מה תאכלו
שבלולים? רגלי צפרדעים?

מה תאכלו
שבלולים? רגלי צפרדעים?

בפריז הוגשה לי במסעדה המנה הזאת ואני חייבת להודות שאחרי שהתגברתי על החשש הראשוני זה דווקא היה טעים
.

אוכל זה ענין תרבותי.

הייתם טועמים מאכלים שאינכם רגילים להם?

מה המאכל הכי מוזר שאכלתם?

אתם מוזמנים לשתף
 
דווקא השבלולים היו מאוד מזוהים


ושבלול דווקא טבעי מאוד (לא נופל בקטגורית אוכל מעובד)!

ו....אני סתם מציקה לך!
 

ady18

Well-known member
עונה

לפעמים הייתי מכינה חביתה עם תירס \קורנפלקס
אוהבת שילובים מיוחדים סויה חלב קוקוס ועוד ...
דברים כאלה לא...
 

ריטה1

New member
כן ולא

יש דברים שלא באים לי טוב, צפרדעים וכאלו.
אבל שילובים מעניינים, זה לגמרי אני, תמיד אלך על המנה הכי מיוחדת בתפריט
 
רגל של תנגול
כן...של צפרדע
לא?

האמת...לקח לי זמן לחשוב על זה
למה רגל של תרנגול כן ורגל של ברווז אולי ורגל של צפרדע לא???
כנ"ל לגבי ביצים.
כנ"ל לגבי קוויאר.
אני מנסה דברים חדשים. צפרדעים עוד לא ניסיתי
 

ריטה1

New member
כי עצם הרעיון של הצפרדע מגעיל אותי

עניין של טעם אישי כנראה.
אבל גם עוף אני לא אוכלת בכל מקום, רק בבית ואצל חמותי, גם זה מגעיל אותי בלי שום סיבה.
אבל כן יכולה לאכול את כל סוגי פירות הים.
 
לא אכלתי שום דבר מוזר

אני שומרת כשרות, אבל חוץ מזה גם בלי קשר אני מאוד בררנית...
 
לא מסוגלת אפילו על המחשבה

להכניס שבלול / צפרדע לפה שלי.
בנוסף לא אוהבת סושי ואת כל מאכלי הים.
רק המחשבה של המאכלים האלו עושה לי בחילה.
 

revavonet

New member
תהיי בריאה...

כשאני חושבת מה השבלולים בחצר שלי אוכלים, לא הייתי מתקרבת ממטר.
אני יודעת שהשבלולים הצרפתיים מפונקים ומפוטמים.
אני בשאיפה להפוך צמחונים ולכן לא.
ולפעמים כשאני חושבת על אוכל העתיד, אני לא יכולה שלא לחשוב על כל תכניות ההשרדות שראיתי, שבהן אוכלים זחלים תולעים ושאר מרעין בישין.
בואי נאמר שאם אני צריכה לאכול אוכל השרדות, אז כן.
סתם ככה? לא נראה לי.
בתיאבון, והעיקר שהיה טעים ויפה בפריז.
 

אוצה

New member
נחש, יין נחשים

אני הרפתקנית...
אבל היו דברים שממש הגעילו אותי ולעא ניסיתי (חרגולים, ביצה עם עובר תרנגולת מפותח ועוד).
 

אוצה

New member
הייתי בוויאטנם תקופה

נחש- קשה. לא טעים.
יין נחשים- חזק, חריף, ובלי טעם של נחש (אבל יש נחש בפנים ואת רואה אותו...)
ניסיתי כל מיני תבשילים מוזרים.
אני בעד לנסות, להתנסות, לטעום...
כמו שאמר איזה מישהו שטיילתי איתו : הכל הזדמניות בחיים. אל תפספסי.
 

revavonet

New member
רחמנות על החיות הללו שבסכנת הכחדה

בדרך כלל ממליצים לתיירים לא לשתות או לאכול דברים כאלה, כדי לא לעודד את התעשיות הללו.
ראיתי סרט מזעזע על זה ב NG ומאז אני לא אוכלת ולא שותה ולא מבקרת במקומות שהדברים שם נעשים לטובת תיירים.
 

אוצה

New member
מסכימה מאוד! אבל מה שאני ניסיתי היה

במקומות מאוד מאוד לא תיירותיים (בעיקר באיזור המקונג דלתא והיכן שטעמתי חלק מה"מטעמים" הללו היינו שני הלבנים היחידים).
לדוגמא- הם צדים עכברושים בשדות האורז וזה האוכל שלהם. זה די מגעיל כשחושבים על זה אבל זה הבשר שהם מכירים (וזה לא עכברוש ביבים שאנחנ מכירים שאוכל את כל הג'יפה, אלא עכברושי שדה שניזונים מתזונה "יחסית בריאה"). להגיד שטעמתי בכיף? לא בדיוק, אבל זה בול כמו עוף... ולא, זה לא בושל למעני. זה פשוט מה שהיה לאכול.

גם את יין הנחשים והנחש- אכלנו במסעדה מקומית. בכלל, אני בעד לאכול רק עם המקומיים כי האוכל זול יותר, אוטנטי יותר וטרי יותר.
בכל שהותי במזרח לא חטפתי פעם אחת קלקול קיבה..

ואני מסכימה עם מה שכתבת באופן כללי.
 

golan2072

New member
יש לי סוד לספר לכם.


הידעתם שחלזון הגינה הנפוץ מאוד בישראל הוא לא אחר מאשר הPETIT GRIS שהצרפתים גובים עליו מחיר יפה במסעדות הגורמה? ויש אנשים שאני מכיר (האקסית המיתולוגית שלי למשל) שיודעים לפטם אותם באופן שינקה אותם מהזבל והרעלים בגינה ואז לבשל...

לגבי צפרדעים, לעומת זאת, מדובר בהרבה כסף למעט מאוד בשר. אני זוכר שבשנת 1997 כשטיילתי באלפים הצרפתיים עם הוריי (כשעוד היה כסף), הזמנתי רגלי צפרדעים במסעדה. מדובר במנה קטנה ולא משביעה שדיי דומה לעוף (אך בשר עדין יותר) שעלתה לא פחות מ100 פרנק, שהיו אז כ90 ש"ח. מעניין כקוריוז אבל מאוד יקר.
 
אוהבת לטעום דברים חדשים

משום מה לא מסוגלת לאכול פירות חיים ...ככל אמני קניבלית
אבל כילדה אני זוכרת שבמוצ"ש היינו נוסעים לנמל הקישון לחכות לספינת המכמורת של אבי ושם בזמן שפרקו את ארגזי הסחורה , הייתי מקבלת קופסה שבה שרימפס טרי מהרשת האחרונה מקלפת ואוכלת עד היום בעיני זה אחד הדברים הכי טעימים. גם צדפות טריות אלו שאכלתי בילדותי באתיופיה בכמויות. זה נמכר שם כמו פה סברס. וזה היה מאד טעים . מאז לא נתקלתי בצדפות ממש טעימות.
כנערה הצטרפתי לאבי כשנסע לבורמא להדריך בשיטות דייג , שם שהנו שבוע ימים על ספינה בלב ים . כל ארוחה היו מגישים דוד מלא אורז דביק וחסר טעם . ודגים מטוגנים . כל אחד מהמקומיים היה מוציא בארוחה קופסאות קטנות עם תבלינים ומתבל את האורז. טעמתי את התבלינים. חלקם היו מוכרים חלקם לא מוכרים אבל מאד טעימים חלקם פחות ..בערבים היו מוצאים במיני מזטים בצורתם הזכירו ביסלי בטעמים. רק ביום האחרון ספרו לנו ממה ה'ביסלי' הזה מורכב , (מכל מיני חלקי חרקים)
חברים ..זה היה וטעים ...
בשוק המקומי בבורמא נתקלתי במוכרי מזון שהיו צולים/ מטגנים מה שתפסו ברחוב..חגבים וזוחלים שונים. אבי אכל ונהנה , אני ותרתי.
בנוסף יצא לי לאכול מרק צב ובוטנים שהיה מעדן . טעמתי נקניק מגמל שהיה מגעיל . ואכלתי דג טונה נע טרי שנקנה במכרז באלפי דולרים שלא היה משהו. אכלתי רגלי צפרדעים שטעם לא שונה מעוף ..לא הבנתי ממה מתמוגגים..
ובכל זאת הבשר הכי טעים בעיניי הוא בשר לובסטר או סטייק טוב ..
 
למעלה