שאלות בהבנה והסקה
1. רותי : נעמה לא תוכל לקנות כלב, היא תצטרך להסתפק באוגרים ודגים בהם הטיפול יותר פשוט
דורית : זה לא יספק אותה שכן אין כמו האהבה והסיפוק שמקבלים מכלבים
רמי : לאחר שכלבי האהוב אבד ואמי לא ששה להביא לי כלב חדש, גידלתי אוגרים ולצערי הטיפול ונקיון הכלוב כל כך מתישים כך שאני לא מפיק מזה דבר.
היה בתשובות שרמי סותר את רותי ומחזק את דורית.
2. צילה עברה לדירה חדשה ואכלה במרפסת ארוחת צהריים. היא ראתה שהגיעו למרפסת ציפורים מזן נדיר קננת (או איך שהם לא קראו לזה). מספר ימים לאחר מכן צילה אכלה ארוחה בתוך הבית כשהמרפסת סגורה וראתה שהציפורים שוב הגיעו למרות שאין שם אוכל. צילה הסיקה שהציפורים זכרו את המיקום בו מצאו מזון וחוזרות אליו מתוך זכרון (או בשביל לחפש אוכל.. לא זוכרת כ"כ את הניסוח).
מה מהבאים יחזק את המסקנה?
- רוב שעות היום המרפסת מלאה בשמש וידוע שציפורים מסוג זה מסתתרות מהצל.
- בשכונה ליד, חודש לאחר שנסגרה חנות הגרעינים ונפתחה נגריה , הציפורים נצפו סמוך למדרכה.
- הציפורים באו למרפסת גם כשהבית היה ריק, עוד לפני שצילה עברה לדירתה.
3. היתה שאלה על איזה פרופסור שניסה למגר תופעה של מחלה בעזרת התה שהוא הכין. כל האנשים שחלו ושתו את התה החלימו. בעקבות ההצלחה הגדולה, הפרופסור הסיק שהמשקה מרפא את המחלה והציע את הוראות השימוש בתה לראש עיר כלשהי.
מה מהבאים יחליש את המסקנה?
סימנתי שבהוראות הכנת התה כתוב שיש להשתמש במים רתוחים בלבד , וידוע כי מים רתוחים משמידים את כל החיידקים שקיימים.
4. בטענתו על הקוות מים טען השר "במקום בו תהיה הקוות מים , יגיעו מיד חרקים קטנים ואחריהם יגיעו חרקים גדולים אשר ניזונים מהם". הם שאלו מהי המסקנה?
- היתה תשובה שסביר להניח שבמקום עם הקוות מים יהיו חרקים גדולים
- אם אין הקוות מים אז אין שם חרקים
- אם יש חרקים , כנראה שיש הקוות מים (או שהם כתבו ההיפך..)
5. מנהל בית הספר רצה לשים לתלמידיו מתקן לאופניים. כשהגיש בקשה לתקציב, משרד האוצר טען שעל מנת לתת תקציב הם צריכים לדעת כמה מהתלמידים מגיעים עם אופניים לבית הספר.
מנהל בית הספר טען שדבר זה אינו אפשרי שכן התלמידים לא מגיעים לביה"ס עם אופניים מאחר ואין מתקן אופניים.
שאלו מה מהבאים מתבסס על אותה הנחה..
6. בתגובה לפשע הגנבה שעשה דני נאמר : "במקרה זה נוכחנו שלא רק שקהו שיניו מפירות הבוסר שאכלו אבותיו , אלא ששיניו קהו גם מאכילתו שלו".
- התפוח לא נופל רחוק מהעץ – כמו שדני גנב, כך גם אביו גנב.
- דני לא נאשם מהפשע שביצע בעצמו, אלא אביו.
- דני ואביו בצעו את הפשע יחדיו כך ששניהם אשמים.
השאלה הזו הופיעה בספר מהקורס!!
7. היתה איזו שאלה עם מילים מודגשות. "אלמלא היה לי די כסף לחופשה ביפן, הייתי נוסע לחופשה בטבריה או חופשה אחרת בארץ" – משהו כזה...
הם שאלו איזה משפט לא ישמע הגיוני אם יחליפו את המילים המודגשות במילים אחרות מהתשובות...
מישהו זוכר עוד שאלות מהמילולי??