אז מה אכלתם בסוף השבוע?

Gרר

New member
LUX, נמל חיפה

ניצלנו יום יפה לביקור בחיפה. בצהרים הזמנו ללוקס, מסעדה חדשה יחסית שנמצאת בנמל חיפה, לא רחוק מהנמל 24 ובאן צ'ה. תפריט בעיקר מהים, עם זיקה חזקה לעכו והכיוון הוא מטבח ערבי מודרני.

הגענו קרועים מרעב ומרוב שהסתערנו על האוכל לא צילמנו אפילו את המנות הראשונות.

פתחנו עם פוקאצ'ה ושני מטבלים. הפוקצ'ה טובה אבל קצת קטנה. אפשר היה להגדיל קצת ולא רק בגלל שבאמת היינו רעבים. המטבלים, טחינה וסוג של סלסת עגבניות, שניהם היו דלילים מדי לטעמי. אני אוהב אותם יותר סמיכים וזה גם עוזר להם להתלבש יותר טוב על הפוקאצ'ה. היה בסדר אבל לא גולת הכותרת של הארוחה.

מנות ראשונות.
- חציל בלאדי (42) עם לבנה וגרגרי רימון. לא חושב שהיה שולחן שלא הזמין את זה. טעים מאד.
- קוקי סאן ז'אק עם קרם בטטה (59). הקוקיות היו מצויינות. הוגשו דק יותר ממה שבדרך כלל יוצא לנו לפגוש. לאישה זה קצת הפריע. לי לא ממש. הצלחת הוחזרה מבריקה.
- טרטר של סינטה על בורגול טחינה וצנוברים (59). כאמור לא צילמנו אבל יש להם את זה בגלריה של האתר אז הנה לינק.

בסך הכל שלוש ראשונות ממש ממש מהנות.

עיקריות.

- בלגאן משוק עכו (98). פילה מוסר ים, רך כחמאה, שישב על מגש גדול ובו... כשם המנה... סוג של בלאגן. את זה דווקא כן צילמנו. היה שם פריקי וקצת שעועית קצת עגבניות קצת שום בתנור. הרוב היה בלאגן ממש כיפי. היו גם דברים שפחות הסתדרו לי כמו טחינה ונגיעה קטנה של קרם בטעם לימוני. אבל בסך הכל - מנה מאד מאד כיפית.

- קלמארי פריך (72). לקחנו בעיקר בשביל הקטנה. היה בסדר, אבל לא שונה מאלף מנות אחרות.

מהקינוחים במקום לא מצאנו משהו שחשבנו שיתאים לקטנה ובכל זאת הביאו קינוח על חשבון הבית. עוגת סולת דקה ומעליה מלאבי. טיפ טיפונת של מי ורדים. פיסטוקים. מנה שבחיים לא הייתי חושב שאוהב, כי גם מלאבי וגם מי ורדים לא כוס התה שלי. אבל את הגירסה של המסעדה ממש אהבתי וסחטיין עליהם שגרמו לי לחסל קינוח שבחיים לא הייתי חושב להזמין. רק על זה מגיע להם ריספקט.

השירות היה מאד ידידותי. היה עיכוב די גדול במנות העיקריות, ונראה לי שמשהו התפספס בסדר הוצאת המנות של המטבח. אבל לא משהו שפגם בחווייה הכוללת שהיתה ממש מוצלחת.

בוטום ליין - לוקס נרשמה אצלי כאחת המסעדות הטובות ביותר שיש כרגע בחיפה. אני דפינטלי דפינטלי דפינטלי אשמח לחזור.



 

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה, נשמע טעים ונחמד. עד כמה הם גמישים לגחמות הסועדים?


אני שואלת כיוון שבעייתי הקבועה עם מסעדות כאלה היא סלידתי מכוסברה / טחינה / חריף / עגבניות טריות / לימון (תלוי איך, כמה ולמה).
 

Gרר

New member
קשה לי להגיד כי אין לי כמעט גחמות


כמובן שמנה שיש בה מרכיבים שאני ממש לא אוהב (כוסמת או טופו הם שני הבולטים) או פירות ים לא מפורקים (שקשה לי לטפל בהם) אני לא אזמין בכלל, אבל כל היתר אני מעדיף לקבל את המנה כפי שהיוצר יצר אותה.

לשמחתי האישה מתואמת כמעט אחד לאחד איתי (היא דווקא כן מסתדרת עם טופו, אבל לא אוהבת מרציפן - אלו כמעט ההבדלים היחידים ביננו) כך שאנחנו מזמינים בלי לחשוב פעמים וחולקים הכל בכיף.

כך שאין לי מושג עד כמה הם פתוחים לשינויים כי ממש לא איתגרנו אותם בזה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
יפה לכם
לצערי יש לא מעט רכיבים שאני פשוט לא אוהבת

(עם טופו או כוסמת דווקא אין לי בעיה) ושומשום טחון (על נגזרותיו) הוא אחד מהם... המילה "טחינה" חזרה לא מעט בתיאורים שלך ולכן אני תוהה אם אצליח לאכול שם בכלל. אם אחליט לנסות אולי אתקשר ואברר.
 
גרציא- בקיבוץ העוגן

3 חברות נפגשנו בגרציא בשישי בבוקר.
בוקר שמשי.יש אפשרות לשבת בפנים או בחוץ.
הזמנו:
פניני עם גבינת עיזים, פסטו ועגבניה
קרואסון שינקיין עם גאודה מקושקשת לייט ורוקט
כריך חביתה- איולי, צימיצורי עגבניה בצל וחסה
הפוך ,קפה מפורק תפוגזר ומיץ תפוזים.
לקינוח הזמנו קראסון חמאה ועוגת פרג.
הכול היה טעים וטרי.נהננו
יחד עלה לנו כ230
בהחלט מומלץ
 
סופ"ש בפריז

חורף נעים בפריז (אם מתעלמים מההפגנות של האפודים הזוהרים)
כמה מסעדות ותיקות ואחת חדשה
אחת הותיקות והאהובות עלינו Sacrée fleur ארוחה קלאסית
של כבד אווז רגלי צפרדעים סטייק אנטרקוט וטארט טאטין
רצ"ב 2 תמונות
וגם 2 מהתערוכה הנהדרת רטרוספקטיבה על מירו בגראן פאלה שבגלל ההפגנות וסגירת תחנות המטרו נאלצנו ללכת הרבה ברגל (דבר לא רע כשלעצמו)
האחרות היו פראנצ'י שהיתה נהדרת כרגיל
החדשה Petit Boutary מסעדה כייפית עם תפריט קבוע עפ"י בחירת השף במחיר מאד סביר ותפריט יין מצויין ולא יקר
ואחת שחזרנו אליה אחרי הרבה זמן בעיקבות ביקורת של שגיא כהן PASSARINI
בעבר מאד אהבנו אבל אחרי אכזבה נטשנו ומסתבר שכדאי לתת צ'אנס נוסף
על השתיים הנ"ל אשתדל לדווח בפרוט בימים הקרובים







 

החתולית

New member
Petit Boutary עניינה אותנו בקיץ, אבל בסוף בחרנו באחרות

חשבתי להצטרף לבחור לעוד נסיעת עבודה, אבל היא כוללת רק לילה אחד בפריז ולילה אחד בליל, אז ויתרתי. המלון שלהם ב- 17, אז אציע לו לאכול שם ארוחת ערב.

שמעתי שעשית מעשה צדקה פורימי
 

foofoo77

New member
בחמישי ערב דייט עם שיחיה

אחרי תקופת יובש של שבעה חודשים עם קפיצה ופה ושם לאכול איפשהו ולחזור הביתה להתעלף יצאנו עייפים ורצוצים לדייט.
התחלנו את הערב שלנו בחינאווי בהרצליה שם מבשל רן דישוני.
לראשונות לקחנו קבבונים עם טחינה (שיחיה לא אוכל שום דבר שלא בא מהים או טרטר אז אני נאלצת להתפשר בגדול איתו) הגיעו ארבעה קבבונים חמודים וטעימים לאללה, טעם הכבש מורגש וכיפי.
ראשונה נוספת היא ברזאולה מיושנת 3 ימים במי מלח שהיתה מעולה. הברזאולה מגיעה עם סלט ירוק בליווי פרי הדר (הפעם היה תפוז) וחיסלנו אותה בלי למצמץ.
עיקריות, לקחנו דנוור קאט על קרם תפו״א ושום (ברח לי השם שלו) שהיה מעולה.
מנה נוספת היתה סינטה שהגיעה עם תפו״א ובצל.
משם נסענו לסרט אז אכלנו בקולנוע קליק ביסקוויט לקינוח. הסרט היה אחלה חזרנו שפוכים הביתה.
בשישי בישלתי בבית, הכנתי עוף מטוגן במחבת שיצא מעולה. הגמד הראשי אמר שלא טעים לו. את העוף ליווה פירה וסלט כרוב.
בשבת בבוקר אפיתי ביחד עם הגמד קרואסונים מאפס (הבצק הכנתי ערב קודם) ובערב בולונז בחסות בעלי.
&nbsp
 
למעלה