את הלוף משיגים בארה"ב
זה הלוף המקורי שנקרא SPAM ומכאן ברור למה זבל במחשבית נקרא כך.
הספאם הומצא בשנות השלושים וקנה את עולמו במחלחמת העולם השניה. הוא גוייר כאן לבשר בקר (אם יש שם בשר...). הספאם ממלא מדפים בכל היפר בארה"ב.
הנה כמה תמונות של מתכוני לוף שפירסמתי בפייסבוק שלי וכמובן (איך לא..) בפורום שיחת גברים.
על זה כתבתי:
"לדור שעוד זוכר את הלוף, תמצית הגבריות של המאה הקודמת, היהלום שב"חמש מנות קרב" (אם נפסח על "סוכריות דרז'ה" ועוד מיני פנינים א-קולינריות בעליל), המוצר האולטימטיבי שכל איש צוות התחרה איתו על התואר "שף דה לה טנק".
אז לקראת הנסיעה הקרובה שלי, בשבוע הבא, לארץ החירות והלוף, הלא היא ארה"ב של אמריקה, הרשיתי לעצמי לפתוח את הקופסה האחרונה של הלוף ששרדה איכשהו מנסיעתי הקודמת.
הלוף נמכר שם עד היום תחת המותג המתאים Spam (זבל) ובכל נסיעה אני מביא כמה קופסאות .
אז היום חגגתי במתכון צבאי בהחלט, בתנאי קרב, לא על כנף לוהטת של הטנק אלא על כיריים קרביות של Sauter ומחבת טפלון. הטעם נשאר אותו טעם, מינוס כמה גרגרי חול ואבק.
מה שמתי?
שמן סויה (אם נוסטלגיה אז נוסטלגיה) לוהט כמו על כנף של טנק, ובתוכו המון בצל קצוץ, עגבניות חתוכות, נתחי לוף ("נתחי", מילה יפה, מתאימה ל"שאטו בריאן א לא וין") ומעל זה שפכתי ביצה כדי להשלים את ה "מעדן לוף בעגבניות וביצה א לא שף בנג'מן".