לכבוד החזל"ש: איפה אכלתם בחג השני ?

gastro101

New member
המלצה על תפוחי אדמה ועל עוגה

בערב חג אכלנו בבית , בית היתר תפוחי אדמה מסדרת דוד משה גורמה -לאפיה בתנור. נקלפו , נחתכו לפלחים לאורך , שמן זית- בתבנית מכוסה כ40 דקות ואז תבנית גלויה. אכן מעדן !!!

בחג הוזמנו ל"על האש" אצל חברים בישוב להבים, את ההצגה "גנבה" עוגה על בסיס עוגת שוקולד -שכבת קרם לבנה וציפוי שוקולד . מאד מאד טעימה . בקשתי מתכון ונשלחתי להקליד -העוגה המתגלצ'ת. עברתי על המתכון- קל להכנה ויחסית לא עתיר סוכר (נותנת המתכון המליצה להפחית כמויות סוכר במתכוני גורן)
 

החתולית

New member
את חושבת שתפוחי האדמה הם מזן שונה?

היו מתקבלים אחרת אילו היית מכינה את המנה מתפוחי אדמה לא גורמה?
 

gastro101

New member
לא ניסיתי. אלה צהובים מוארכים עם קליפה דקה מאד ועולים

רק שקל אחד יותר לקג...
מאמינה לדוד משה
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מניסיוני תפוחי אדמה בתנור מתקבלים שונה כשמוכנים מזנים שונים

קשור לאחוז העמילן ואולי גם לפרמטרים נוספים שאיני מבינה בהם. יש זן (אין לי מושג מה שמו, לצערי
) שיוצא לי בדיוק כפי שאני אוהבת – נימוח ומתקתק, ואילו זן אחר יוצא קשה וקמחי יותר. שניהם תפוחי אדמה עם קליפה חומה עדינה ובשר צהבהב (אחד צהוב בהיר–לבנבן, השני צהוב עז יותר) ולצערי אני לא יודעת להבדיל ביניהם לפי הקליפה (אני גם לא זו שעורכת את קניות הירקות; הבחור מביא מה שיש על המדף באותו יום ונראה טוב). רק כשאני קולפת אני מגלה מה "הגרלתי".

את סדרת הגורמה המדוברת אני לא מכירה; אני לא מתרשמת ממילים כמו "גורמה", אבל לו יכולתי להבטיח (למשל באמצעות מותג) שאני מקבלת תמיד זן מסוים שמתאים לי ולא נדונה לתנודות אקראיות בהספקה של החנות, זה היה לא רע.
 
למעלה