וחמוצים קלילים מהבית היהודי האירופאי
חמישה מלפפונים טריים גדולים
פורסים לפרוסות דקות ומשטחים על מגש
בוזקים מלח ונותנים למלפפונים לעמוד חצי שעה לספוג את המלח
מכינים תערובת של חצי כוס חומץ (אני שם כוס חומץ)+2 כוסות מים+2 כפיות סוכר
אחרי חצי שעה שהמלפפונים באמבטיית מלח, שופכים אותם לתערובת ומניחים בקופסה סגורה במקרר למשך לפחות שעה (אני נוהג לשעתיים).
ויש לכם מלפפונים פריכים בטעם של בית ההורים, בעבודה קלה מאוד ובלי בישולים ובלי טיגונים ובלי שזה ייקח ימים.
טעים גם עם פרוסות דקות של צנוניות.
אגב אצלנו נהוג בחגים לבשל תפוחי אדמה, בצלוחית קטנה שמים שמן רגיל עם קצת מלח.
אשתי ואני טובלים את תפוח האדמה בשמן הממולח ונוגסים, טובלים ונוגסים וכך עד סיומו.
זה בדיוק מאותה סיבה שכוסית הקפה הראשונה של הבדואי היא מרה, להזכיר את הימים העניים שעברו.
אז תפוח האדמה בשמן ומלח היה המעדן היחידי שיכולנו לשאוף אליו (ותתפלאו, גם היום זה טעים לי).
היום אשתי קנתה חצילים לא להחמצה (החצילים בלדי קטנים) אלא להכנת מוסקה בסגנון כרתי שמאוד טעים לנו (יש מתכון באינטרנט שנקרא "מוסקה בסגנון יווני", יש רק להוסיף בתחתיתו פרוסות תפוחי אדמה דקים מאוד).