סיור בחיפה וחמין בתל-אביב
ביום שישי, השתתפנו בסיור של "תרבות אכילה" היא נעמה סובול. הסיור בעיר התחתית ובואדי ניסנאס, הכיר לנו כמה מקומות חדשים שעדיין לא ביקרנו בהם, ומיד נוספו למפת חיפה שלנו.
נעמה עורכת סיורים כאלה במשך החודשים בקרובים ובכלל, ושווה לחפש את "תרבות אכילה" בפייסבוק, ושווה לעקוב אחריה.
אז מה היה לנו?
מאפים בעייש אלסראיא - מסעדה קטנה של מאפים ומאכלים ביתיים,
פלאפל אצל ג'ורג' (אומרים לי שפדיחה שלא הכרתי אותו קודם) שיספר לכם שהוא הוא פלאפל הזקנים המקורי,
פטאייר ועטייף אצל פאטמה מ"אל ביתק" (ברחוב הראשי של השוק) - היא מקבלת הזמנות ואפשר להזמין ולבוא לאסוף אצלה בשוק,
משולשת ופאטה שאמיה מצויינות בחומוס אלשאם השכן של פלאפל מישל, ממולאים ושולבאטו מצויין במעדניית אבו שקארה - אפשר לרכוש אצלם שפע של סלטים, מנות חמות ומוצרים הביתה,
פלטת בשרים ונקניקים באיטליז אבו שקארה שפתח דוכן של סנדביצ'ים ובר שהיה עמוס באנשים שמחים,
ופטיר גבינה אצל עבד אלהאדי (אצלנו במשולש קוראים לו קולאג' ועושים אותו יותר טוב).
לא צילמתי הכל, כי יש אנשים שלא יודעים שלא נוגעים באוכל לפני שכולם מצלמים אותו
.
סעו לחיפה, יש בה סצינת אוכל משובחת, ואל תוותרו על העיר התחתית ועל הואדי.
בשבת, חמין אצל חבר עיתונאי יין, כלומר, הייין זרם כמים לפני במשך ואחרי הארוחה.
שתינו קולומבר מצויין ושרדונה טוב של יקב מוני (אומרים לי שהם עולים 30 ש"ח בסופרמרקטים, רצה לקנות), שתינו גם מוני נחל פטיט סירה, וקברנה סוביניון ופטי ורדו של יקב חרשים הביו-דינאמי - יינות שהלכו יופי עם החמין המתובל והלא שגרתי.
החמין שהוכן בסיר ענק (טוב, היינו בערך 15 איש), הכיל נתח עגל שעושן וצופה בגרגרי פלפל שחור לפני שהוכנס לסיר, נתח חזיר שמנמן ומעושן, עצמות, גזרים, לפתות, סלקים, תפוחי אדמה, בצלים, 2 סוגי שעועית, גרב עם חיטה, וביצים קשות.
חוץ מהחמין, היה גם סיר של תמנונים קטנים שבושלו עם אורז, קצת בסגנון פאייה, עם נוזלים מסיר החמין - עם ה"פאייה" שתינו גוורצטרמינר של מוני.
סיימנו את הארוחה עם עוגות ומאפים של לחמים. לטעמי עוגת הפרג שלהם היא מהטובות שיש בארץ (כזו שמכינים עם חמאה ולא מרגרינה).
הבחור לא שתה, כך שחזרנו הביתה בבטחה, עייפים ושבעים.