טמפה

smaak

New member
טמפה


טוב, קניתי טמפה.
אף פעם לא בישלתי, אבל בשיעור הבישול האחרון טעמתי טמפה שאנשים מהקבוצה האחרת הכינו.
לא יודעת איך להגדיר את הטעם. זה נראה כמו מוח והזכיר לי בוטנים. היה בסדר אבל לא מאוד טעים.
חשבתי שאני יכולה אולי להכין בעצמי וייצא יותר טוב.

יש לכם מתכונים או שהתנסיתם במתכון מוצלח שתוכלו לשתף בו?
 
מה שאישתי עושה

זב לחתוך אותה לאצבעות, מניחה במשרה שמכיל רוטב סויה מדוללת בקצת מים, תבלינים שונים עם טעם בולט (פפריקה חריפה, זעתר, אורגנו), ומלח, ואחרי זה מטגנת אותם מכל הצדדים במחבת משומנת (שמן מרוח, לא נוזל).

יוצא מעולה מעל פירה תפוח"א עם קצת שמן קוקוס מעורבב פנימה וחמוצים.
 
ניסינו

הטיגון מקנה לזה טעם קצת שרוף ופריך שיותר טעים לנו.

כאמור לא מדובר בטיגון בשמן, אלא בצריבה בשמן.
 

ladybug6

New member
גבי זכור לי כמבין בענייני טמפה

אני עוד לא העזתי להתקרב לדבר המוזר הזה.
 
למעלה