אז מה אכלתם בסופ"ש?

שישי ערב בדלידה וקצת ג'אנק לשבת

שישי בערב הלכנו עם זוג חברים לדלידה, כבר הייתי במקום במהלך השעה השמחה שלו שבה עד שמונה בערב כל תפריט האוכל נמצא ב-50% הנחה, אבל הפעם החלטנו לנסות את התפריט במחיר המלא.
נתחיל בדבר החשוב- שירות מעולה ותודעת שירות נדירה, זה מתחיל בהמתנה בחוץ ובכך שמידיית מוצע לך בירה או קאווה להעביר את הזמן, בצוות מלצרים גדול במיוחד ומיומן שיודע להמליץ על מנות, לנהל שיחה קלילה ונעימה , להבחין אם אנו זקוקים להם או לא, להביר שולחן קטן להניח עליו את קנקן המים מתי שהשולחן מתמלא וכו'...
נעבור לאוכל- הזמנו מבחר יפה של טאפסים שהיו בגודל סביר, ברולה פלפלים חריפים מעולה כרגיל ושורף בלשון, לבנה ירוקה חמצמצה עם פלפלים קלויים נחמדים, כרובית על מצע יוגורט שיגרתית אבל טעימה, פריקי עם תרד מרענן ומנה קטנה וחביבה של מולים ברוטב נחמד, ביחד עם הלבנה והברולה הגיעה גם מנת לחם עם כמה פלוטים חמימים שניגבו יפה את הרטבים.
לעיקריות- טרורליני גבינות רכות שהיו רכות וחביבות עם הרבה ירקות מסביב, טרטר דג ים שהגיע בכמות מעט קטנה אבל היה רענן, טרטר בקר שהגיע כבר מעורבב עם כל המרכיבים והיה עז טעמים, בשר טוב ונקי משומן או גידים ובצד מספר פלחי תפוחי אדמה עסיסים ומהספשיילים כנאפה טלה דקיקה וטובה.
המנות ה"גדולות" הן יחסית קטנות את בתמחור הוגן של סביב 60 ש"ח, שילוב של טאפס+ מנה גדולה יוציא אדם סביר מרוצה, אבל אם אתם יותר רעבים יתכן שתזדקקו ל-2 מנות גדולות לאדם.
קינוח מוס שוקולד היה חביב ומושחת עם טעם נוסטלגי.
הנקודה הרעה- השתייה, מחירי אלכוהול מעט מוגזמים, מוגשים במידות של 200 מ"ל, 500 מ"ל וליטר. בקבוק יין לבן נע סביב 160+ ש"ח ליינות לא מרגשים כל כך, גם קנקני הקוקטלים יוצאים לא זולים בכלל סביב 100 ש"J לקנקן של חצי ליטר שיש בו המון קרח...
בסופו של יום יצאנו עם חשבון של סבבי 500 ש"ח לארבעה אנשים שאכלו, שתו ובילו במקום חמוד , מיוחד, עם מוסיקה טובה ואווירה מוצלחת, בכללית מוצלח ומומלץ.

ביום שבת היינו עצלנין במיוחד, מסע לבצרה הניב 3 ג'חנונים שמנמנים ומתקתקים, ביצה חומה משובחת וקובנה מעולה, ביחד עם שאריות פיצה שהזמנו יום קודם וגביע של צ'אנקי מאנקי הרגשנו בעננים....
 
בכניסה על כביש 4 לכיוון צפון

הוא קבוע שם בימי שבת כבר שנים רבות, בדיוק בירידה מכביש 4 לכיוון בצרה דרך המנהרה
 
יש סחוג ורסק

הסחוג סביר למדי, לא מספיק חריף לטעמי.
הרסק סמיך וטרי
מקום מעולה לפחמימה ביום שבת, אפשר גם לקחת ולעשות פיקניק באזור ואז בכלל החוויה מתעצמת
 

salo22

New member
סופ"ש וחג, הכל מעורבב כבר..

אכלנו מתישהו ארוחת בוקר בקארם, נחלת יצחק, ממש קרוב לבית. איך היה ? ככה ככה, המאפים והקפה שווים הישיבה שם, ארוחת הבוקר עצמה, לטעמינו לא הייתה טובה מספיק. שום דבר לא היה טעים באמת ולא הורגשו ממש מחשבה והשקעה בטעמים ובתבלונים של חביתת עשבי התיבול, הסלט שלמען השם הסתכם בחיתוך מרושל של הירקות וחוסר טעם, המטבלים היו קצת יותר טובים, אבל למה להגיש אותם בצנצנות קטנטנות שממש קשה לדלות מהן החוצה את החומר ? פרוסות הלחם בצד היו די סימבוליות ולא מבריקות\ אפשר יותר טוב, לסיכום מקום נחמד לקפה ומאפה, קצת פחות לשאר הדברים (את דעתי על איכות הקינוחים האישיים שם כבר יצא לכתוב מזמן, מאז לא ניסינו משהו חדש..).

המיזנון של אייל שני בקינג ג'ורג - היה באופן לא מפתיע, די מוזר, אבל לא רע. מר שני היה בסביבה, בין הכנת פיתה מזדמנת לליהוגים סמי מוזרים עם עובדיו ושולחן מכרים שישב לידינו, מה שתרם כמובן לאווירה ה"מיוחדת" ודי מפוזרת שיש במקום. חיכינו קצת יותר מידי זמן למנות שמוגדרות כאוכל רחוב, אבל הלחץ היה די גדול. בדרך גם טעו (ותיקנו היטב) עם ההזמנות שלנו, אבל סה"כ החבר'ה שם היו נחמדים ושירותיים באופן מעט מפתיע, יפה.
אוכל, שם כך התכנסנו - הרבה אלמנטים ברמת ארוחת ערב סטנדרטית בבית, התחל באיכות הטחינה הנחמדה, דרך תפוח אדמה דרוס, מנה די סטנדרטית וחסרת ניצוצות אמיתיים, המשך בבטטה צלוייה מוזרת פשר שהגיע בטעות אלינו ונשארה, לא הבנתי מה ההיגיון בלהגיש ככה בטטה צלוייה ללא כלום, בשביל זה יש תנור בבית או בעבודה.
מנת הכרובית תמוהה לא פחות מאין הכנה של מנת הבטטה - פעם ראשונה שמנסים "כרובית שני" ולא הבנתי מה מיוחד בדבר הזה ? מכין בבית המון כרובית, אבל תמיד יהיו בסביבה אלמנטים שירימו את המנה למעלה, מה העניין להגיש רק את הכרובית אחרי "שליקה" וגריל ?
אז הירקות המצופים דווקא היו די אכזבה, שום גאונות ושום אבטיחים ושום תחכום שבפשטות. דווקא מנות הבשר הרימו את הארוחה למעלה - קציצות טלה בפיתה, שוב כמו בבית אחרי ביקור אצל הקצב, ללא שום יחוד, אבל טעים מאוד. הבעיה - המחיר..
המנה הבאמת "גאונית" אם כבר של הארוחה, הייתה שקית בשר, או איך שקוראים לה.. אחד הרעיונות היותר מעניינים שפגשתי בזמן האחרון, הרגיש כאילו רצועות השפונדרה עברו מין סו וויד ואז אולי טוגנו בשמן עמוק למין קריספיות מעניינת, ועליהם עלו מלח גס וקצת עשבים, עם בצלים מהגריל בצד ? אנא עארף, נחשוב על זה בהמשך, אבל בהחלט יופי של מנה שהפכה את הארוחה לטובה יותר.
סה"כ איזור 150 ש"ח לא כולל טיפ ויחד עם שני בקבוקי בירב שחורה, ממש לא זול ל"אוכל רחוב" בתנאי אכילת רחוב, או די קרוב לזה. אם נעבור שוב בסביבה, אולי נסתפק בפיתה כלשהי ומנת שקית הבשר הטובה, לא צריך ירקות דרוסים או צלויים.
 
אני דווקא ממש אוהבת את הכרובית שלו

תמיד יש לה טעם מתקתק של חמאה, למרות שבבירור עם המטבח זה רק שמן. והיא תמיד עשויה בדיוק כמו שצריך (בבית לעתים קרובות יוצא לי פאשלות לשם או לשם), ובכלל טעימה.
 

מיתר44

New member
מצטרף לחוות הדעת החיובית

כרובית אייל שני, כך מכנים אצלנו את המנה הזו: שולקים כרובית ברותחים מומלחים
(עם דגש על המלח), על דנטה! מסננים מהמים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר
אפיה משמנים בשמש ואופים בגריל עד שהתפרחת מקבלת חריכה בהתאם לאהבת
הציבור. יש אוכלים שמתים על השרוף ויש שמעדיפים אותה אשכנזית אך בכל מקרה
יש במתכון משהו שלא משאיר פירור בצלחת. שאפו לאייל שני אני מברך בכל פעם
שמוצא את הכרוביות בייבי במחיר שפוי.
 

Gרר

New member
אני מסתכל על התימחור שם קצת אחרת

ברור שכשאתה מתחיל לקחת קצת מזה וקצת מזה, ובמיוחד אם מוסיפים שתיה (יש שם כמה משקאות במחיר די מופרך - כמו המיץ תפוחים שנמכר שם) אז מגיעים למחיר שהוא די גבוה.

אבל מי שמגיע לשם בעיסקית של אמצע יום עבודה ויכול להסתפק בפיתה + הנישנושים שבצד (בשבילי זה מספיק כדי להוציא אותי מפוצץ) ושתיה ממילא אני לא צריך כי יש לי את כל השתיה שצריך בעבודה - אז זו אחת העיסקיות היותר זולות שאני מקבל ברמת החייל. פיתת כבדים ב-38 שקל או אינטימי שעולה אם אני לא טועה 42... נחשב זול מבחינת המחיר. כמובן שאי אפשר להשוות את זה לארוחה מלאה (ומאוזנת...) ולכן אני משתדל לא לעבור את הפעם בחודש, אבל ביום אם אני משווה את זה לליב שם משלמים למעלה מ-50 שקלים או לרסטו המשוקצת וליבולים הלא יציבה ששם זה 47 שקלים אז 38 שקל בשביל ארוחה לא מאוזנת אבל די מפו33ת - זו מציאה מבחינת המחיר.
 

salo22

New member
היינו בשישי בצהריים, אז לא יודע לגבי עסקית

התמחור הוא מסעדתי לכל דבר ויש בעייה מסויימת בהרגשה, כשכל מה שמסביב הוא לא. אין ממש שירות, כל המזלגות שבוחרים מהדלפק, היו מעוקמים, כאילו זה איזה קטע קולי וזה ממש לא. רמת הניקיון לא בשמיים ואם פורטים את חומרי הגלם הדי פשוטים, זה לא בדיוק "לקחת קצת מזה וקצת מזה"
סה"כ תפוח אדמה אחד או שניים מאיכות טובה, שמנתלא משהו מיוחד (מפרנסים שם כנראה יפה את גד בעניין הזה),בטטה אחת, כרובית אחת, מאה ומשהו גרם בשר טחון וטיפה יותר מזה שפונדרה, עוד טיפ טיפה דברים מסביב כמו פיתות וכו, 150 ש"ח לטעמי זה ימבה כסף לאוכל פשוט. שוב, הכל יקר היום ודוקר קשה בכיס, גם המקום הזה, מתחת ל 80 ש" הייתי אומר לעצמי שזו תמורה טובה, באיזור 130-140, לא, יש לטעמי אופציות טובות ומוקפדות יותר בקטגוריית "איזור 200", ובכל זאת אם אני נקרא פסימי, היה בהחלט יותר מוצלח ממה שציפיתי.
 
אנחנו בדרך כלל מוותרים על הירקות

מנשנשים קצוות של פיתה עם טחינה, עגבניות ויוגורט עד שהמנה מגיעה. אני אישית מעדיפה את האינטימית, גם השפונדרה טלה מצויינת. פחות מתחברת לקבב ולסטייק מינוט. הבחור גם נשבע במנת הכנאפה בפיתה שמוגשת בסניף רמת החייל
 

liadbl

New member
חוויה נוראית במושבוצ במושב רמות - מגישים שניצלים קפואים

שלום לכולם,

מושבוצ היא מסעדה עם נוף יפה לכינרת בה היינו בעבר ונהנינו. כנראה היה שם שינוי כלשהוא שגרם למסעדה להיות מלכודת תיירים חצופה.

הזמנו לילדים מנת ילדים, במחיר היקר בישראל. 50 שקלים למנה של שניצל. נדהמנו לקבל שניצל תעשייתי מופשר (מאמא-עוף, מהסופר). זו כאילו מסעדת בשרים גורמה, אולם האוכל שקיבלנו היה אוכל של פיצוציה בתחנת דלק. דיברנו עם המנהל, שבשחצנות אמר שזה לא מקרה שנגמר להם העוף, אלא זה "בכוונת מכוון", וככה הם עובדים. שניצל קפוא תעשייתי, במסעדת בשרים. ב50 שקל. שיא החוצפה!! לא הציעו להחזיר לנו את הכסף, לא התנצלו, פשוט מלכודת תיירים לקהל שבוי.

וזה לא הכל, גם הבשר שם בינוני במקרה הטוב. קיבלנו המבורגר קר, בדרגת עשיה לא נכונה, ולקינוח חיכינו במשך חצי שעה (הם שכחו את ההזמנה, והמסעדה היתה חצי ריקה).

נראה שהנהלת המסעדה הזו, שהיתה נחמדה בעבר, הפכו לחמדנים ורק רוצים לנצל ללא בושה את קהל הצימרים השבוי. אנחנו לא נחזור לשם.
 
למעלה