לאחר נאומו של ביבי עם שתיקתו

הדסהש1

New member
לאחר נאומו של ביבי עם שתיקתו

נראה איך תהייה התגובה לרצח זוג הורים שילדיהם היו במכונית
היו עוד זריקות אבנים שבמזל לא היו נפגעים הנפש רק "פציעות"קלות...
 

יוליקה

Member
מנהל
מה תהיה התגובה?? שתיקה רועמת כרגיל!!

אבל אם אנחנו נפגע במשליכי האבנים או בקבוקי התבערה
נקבל כרגיל גינוי מקצה עד קצה!!!
 

הדסהש1

New member
לא הוזכר בנאומו המשפחה מדומא

שהרוצחים עדיים חופשיים..ויעלון כרבר אמר שאת הרוצחים של אתמול
יתפסו...זה אומר דרשינו...רצח הוא רצח..ובגלל זה אנו שואפים לשלום.
 

יוליקה

Member
מנהל
את המחבלים היהודים אף פעם לא תופסים

וכעת... קל וחומר שלא יתפסו עם מפכ"ל מתנחל לשעבר....
 

deebeebee

New member
זה בדיוק מה שאמרתי

כשכל כך מהר תפסו את חולית הרוצחים מערב ראש השנה. את המחבלים הערבים תופסים מהר, את המחבלים היהודים לא. ולא רק אלה, מה עם מבצעי הרצח בבר נוער? שליסל היה מספיק מטומטם לרצוח לפני כולם, אחרת גם אותו בטח לא היו תופסים.
 

מינהר

New member
יוליקה, הגיע הזמן להתעלם מן הגינויים

הצבועים וחד צדדיים האלה.
כאילו אין עוד סכסוכים בעולם?
 

י מ י ת 2

New member
נכון מאד, לא צריך להתיחס לגינויים אבל כדאי לעשות משהו

שישראלים יוכלו לחיות בשקט ובשלוה. בשביל זה בוחרים ממשלה. בשביל שתעשה משהו ולא תסתפק בנאומים מבריקים וריקים מתוכן באו"ם
לצערי הרב יותר קרוב מהשלום הפיגוע הבא.
 

מינהר

New member
ימית, הנאום היה טוב. הצרה שהשומעים

ציניים ומתעסקים רק עם ישראל, במקום להתיחס לעוולות איומות בעולם המוסלמי, באפריקה, באוקראינה, בדרום אמריקה ועוד.
 

יוליקה

Member
מנהל
החגים כמעט עברו...נמאס מבישולים?

החגים כמעט עברו... בישלנו, טיגנו, אפינו, נגמרו הרעיונות??
אז הנה מתכון מפרי רעיוני... מעדן חגיגי...
כולכם מכירים את הקציצות ברוטב... כל אחת עושה לפי מיטב המסורת שלמדה אצל אמה או סבתה... אז הנה עוד רעיון מקורי:
קציצות ברוטב עם ארטישוק ירושלמי.
חומרים לקציצות:
1/2 ק"ג בשר טחון
4-5 פרוסות חלה מושרות במים וסחוט
בצל אחד קצוץ
4-5 שיני שום
פטרוסיליה קצוצה
2 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם.
לערבב הכל ליצור קציצות קטנות ולטגן בשמן.
להניח בצד (לשמור שלא יאכלו לכם....)
חומרים לרוטב:
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
1 בצל קצוץ
1 גזר
פטרוסיליה קצוצה (או כוסברה)
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
כפית כורכום
כפית שום גרוס
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
קופסא של עגבניות מרוסקות (לא רסק)
2 כוסות מים רותחים.
מטגנים את הבשל בשמן זית עד שישחים.
מתבלים עם התבלינים ומוסיפים את הפטרוסיליה הקצוצה.
מוסיפים את הגזר פרוס לפרוסות
מוסיפים את הארטישוק הירושלמי
מערבבים היטב ומוסיפים את המים הרותחים
מפלפלים וממליחים.
מבשלים כחצי שעה.
מוסיפים את הקציצות לתוך התבשיל ומבשלים יחד עוד חצי שעה.
מגישים עם קוסקוס או אורז.

 
וחמוצים קלילים מהבית היהודי האירופאי

חמישה מלפפונים טריים גדולים
פורסים לפרוסות דקות ומשטחים על מגש
בוזקים מלח ונותנים למלפפונים לעמוד חצי שעה לספוג את המלח
מכינים תערובת של חצי כוס חומץ (אני שם כוס חומץ)+2 כוסות מים+2 כפיות סוכר

אחרי חצי שעה שהמלפפונים באמבטיית מלח, שופכים אותם לתערובת ומניחים בקופסה סגורה במקרר למשך לפחות שעה (אני נוהג לשעתיים).

ויש לכם מלפפונים פריכים בטעם של בית ההורים, בעבודה קלה מאוד ובלי בישולים ובלי טיגונים ובלי שזה ייקח ימים.

טעים גם עם פרוסות דקות של צנוניות.

אגב אצלנו נהוג בחגים לבשל תפוחי אדמה, בצלוחית קטנה שמים שמן רגיל עם קצת מלח.
אשתי ואני טובלים את תפוח האדמה בשמן הממולח ונוגסים, טובלים ונוגסים וכך עד סיומו.

זה בדיוק מאותה סיבה שכוסית הקפה הראשונה של הבדואי היא מרה, להזכיר את הימים העניים שעברו.
אז תפוח האדמה בשמן ומלח היה המעדן היחידי שיכולנו לשאוף אליו (ותתפלאו, גם היום זה טעים לי).

היום אשתי קנתה חצילים לא להחמצה (החצילים בלדי קטנים) אלא להכנת מוסקה בסגנון כרתי שמאוד טעים לנו (יש מתכון באינטרנט שנקרא "מוסקה בסגנון יווני", יש רק להוסיף בתחתיתו פרוסות תפוחי אדמה דקים מאוד).

 

מינהר

New member
יוליקה ומאיר, יופי של מתכונים.

אגב, ראיתי תמונה של היועצת של רוה"מ שנחשדת- היא די מכוערת.
כנראה בחורה שאפתנית, שלא שמעה על "הדיבר ה-11" - לא תיתפס. קראתי פעם ספר בשם זה. של סופר יהודי אמריקאי, שכחתי שמו.
 

יוליקה

Member
מנהל
מאיר, אתה הרי רומני...

את סלט המלפפונים אני מכירה עוד מסבתא שלי...
ואנחנו מכינים אותם תמיד על יד עוף פפריקש...
אני מוסיפה לרוטב קוביה אחת של שום כתוש קפוא...
את המלפפונים אני סוחטת מהמלח...
 

מינהר

New member
יוליקה, גם סבתא שלי הפולניה היתה מכינה כזה סלט מלפפונים

במלח וחומץ וקצת סוכר. עם קצת בצל קצוץ.
 
למעלה