שאלה לגבי קבלת התשלום ע"י המעביד

sparx

New member
שאלה לגבי קבלת התשלום ע"י המעביד

היי לכולם,
עד השנה, עבדתי תמיד בעבודות בהן התשלום הוא לפי שעה ובמשמרות, כך שכל יום שלא הייתי בו, מבחינת העבודה לא הייתי בו ולכן לא שילמו עלי (כל הדברים שמעבידים משלמים על העובדים) וכשהייתי עושה מילואים הייתי רואה אח"כ בתלוש סעיף נפרד בו כתוב מילואים ואת הסכום, כך שהעבודה הייתה כמו צינור שמעביר אלי את הכסף מהמילואים\ביטוח לאומי.
עכשיו אני עובדת בעבודה שבה אני מקבלת משכורת גלובלית וכשעשיתי מילואים לא הופיע לי סעיף מילואים אלא פשוט הופיעה לי משכורת מלאה כרגיל.
השאלה שלי היא כזאת: עשיתי עכשיו מילואים רביעי חמישי וראשון, אך אנחנו מקבלים גם את שישי שבת. כלומר מבחינת המילואים עשיתי 5 ימים, אך מבחינת העבודה החסרתי 3 ימים.
העבודה תקבל כסף על 5 ימים אבל "תשלים" לי שלושה ימים.
כשדיברתי איתם על זה לפניכן בצורה היפותטית כי תהיתי לגבי מצב כזה בעתיד, הם אמרו לי שבתכלס המעביד מפסיד על כל יום שעובד יוצא למילואים כי הכסף שמעביר ביטוח לאומי מכסה רק את המשכורת ולא את שאר ההוצאות (ביטוח לאומי, תנאים סוציאלים וכו'..) כך שבמידה ויצא שהסכום שהם יקבלו מביטוח לאומי יהיה גבוה מהסכום שהם מוציאים עלי הם יתנו לי את ההפרשים [והוסיפו שהסיכוי שדבר כזה יקרה הוא כמעט אפסי], אבל זה פשוט לא נשמע לי הגיוני שהיומיים הנוספים שנותנים לי צריכים לממן להם את ההוצאות השונות שכביכול ביטוח לאומי לא משלם להם והם מפסידים עלי. [או על כל עובד אחר שעושה מילואים לצורך העניין].

מישהו נתקל בדבר כזה?

אושי231

New member
בעיקרון הם צודקים,

אני לא מכירה את המקרה ספציפית ואמדברת כמובן באופן כללי-
מקום העבודה הוא צינור העברת הכסף מביטוח לאומי אלייך.
אם את עובדת גלובלי- אז את גם תקבלי כמו משכורת גלובלית מביטוח לאומי, רק שלא נמוכה מ- 5000 ש"ח לחודש (באופן יחסי לתקופה ששירתת).
במידה ונוצרים הפרשים בין מה שהמעסיק העביר לך
לבין מה שבטל"א העביר למעסיק-
במידה וההפרשים לטובתך- המעסיק צריך להעביר לך אותם אחרי שהוא מנכה מהם את המיסים וכיוצב'

student456

New member
בואי נעמיד דברים על דיוקם.

1. את אמורה לקבל שכר כרגיל.
2. השכר מביטוח לאומי בהרבה מקרים גבוה יותר מהשכר שאת מרוויחה בפועל, זאת בהנחה והשכר שלך מורכב בצורה נורמלית משכר ברוטו ביחס לשכר נטו.. כלומר, אם עיקר המשכורת שלך מורכבת מבונוסים אז את נדפקת..
3. יש מחשבון באתר של ביטוח לאומי שאת יכולה לחשב בו בדיוק כמה את תרוויחי על הימים האלה.

למעלה