MMA אולימפי
בואו ננסה:

AmitNHB

New member
MMA אולימפי
בואו ננסה:

טוב, בוא ננסה לזרום לרגע. ברור שאם MMA יגיע לאולימפיאדה הספורט יצטרך לעבור סירוס עצבני אבל בואו בכ"ז ננסה לראות איך אפשר לשרבט איזה MMA חובבני אולימפי:

מיגון: מגן ראש כמו באיגרוף זו לא שאלה בכלל. לדעתי יהיו חייבים גם מגני שוק. למעשה, אני אגיד תודה אם יסכימו לוותר על מגני גוף (כמו ב TKD). כמו כן כנראה שנצטרך להגדיל מעט את כפפות הידיים - משהו כמו ב TKD שיקשה מאוד על הגראפלינג כמובן.

סטרייקינג: עם כל המיגון הנ"ל אפשר להישאר עם חוקי קיק בוקס, הווה אומר אגרופים, בעיטות וברכיות - כן. מרפקים - לא. אלא אם כן מוסיפים גם מגיני מרפק כלשהם.

קלינץ': לא רואה כאן בעיה מיוחדת. ג'ודו מותר, היאבקות מותר. ברכיות מהקלינץ' זה קצת אלים לאולימפיאדה אבל אם מותר לתת אגרופים לגוף בלי מיגון (איגרוף) אפשר גם ברכיות, לא ?

קרקע - הכנעות: אם בג'ודו מותר, אני לא רואה בעיה מיוחדת כאן.

קרקע מכות: זה עלול להיראות אלים, אבל כידוע כמות הכח שאפשר לשים מאחורי מכות על הקרקע קטן משמעותית מיזה שניתן לשים בעמידה למעט מרפקים שכנראה יהיו חייבים לאסור וברכיות לראש כמובן - אסור.

ניקוד, שיפוטף פורמט וכו': 3 סיבובים כפול 5 דקות, אפשר לנצח בהכנעה או ב KO אבל זה כנראה לא יקרה עם כ"כ הרבה מיגון. לגבי החלטת שופטים אפשר לאמץ את ההנחיות הקיימות. כנ"ל משקלים. הפורמט יכול להיות טורנירים של 64 על פני שבועיים בדומה לטניס. עם כל המיגון אפשר בהחלט לערוך 6 קרבות בשבועיים כאשר הקרבות הם בעצם יותר כמו ספארינג אינטנסיבי.

מה שאתה מציע זה אפשרי

אבל מזה בדיוק אני חושש ובדיוק בגלל ההגבלות האילו אני נגד המהלך.
אני מעדיף בהרבה שיכניסו מקצועות כמו BJJ, סבמישן גראפלינג וסמבו לאולימפיאדה מאשר MMA מסורס לחלוטין.
אם הייתי יכול לבחור ענף 1 שיכנס אני הייתי בוחר בסבמישן גראפלינג שזה סוג של הכלאה בין BJJ, האבקות וג'ודו ויהיה הרבה יותר קל לעכל את הענף הזה באולימפיאדה בעיני בלי לשנות בו את החוקים כלל.

גיא ע

New member
דעה

קיצוץ זמן הקרב
15 דקות זה הרבה מדי

2 סיבובים של 5 דקות מקסימום

zanshin

New member
בחיים לא הייתי רוצה ספורט כזה מסורס.

לעטוף את הלוחמים בכריות ולהגיד להם לא להרביץ מכות כואבות. עזוב עדיף שלא יהיה. לא צריך את זה באולימפידה

udi102

New member
מה שאתה מציע זה ליצור ספורט חדש

ומשעמם בעיקר ,MMA לא מתאים רדו מהשטות הזאת ,במיוחד שהספורט הזה אפילו לא מקצועני ,אולי הוא חצי מקצועני ,השיפוט לרוב חובבני לטעמי . שלא לדבר שלוחמים נלחמים פעם בשנה אז בטורניר של 15 יום ? אנדרסון סילבה אוכל ארוחת בוקר לוקח לו 15 יום אז להלחם ?

דרך אגב עדיף להוסיף ספורט שיש לנו בו סיכוי אולי שש בש או פיצוח גרעינים ,אפילו מי מסוגל להשתזף בים הכי הרבה אני חושב שנגיע לגמר

פאנקרטיון עם גי הכי מתאים לדעתי

הקרב נראה כמו שילוב של קרטה מגע מלא + ג'ודו + ג'יו ג'יטסו ונעשה עם גי.
מצטלם מצויין, הקרב אטרקטיבי לצפייה ומשלב הרבה יסודות משיטות הקרב השונות.

YardenBu

New member
אם האופציה ל-ko יורדת מהפרק לגמרי

זה יהפוך לקרבות סימון. הרעיון לא ממש מלהיב אותי.

YardenBu

New member
אבל גם זה יהפוך לקשה עד בלתי אפשרי

עם מיגון וכפפות עבות. אולי במקום כל המיגון הזה אפשר להגביל את המכות רק ליד פתוחה, ככה אולי לא נראה נוקאאוטים, אבל אפשר יהיה להכניע.

moriarty

New member
הלוחמים יהיו מקצוענים או חובבנים?

באגרוף לא מתירים ללוחמים מקצוענים (שקיבלו כסף בעבר) להתחרות באולימפיאדה.
אם ב-MMA יהיה אותו חוק, זה יותיר אולי כמה לוחמי BJJ וכמה מתאבקים בתחילת ההסבה שלהם.

למעלה