאת אומרת

שביקשתי להשאיר אחוז מסוים והמלצר עשה "חישוב" של כמה זה אמור לצאת בשקלים החישוב היה לא נכון והוא היה לא נכון בכוונה. זה לא קשה לחשב 10% מכל סכום שהוא. הוא גם שאל פעמים אם זה הסכום שנרצה להשאיר כדי לקבל "אישור" כביכול שהסכום המוטעה הוא בהסכמתנו.
 

החתולית

New member
מבינה שביקשתם להוסיף לתשלום בכרטיס אשראי

במקרים כאלה, אני מעדיפה להגיד כמה לחייב על הכרטיס, כדי שלא יהיו אי הבנות.
 
למעלה