ערב טוב לכולם!

Anna begins cc

New member
ערב טוב רינתי

אני מתה על השיר ששמת. אני רוצה שהוא יהיה בחתונה שלי :)

http://www.youtube.com/watch?v=oDx6yz8IQfk

את הלוף משיגים בארה"ב

זה הלוף המקורי שנקרא SPAM ומכאן ברור למה זבל במחשבית נקרא כך.
הספאם הומצא בשנות השלושים וקנה את עולמו במחלחמת העולם השניה. הוא גוייר כאן לבשר בקר (אם יש שם בשר...). הספאם ממלא מדפים בכל היפר בארה"ב.
הנה כמה תמונות של מתכוני לוף שפירסמתי בפייסבוק שלי וכמובן (איך לא..) בפורום שיחת גברים.
על זה כתבתי:
"לדור שעוד זוכר את הלוף, תמצית הגבריות של המאה הקודמת, היהלום שב"חמש מנות קרב" (אם נפסח על "סוכריות דרז'ה" ועוד מיני פנינים א-קולינריות בעליל), המוצר האולטימטיבי שכל איש צוות התחרה איתו על התואר "שף דה לה טנק".
אז לקראת הנסיעה הקרובה שלי, בשבוע הבא, לארץ החירות והלוף, הלא היא ארה"ב של אמריקה, הרשיתי לעצמי לפתוח את הקופסה האחרונה של הלוף ששרדה איכשהו מנסיעתי הקודמת.
הלוף נמכר שם עד היום תחת המותג המתאים Spam (זבל) ובכל נסיעה אני מביא כמה קופסאות .
אז היום חגגתי במתכון צבאי בהחלט, בתנאי קרב, לא על כנף לוהטת של הטנק אלא על כיריים קרביות של Sauter ומחבת טפלון. הטעם נשאר אותו טעם, מינוס כמה גרגרי חול ואבק.
מה שמתי?
שמן סויה (אם נוסטלגיה אז נוסטלגיה) לוהט כמו על כנף של טנק, ובתוכו המון בצל קצוץ, עגבניות חתוכות, נתחי לוף ("נתחי", מילה יפה, מתאימה ל"שאטו בריאן א לא וין") ומעל זה שפכתי ביצה כדי להשלים את ה "מעדן לוף בעגבניות וביצה א לא שף בנג'מן".

והנה מתכון לפלצנים

הציטוט מפורום "שיחת גברים."

התצלום אגב הוא של גירסה משודרגת עם קיוי וגבינת אמנטל השוייצרית...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
כזכור לותיקי הפורום, לפני כמה ימים ומאות פוסטים הבטחתי לכבוד הרב הגאון זיקן ולעלמה החסודה, הרבנית ג'ני לנסות את מתכון העילית של קממבר עם לוף על מצה.
זה היה לאחר שהסברתי לאדמו"ר על גבינת הלימבורג (מה שקוראין בגרמנית מדוברת "גבינה מסריחה") ואז ראיתי שבניגוד ללימבורגר, מקום 7 במצעד הסרחון, הקממבר תופסת את המקום השני המכובד.
אז הבטחות צריך לקיים.
אתמול הייתי בצפון. בדרך חזרה עצרתי אצל שוורצמן בבת שלמה, היכן שמייצרים את הקממבר הכי אהוב עלי, מחלב כבשים (ואני מומחה גדוווללל בקממברים מכל העולם).
נתח הלוף צריך להיות מעולה, מבשר חזיר (אם יש שם בשר בכלל...) מתוצרת אמריקא של חברת "ספאם".
המצה היא מהשאריות של הבת שלי.

אחרי שקניתי את הקממבר נתתי לו להתבשל יום שלם באוירא דארץישראל. חתכתי אותו לפרוסות דקיקות ושמתי על המצה.
על זה שמתי פרוסות דקיקות של לוף.
כל זה בצלחת התואמת את האוירה המכובדת של המקום...
מה אגיד לכם?
הפיצפוצים של המצה ביחד עם הנימוחות של הלוף והרכות של הגבינה יצרו תמהיל מאוזן של ריחות וטעמים שמילאו את חלל הפה. אלה השתלבו יפה עם הגועל העמוק והעשיר של ה"ספאם" ושלחו ריחות עזים במעלה האף ומיצי קיבה במעלה הושט.
בקיצור, מעדן אמיתי המתאים למסיבות ולערבי קוקטייל, זאת בליווי היין המפורסם בעולם כולו ופאר תוצרת ארצנו "יין פטישים"...
הציון:
מינוס 254 בסולם הא-לוף.

והנחתה אחרונה

לוף צבאי בתנאי שטח.
הייתי קצין שריון ואכלתי הרבה לוף עם חול ואבק. ופעם אחת ניסינו, אני והצוות שלי את המתכון שיובא להלן על כנף הטנק, בדיוק כמו שמתואר כאן. אז גבירותי ורבותיי המשתאים: זה עבד!
כמובן שלא נתתי לאיש מחייליי לטעום את הגורמה הזה (כי הכנף היתה..נו..אממ..לא הכי סטרילית)
אז הנה הפוסט הכי הזוי שכתבתי:
התמונה נלקחה במטבח שלי עם כלי הכנה ואוכל תואמים...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
הקשבבבבבב!!!!
חיילים!!! היום נתרגל את הכנת הלוף הצבאית! הקשוחה! השריונרית! בלי קממ..קממממבבבבררר קמממבררר....מוישה! טוראי מושתן לא מלמד קצין איך אומרים קמממ..קממממבבב... שתוק!
נהג עצור!! דומם מנוע!! סגור מתג 24!!.
נהג! טמפרטורת כנף, בדוקקק!! נכווית? טוב.
טען, תוך שלוש שניות הלוף מחוץ לקופסא!! זוזזז!!!!
ועכשיו תראו איך פופאי הוא אפס לעומת המפקד בפתיחת קופסאות. הנה: תפסיקו לצחוק!!! המפקד הפיל את הקופסא לחול כי לוף אמיתי זה עם חול..כן?
עכשיו החומרים הדרושים:
כמו כל דבר בצבא התבשיל הקרבי מתחלק לשלושה:
לוף חתוך
בצל קצוץ
עגבניה חתוכה
ביצה

מוישה! אם המפקד אומר שזה שלושה אז זה שלושה..ברור?????. ועכשיו רוץ סביב הטנק שלושה פעמים. זוזזז.

על הכנף. הלוהטת שופכים את השמן, שמן סויה מזוקק.
ועכשיו מפזרים את הבצל והעגבניות והלוף
נהג תניע! תן לטנק שירעד ויערבב..
על זה שופכים את הביצה...מוישה! ביצה!! של תרנגולת!!!
נהג, תן גזזזז
מוישה, קח לומיק ותערבב
אין מספיק שמן? נהגגגג, תביא חצי ליטר 20/50!!!
זהו, מוכן.
למסדר המפקד, הצגגג לוףףףף!
יפה!
מוישה, שלוש דקות ואתה אוכל את כל התבשיל! כן אתההההה!!!!! אחרת פטיש 5 קילו על הראש!!!
10ג כאן קודקוד 3 חובש דחוףףףף

(מקרא: לומיק - מוט ברזל קטן - האח הקטן של הלום)
מתג 24, מתג ראשי בטנקי שוט (צנטוריון). חובה להעביר אותו למצב OFF כשהטנק מדומם.
20/50, שמן מנוע של טנקי בנזין ושל מכוניות מוסטנג.
פופאי - אחד מחיל הים שחשב שהוא רק יודע לפתוח קופסת תרד במכה אחת.
לוף - הנשק הסודי של צה"ל. כל עוד הוא היה בחמש מנות קרב, ניצחנו במלחמות.

למעלה