איך היה השבוע שהיה?

הטוב
:
סיור במוזיאון בית התפוצות והנאה מתערוכות יפייפיות
זו בעבודה שחטפתי ממנה את כל הזבל האנרגטי שלה על כל קנאתה בי לא חזרה מהחופשה כי היתה חולה מאוד ולי היו כמה ימים נוספים להתכונן ל"יום העצמאות" שעשיתי לה. (זקוקי דינור ופיצוצים)
הפינה שלי שחנכתי השבוע - תודה אמאנחל!!

יום הורים מוצלח

ביום החופשי טיפול דיקור שבועי ופינוק בבית

ו................ יום שישי הגיעעעעעעעע

&nbsp
הלא
:
אני רוצה לראות באיזה סקטור יגידו לעובד לך להשתלמות באחד מימי החופש שלקחת לך.

לא נהניתי מהחופש לאור התקררות רצינית שהשביתה אותי, וזה לאחר הזבל האנרגטי שחטפתי בגלל הסיפור עם הכיבוד בעבודה

&nbsp
גוטה שאבס

מרגנית2

New member
יש הרבה חיובי אצלך השבוע!

תהני מהשמש! טוב שאת יודעת מה עושה לך טוב.

אמאנחל

Member
מנהל
עמוס אבל בסדר

הסעות והסעות והסעות.
&nbsp
וגם שיחות עם הילדים וחיבוקים ונשיקות.
&nbsp
שבוע שכזה

מצד אחד, מצאתי לי שיעור צ'יקונג מקסים ומענג שהעלה חיוך על

שפתיי והרגשה נהדרת ורצון להמשיך, ומצד שני הטיפול באמי הקשישה השבוע היה כל כך מתיש נפשית ומדכא, שלא הצלחתי להקים את עצמי בבוקר וללכת לשיעור שחיכיתי לו כל השבוע. אני שמה לב שהשבוע שלי מורכב מאינסוף מטלות ואף אחת מהן לא נעימה לי. כולו מחויבויות, כולו עול. וכשמצאתי לי משהו שעושה לי טוב, אני כבר נשארת מרוקנת מכוחות.

אמאנחל

Member
מנהל
מאוד מתיש

וגם עצוב.
&nbsp
אין לי ניסיון בטיפול בהורים. זה בוודאי קשה גם פיזית וגם נפשית.
את ממש צריכה לחשוב איך להקל על עצמך, כי לאורך זמן מצב כזה לא טוב לאף אחד.

מרגנית2

New member
הייתי שם..

טיפלתי באמי 9 שנים. היא חלתה בפרקינסון ואלצהיימר סמוך ללידת בני. וטיפלתי בו זמנית בתינוק ובאמי. כל סוף שבוע הייתי נוסעת אליה. במשך השבוע היא היתה עם מטפלת. פתאום נהייתי הבוסית של המטפלת. וזה גם לא פשוט. הביקורים היו סוחטים רגשית. הגיע שלב שבו הייתי צריכה להזכיר לאמי מי אני. ומי הם נכדיה. הייתי יושבת שעות ומדברת איתה עד שהיתה מגיבה קצת.
מבינה אותך. זה מרוקן אותך מכוחות. עכשיו כשהיא איננה אני מתגעגעת אליה..

אמאנחל

Member
מנהל
טיפ קטן

ראיתי בערוץ שמונה תכנית על השמעת מוזיקה באוזניות לזקנים סיעודיים מכל הסוגים. זה עושה להם טוב. ממש טוב. מכניס שמחה לחייהם.

אמבי

New member
בדיוק נזכרתי בזה גם אני. הסרט נקרא "חי מבפנים"-Alive inside

וזה לדעתי סרט חובה לכל מי שמטפל בקשיש, עובד עם קשיש, בן משפחה של קשיש או יהיה פעם קשיש בעצמו...

איילה134

New member
המשימה הכי קשה שיש..

היי אמסטרדם

מבינה מניסיון נוכחי את הקושי העצום לטפל בהורה קשיש. זו משימה מתישה ושואבת שהופכת את היוצרות - לא רק שאין לך עזרה בגידול הילד את נאלצת לעזור ולתת את כל כולך. וכשההורים מתבגרים הם הופכים לילדים תובענים בעצמם..
אני רק יכולה להציע לך שלושה דברים.. קודם כל לעשות הכל כדי לא לוותר לעצמך על דברים שעושים לך טוב ולא להכנע לנטייה לשים את עצמך בסוף ברשימה כשיש כל כך הרבה משימות בשבוע.קל להגיד כמובן אבל אני מרשה לעצמי לומר זאת כי אני חיה את זה..
דבר שני זה הידיעה שאת ממלאת את חובתך כבת ובכך את מכבדת את אמא שלך באופן שאת מסוגלת לו ויכולה מבלי שתתמוטטי. יבוא יום ואת תסתכלי אחורה ותדעי שסייעת לאמא שלך בזקנותה. זה לא ברור מאליו.
דבר שלישי זה לקנות עזרה ככל הניתן- אם זה באוכל לאמא (ארוחות חמות דרך הרווחה או מרכז יום במחיר סימלי), מנקה או גם דברים בשבילך כמו אוכל מוכן, סרט עם חברה וכו'.

שולחת לך חיזוק וירטואלי
ושתהיה שבת שלום

Soulpower

New member
למה הכוונה ארוחות חמות דרך הרווחה?

אנחנו עומדים בפני בקשת סיוע חצי סיעודי מביטוח לאומי וזה גם יכול לעזור...

איילה134

New member
ארוחות חמות

שבוע טוב

בעבר דיברתי עם הרווחה בעיר שאבא שלי גר והם נתנו לי טלפון של מרכז יום לקשיש.דרכם הגיעה לו ארוחה חמה כל יום הביתה. ארוחה מזינה ונדיבה. עלה 25 שח. אני יודעת גם שבמקרים של קושי כלכלי אפשר לקבל עזרה מהרווחה.
אם המצב הכלכלי של אמא/אבא שלך לא טוב אני ממליצה לפנות לרווחה.. הם יכולים לסייע בכל מיני דברים כמו סלי מזון.
דרך אגב, אם יאשרו לאבא/אמא שלך שעות מביטוח לאומי הוא יוכל ללכת גם למרכז יום. זה יופי של דבר בעיני. אבא שלי התנגד אז זה לא הלך אבל הייתי שם והתרשמתי לטובה. זה כמובן תלוי מרכז אבל בעיני זה אחלה.. יש הסעה למרכז ובחזרה, פעילות מותאמת ליכולות הפיזיות והקוגנטיביות של הקשיש וארוחה במקום. קצת להתאוורר ולפגוש חברה..

ושיהיה בהצלחה עם ביטוח לאומי !

אמבי

New member
נשמע קשה מאוד. חשוב מאוד שתתעקשי על מה שעושה לך טוב. זה יכול

לדעתי ממש לשנות את כל השבוע. בדיוק כמו שהיית מתעקשת על זה אם זה היה עבור אמך או עבור בנך.

מתוקוש2

New member
אני ממש ממש מבינה אותך גם לי יש אמא בת 90

עם מטפלת אבל אני כאילו הבוסית שלה וזה לא תמיד קל .
ועד שהמטפלת היגיעה טיפלתי בה 5 שנים וזה היה ממש לא קל מה גם שיש לי ילד היום בן 14 אבל אז הרבה יותר צעיר וזה היה לפעמים מאוד מאוד קשה. אבל זה דרכו של עולם ומגיעים לפעמים למצב שאנחנו הופכים להיות ההורים של הורינו.

שבוע מלא פעילות:)

ככל שהילדים גדלים מתווספות עוד ועוד פעילויות אם זה במסגרת הלימודית ואם זה במסגרת החברתית.. המזל שלי ושלהם שאני מאוד אוהבת להיות פעילה איתם :) בנוסף לכל, הייתי בפעם הראשונה בחיי הורה מלווה לטיול שנתי של הבונבון שהחודש ימלאו לו 8. זה הפתיע אותי כמה התרגשתי לקראת הטיול ולקראת עצם המעמד להיות הורה מלווה :) היה כיף :) עכשיו הילדונת כבר מצפה שאהיה גם מלווה בטיול השנתי שלה.. (היא בגן חובה).

מרגנית2

New member
הורה מלווה זה כבוד מיוחד

הבכורה סרבה שאגיע כבר בכיתה ג. אבל הקטן היה גאה בי והזמין אותי עד כיתה ו להיות הורה מלווה. היה כיף. גם הכרתי את הילדים. את המורה. וגם טיילתי להנאתי

למעלה