קשה בטירוף
מיסי מבחינתי לנצח תהיה מלכת ההיפ-הופ הבלתי מעורערת, והאהבה שלי אליה לא יודעת גבולות.
אני שומע אותה כבר שנים על גבי שנים, מאז שהייתי ילד, ומעריץ אותה.
לפני שאתחיל לציין כאן כמה מהשירים הכי אהובים עלי שלה (ושוב, זה קשה בטירוף, כי במקרה שלה אני צריך לדבר באלבומים, ולא בשירים, וגם זה יהיה לא פשוט),
אציין כאן דבר חשוב מאוד: אי אפשר לדבר על מיסי בלי לדבר על טימבאלנד - המוצארט של ההיפ-הופ (אני לא צוחק, לפחות פעם הוא היה).
השילוב בין שני הגאונים האלה הוביל לכמה מהשירים הכי אהובים עלי בעולם ולכמה הפקות שגורמות לי לחייך באושר מאוזן לאוזן - כולן מתפקעות מרוב גאונות, יצירתיות וחוסר-פחד.
ועכשיו ניגש למלאכה:
Get Your Freak On - גאונות. קלאסיקה מודרנית. הביט הכי משוגע של טימבאלנד, וכנראה צריך להיות גם ברשימת טופ 5 של שירי ההיפ-הופ הכי טובים בכל הזמנים.
The Rain (Supa Dupa Fly) - עוד קלאסיקה מודרנית גאונית מתחילת הדרך של מיסי - לא נמאס עלי לעולם. בא בטוב תמיד, ולנצח נשמע FRESH AS FUCK.
Work It - באמת שבלתי אפשרי לא לציין את הדבר הזה ולא להתפעל מכל מה שהולך שם. הכתיבה, הבתים, הראפ של מיסי וההגשה שלה, ההפקה, למען השם! אפשר להשתפך על הדבר הזה פה לנצח. אולי כאן גם המקום לדבר על ההומור הייחודי של מיסי אליוט, על הקריצות המגניבות שלה באמצעות הליריקס, שמבחינתי כל כך מזוהות עם השירים שלה.
I'm Really Hot - אוף, אני לא מאמין שנגמר לי כבר המקום בטופ 5. במילה אחת: הביט.
Pass That Dutch - מגניב גם ב-2014, וגם ב-2024, אני מאמין. חולה. על. הדבר הזה.
עוד שירים שקשה לי שלא לציין:
On And On - אחת ההפקות הכי חולניות של הנפטונז, מסכים עם כל מילה של ערן בנושא הזה. אהבתי אותו מהשנייה שהוא דלף.
Bad Man - מדהים.
Izzy Izzy Ahh - תעשו לעצמכם טובה ותחזרו מדי פעם לאלבום הבכורה הנפלא שלה.
Pass Da Blunt - כנ"ל
Lick Shots - כמעט נכנס לטופ 5. מדהים. אין מילים.
Watcha Gon' Do -
Wake Up - הביט המטורף הזה...שיהיה בריא טימבאלנד.
Keep It Movin - כנ"ל
Party To Damascus - מתארחת אצל וויקליף ז'אן ומעיפה לו את השיר. למרות שאם אני אתחיל פה עם שירים שהיא מתארחת בהם זה לא ייגמר.
ועוד ועוד ועוד. זה יכול להימשך פה לאורך מטורף, באמת.
אז פשוט אסכם: