מעתיקה גם לפה הודעה שרשמתי בפורום הריון ולידה בנושא מניין שבועות וזירוזים:
משתפת אותכן בשיחה ארוכה שהייתה לי עם רופא הנשים שלי מהביקור האחרון לפני יומיים (שהוא גם רופא מחוזי ומ-א-וד נחשב בתחומו)
הוא חזר מכנס ארצי עם ראשי וטובי המומחים בארץ גם עם נציגות מהעולם (חול) בתחום זירוז לידה
בנקודה הסופית (ובאמת שאקצר כי שוחחנו על זה ארוכות)
ערכו בתקופה האחרונה איסוף נתונים (סטטיסטיים כמובן) ממחקרים רבים שבוצעו בארץ ובעולם בנושא "מתי לזרז אישה"
כאשר יש מאות אלפי מקרים שנבדקו (בדיעבד כמובן) נבדקו
נשים בהריון תקין תקין, ללא שום ממצאים חריגים, שההריון תקין לחלוטין, ללא שום סיכון לעובר
ללא שום סימנים של הזדקנות שליה, מיעוט מים, או כל גורם אחר שיכול להוות בעייה מבחינת לא האם ולא התינוק
כאשר יודעים בוודאות שמניין השבועות של ההריון מדוייק
ונמצא : (ותתפלאו על זה)
שהחל מהשבוע ה 39 - עוברים ברחם לא מרוויחים רווח משמעותי מזמן השהות ברחם, זאת עד שבוע 41- לעומת הסכנות
והסיבוכים הצפויים בזירוז לידה בשבועות אלו.
לעומת זאת- החל מהשבוע ה 41 כל המחקרים הראו שהסכנות והסיבוכים הן לאם והן ליידות עולים (שוב כאשר הכל הכל תקין
ואין שום סימן ללידה) ולמעשה התינוק "מפסיד" מעצם השהות ברחם ולכן יש לבצע זירוז כדי לצמצם את אותם הסיכונים.
המשמעות :
אם פעם היו מתחילים לזרז נשים החל מהשבוע ה 42 ,
היום ממליצים לזרז נשים החל מהשבוע ה 41.
כמובן שאם יש איזו שהוא גורם נוסף (החל מגורם תינוקי ועד גורם אימהי) רופאים ממליצים לבצע זירוזים לפני מועד זה.
את האמת - הקשבתי, האזנתי, הייתי פתוחה ככל שיכולתי (כתבתי רק את התמצית של הדברים מבלי להיכנס לעומק),
ו....לא השתכנעתי מספיק. טענתי ש- תינוק יודע מתי להיוולד , שליה יודעת מתי היא צריכה לאותת לגוף להתחיל בתהליך לידה
פעילה, וכל עניין קביעת "מועד" הלידה הקבוע - עושה נזק רק לאימהות ולרופאים .
נכון שיש איזה שהוא זמן יעד שמראה על זמן סיום הריון, שאיננו בהכרח 40 או 41 וגם לא 42 שבועות.
וכל עוד תינוקי מרגיש מעולה, ללא כול סימנים קליניים שמראים על בעייה - אני יותר מאמינה בזכותה של האישה להחליט
האם להסכים ולהשתכנע או לא. כי יש גם שונות בין אם לאם, בין הריון להריון, הכל אבל הכל קובע בתוך קבלת ההחלטות.
מה אתן אומרות ?....