רשמו את תאריכי מאבקי המדליות של ישראל

רשמו את תאריכי מאבקי המדליות של ישראל

האולימפידה תחל בעוד קצת יותר מ 4 חודשים, אבל כבר אפשר לסמן את התאריכים בהם המועמדים האוטנתיים מישראל למדליה אולימפית יגיעו לשלב האחרון.

ביום ראשון ה 5/8 יערך גמר הקרקע - עם אופציית מדליה לאלכס שטילוב.

כעבור יומיים, Super tuesaday ה 7/8 יערכו שיוטי הזהב, לנשים וגברים בגלשני רוח עם לי קורזיץ (כנראה) ומשיח/צוברי.

ביום חמישי ה 9/8 יערך משט המדליות של ה 470 גברים עם אופציית קליגר וסלע.
למחרת ה 10/8 יערך משט מדליות ש ה 470 נשים עם אופציית בוסיקלה וכהן

בדקת שאתה לא נופל על איזו תחרות איזוטרית

באותו זמן שנציג ישראלי זוכה במדליה?

יהיה קצת מצחיק לצפות באיזה תחרות קפיצת סוסים, בדיוק בדקות המכריעות שבו נציג ישראלי מבטיח מדליה.

nitsansh

New member
אין לי תחרויות איזוטריות

אבל הישראליות היחידות שאני אראה יהיו המתעמלות האמנותיות (ריתמיות למען הסר ספק...) וזה יהיה במוקדמות אז אין מצב למדליה...
יש לי כרטיס לגמר התעמלות מכשירים אבל לא ביום של שטילוב... את זה אני מקווה לראות בטלויזיה אם אני אספיק להגיע בזמן... זה היום שאני טס וטרם ידוע זמן הטיסה...

אחרי השייטים למיניהם אני כנראה אוכל לעקוב רק באינטרנט.... לבריטים בטח יש דברים יותר חשובים לשדר, למרות שהם מצפים למדליות בשייט אבל גם בהרבה ענפים אחרים...

מה שתוכל לעשות זה לצפות בשידורי הטלוויזיה

הישראלית דרך מחשב כשתהיה שם.

יש גם גם מסעדות ישראליות לדעתי, שאולי קולטים בהם שידורים ישראלים.

לא יודע מה איתך, אפילו בהיותי חובב כדורגל בינלאומי, הייתי למשל מוותר על צפיה במשחק חצי גמר בין ספרד לברזיל אולימפי
אם באותו זמן, נערך שיוט מדליות עם סיכוי סביר למדליה ישראלית.

אגב תחרות השייט תערך משהו כמו שעתיים וחצי נסיעה מלונדון ממערב לסהוטאמפטון

nitsansh

New member
אני לא מתכוון לקחת מחשב, ובקושי יהיה לי זמן

פנוי בין האירועים... בימים שיש לי רק תחרות אחה"צ/ערב אז יהיה לי זמן עד הצהרים... בחלק מהימים אני אהיה במלון של איסתא אז אני מניח ששם יהיה קל להתעדכן...
ב-7 באוגוסט, למשל, יש לי חצי גמר כדורגל בוומבלי ב-5 אחה"צ, שזה אומר שב-2 בערך אני כבר צריך לנסוע... אם שיוט הגמר מתחיל ב-12 או ב-1 אז יש מצב שאני אוכל לעקוב ב-LIVE...
ב-9 באוגוסט יש לי אתלטיקה ב-18.30, אז גם יש מצב...
ב-10 באוגוסט אני צריך להיות בהתעמלות בוומבלי ארינה כבר ב-12 ואח"כ יש גם חצי גמר כדורסל בערב, אז אני כנראה לא אהיה בכלל במלון... במקרה הגרוע ביותר יש מצב ל-SMS לקרובים וידידים בארץ...

אפרופו מלון... הדיל שלי עם איסתא כולל 4 לילות ואני מתכנן לנסוע ל-6 ימים... כשהזמנתי את הדיל לא חשבתי שלמצוא 2 לילות במלון במחיר נורמלי יהיה בעיה גדולה אז לא טיפלתי בזה מיידית, ובימים האחרונים התברר שזה לא פשוט... לפני חודש בערך אפשר היה למצוא חדר ל-2 אנשים ב-175 פאונד ללילה עם א"ב, היום כבר לא מוצאים ב-200 פאונד... כנראה שברגע שהתחילו למכור 7 כרטיסים עם לילה אחד אנשים שחיכו עד אז חטפו את המקומות שנותרו במלונות הזולים...

תמיד יש אופציה לעבור בקפה אינטרנט

שעדיין נמצאים בכל פינה, או להצטייד בארץ בסמארט פון כמובן, עם אפליקציית טלוויזיה.

בכל מקרה, אני אישית מעדיף כשכבר פעם ב 4 שנים ישראלים מגיעים לשיא של סף מדליה, להיות צמוד למקלט כלשהו, ולא לראות איזה משחק כדורסל.

nitsansh

New member
הכל אפשרי אם רוצים...

תרשה לי להגיד משהו שאולי גובל בכפירה בפורום הזה... אחרי 9 אולימפיאדות קיץ ו-4 אולימפיאדות חורף שצפיתי בטלויזיה, ו-7 מדליות ישראליות, זה כבר לא כזה ביג דיל בשבילי... אולי מדליה של שטילוב זה משהו יוצא דופן, אבל מדליה בשייט, או גלשנים באופן ספציפי, זה כבר דבר די שגרתי...

הכדורסל הוא ב-9 בערב אז אין מצב שזה יקרה כשישראלי יזכה במדליה...

ובכל מקרה, אם לחצי גמר אולימפי אתה קורא "איזה משחק" אז יש בינינו כנראה הבדל תהומי שלא ניתן לגישור...

noam_ma

New member
ניצן, כל תחרויות האולימפיאדה משודרות לייב

באתר האירוויזיון, בחינם ובאיכות מדהימה. כך היה בבייג'ין (ראיתי כמעט כל ענף אפשרי) וכך צפוי להיות בלונדון.

איך השגת כרטיסים? דרך איסתא?

nitsansh

New member
כתבתי שאני לא מתכוון לנסוע עם מחשב

והסברתי שאני נוסע לראות את האולימפיאדה מקרוב, ומדליה ישראלית בשייט לא ממש מרגשת אותי... לעומת התעמלות מכשירים... מה לעשות, גם באולימפיאדה יש דרג ויש זרג, ושייט שייך לחלק השני... יש הטוענים שאלמלא ז'אק רוג היה שייט הענף היה עלול להיאבק על הישרדותו בתוכנית האולימפית... עוד דוגמה להשפעה של הפוליטיקה על הספורט...

ברור שקניתי כרטיסים מאיסת"א... אתה מכיר דרך אחרת שישראלי יכול להשיג אותם?

הצלחה רבה לכל אלה אבל

כדאי במקביל להכין לימים האלה גם מלאי גדול של אלכוהול להטביע בה את האכזבות. אני אומר את זה כמי שהיה כאן בפורום באולימפיאדות הקודמות. אם מכל הארבעה האלה תצא מדלייה אחת זה יהיה נחמד מאוד

פסימיסט(או שמא אורבניאק?) אתה נאמן לכינוי שלך

הצפי שלי נכון לעכשיו הוא 2 מדליות אולימפיות לישראל, כמו בשתי האולימפידות הקודמות שנערכו באירופה.

לא זה לא אורבניאק

ושתי מדליות זה אופטימי מאוד. אחת הבעיות של הנבחרות שלנו זה שהמועמדים החזקים שלנו למדליות כמעט תמיד מתחרים בסוף האולימפיאדה, בימים הראשונים זה הקלעים והשחיינים וכו' ויש הרבה אכזבות וזה מרים את רמת הלחץ על הספורטאים שגם ככה הוא בשמים ולמעט יוצאי דופן הם לא עומדים בזה. אם שטילוב יצליח לעשות את הלא יאומן ולהביא מדליה לא רק שזה יהיה הישג אדיר באחד המקצועות הנצפים ביותר באולימפיאדה אלא שזה יוריד מאוד גם את הלחץ מהשאר (מי שעוד מתחרה אחר כך).

nitsansh

New member
למה זה בעיה?

כולם בלחץ, ומי שעומד בזה מצליח... לוח הזמנים זה נתון ידוע מראש וצריך להתכונן אליו כמו כל דבר אחר... נראה לך שרק בישראל יש לחץ על המשלחת האולימפית?
אני לא רואה שום סיבה שהצלחה של שטילוב תשפיע על השייטים.
חוץ מזה... לפי ההישגים של שטילוב מדליה זה ממש לא "בלתי יאומן"...
להבדיל מהשייטים שיש להם 11 שיוטים, וכל אחד נמשך לפחות חצי שעה, אצל שטילוב יש בערך שתי דקות שבהן הוא חייב להיות מרוכז ב-100% ולא לעשות אף טעות... ואצלו יש גם עניין של שיפוט סובייקטיבי...

אני מדבר מנסיון של מעקב אחרי הרבה אולימפיאדות

ופעם אחרי פעם חלק גדול מהחבר'ה שלנו לא עמדו בלחץ, מה לעשות (כולל, על פי עדותו שלו - אריק זאבי למרות שהוא הצליח גם בתפקוד מופחת להביא מדליה באולימפיאדה אחת). היו חריגים - פרידמן, ארד, קולגנוב, צוברי, והיה אחד שהביא מדליה בלי שהיה עליו שום לחץ כי אף אחד לא חשב שהוא יביא מדליה - סמדג'ה. אני מאחל בכל ליבי לכל ספורטאינו ולאלכס בראשם שיצליחו ויביאו מדליות. אני רק אומר מבחינת נסיון העבר כדאי להנמיך ציפיות.

פסימיסט, זה יותר קשור למבנה האישיות שלך

והתמודדות עם לחצים.
יש אופציה להוריד את הציפיות ל 0 ואז תוכל תמיד להיות מופתע לטובה.

2 מדליות הן ריאליות, נקווה שיהיו יותר.

בסך הכל מתאם ציפיות

בהחלט ייתכן שיש בעיות מסוימות במבנה האישיות שלי ובהחלט ייתכן שכדאי להקדיש להם פורום משלהם, אני אשמח לתרום את חוות דעתי, אבל מכיוון שאנו עוסקים באולימפיאדה אז אני אשאר שנייה שם. כמו שעוקב מקרוב אחרי הציפיות והשיגים של המשלחות הישראליות לפחות מאז סיאול, אני משוכנע שחלק גדול מהספורטאים שלנו מתקשים יותר מספורטאים של מדינות אחרות להתמודד עם הלחץ. בוא נעזוב מדליות - זה באמת מדד גרוע. במדינות אחרות ששולחות מועמדים שאין להם סיכוי ריאלי למדליה מה שמצופה מהם זה להגיע לשיאם באולימפיאדה - לקבוע שיא אישי. מתי בפעם האחרונה שחיין או אתלט ישראלי שבר שיא ישראלי באולימפיאדה (לא אומר שזה לא קרה אף פעם אבל זה נדיר למדי), כמה פעמים ספורטאים הגיעו מתחת למה שמצופה מהם? כמה ספורטאים שנשלחו לאולימפיאדה עשו יותר ממה שהיה מצופה מהם ( או קיי סמדג'ה? עוד מישהו?) והיו את המדליסטים שעשו פחות או יותר מה שקיוו מהם - שזה בהחלט הישג ענק. שלא תבין לא נכון אין לי טענות לאף אחד באמת שיהיה לכולם בהצלחה ואני ממש לא כאן בשביל לקטר או בשביל אנרגיות שליליות. אני הראשון שאשמח לאכול את הכובע אם אני אטעה ונביא שתי מדליות או יותר. גם מדליה אחת תשמח אותי. אני רק מנסה למנוע את מפח הנפש שהוא מנת חלקם של אוהדים ישראלים שמגיעים לאירוע הפנטסטי הזה עם ציפיות גבוהות מהחבר'ה שלנו - כי בכל האולימפיאדות הקודמות לפחות בעשרת הימים הראשונים של התחרות היו הרבה אכזבות (המדליה התורנית בדרך כלל מגיעה ממש לקראת סוף התחרות). ואגב לגבי ציפיות אני מקווה שאם היחידה לספורט הישגי תקבע יעד לאולימפיאדה הוא יהיה מספר מדליות סופי ולא משהו כמו בין 1 ל2 מדליות

nitsansh

New member
זה נורמלי שלא כולם מצליחים...

הדבר העיקרי שמבדיל בספורט בין מי שמבטיח ומי שמקיים הוא היכולת המנטלית לעמוד בלחצים ולהגיע לשיא ברגע הקובע...
הישראלים לא שונים מאחרים בקטע הזה...
הלחץ הוא נתון ידוע מראש וצריך להכין את הספורטאים להתמודד איתו, ולמיטב ידיעתי הדבר נעשה בצורה המקצועית הטובה ביותר.

למעלה