אה תודה על התזכורת והברכות
אז ככה.
לפני כמה שנים החלטתי להיפטר מהמיזרון הקשיש שלנו ורכשנו מיזרון חדש מערוץ הקניות במחיר אטרקטיבי שהבטיח ניסים ונפלאות, הן לגבי השינה והן לגבי הזוגיות. איך שהגיע המזרון הביתה, ראיתי שהוא גבוה פי שתיים כמעט מהמיזרון הישן. טוב, לא התייאשתי ולאחר תירגול קצר למדתי איך לרדת בבוקר מהמיטה מבלי להזדקק לסולם. לאחר חודש או חודשיים התחלתי להרגיש כאבים בגבי וחוסר נוחות כללית בבקרים. מאידך, בעלי שיהיה בריא, היה מתעורר לפנות בוקר כשהוא כולו אושר וחדוות נעורים. לא מפסיק להלל ולשבח את המיזרון החדש ועד כמה הוא טוב לו לגב. שתקתי. לא להרבה זמן. מתישהו התחלתי ליילל ולהתלונן שהמיזרון הזה לא נוח לי והוא נתן לי להבין שאין לו שום כוונה להחליף מיזרונים כל שני וחמישי בהתאם לגחמות שלי.
יום אחד חטפתי את הג'ננה והודעתי לו חגיגית שאני הולכת לישון בחדר אחר. מאחר והילדים כבר עזבו את הבית מזמן, נשארתי עם שני חדרים לרשותי, קטנים אמנם אך חמודים. סידרתי לי חדר אחד לטעמי, מיטה גדולה ששימשה את בני הצעיר, טלויזיה, מחשב וכל מה שצריך...
הימים הראשונים היו כיפיים בצורה בלתי רגילה. התחושה הזאת של החופש המוחלט, לישון באלכסון, להיות קרובה לריצפה ולקום מהמיטה מבלי לחשוש מנפילה. לראות בטלויזיה את התוכניות שאני אוהבת, עם השמיכה הבלעדית שלי, כשאני מחליטה אם להשאיר אור כל הלילה או לא. במחי יד נעלמו עשרים שנה מחיי והרגשתי שוב רווקה חופשיה ומאושרה.
בעלי בהתחלה הסתכל עליי מוזר ולא הבין מה עובר עליי. עד מהרה הוא השתלט על הצד שהיה שלי במיטה והיה מאושר. סוף סוף יכול היה לנחור חופשי מבלי שמישהי תתקע לו בצלעות, מרפקים.
האמת, הייתי קצת מאוכזבת. הייתי בטוחה שהוא ייעלב נורא ו/או ירצה לפייס אותי ויזמין מזרון חדש למען שלום בית. אבל אני לא ראיתי מזרון חדש ולא נעליים. מסתבר שבגיל מסויים, גם הגברים נהנים לישון באלכסון.
הצרות החלו כאשר מיטת הנוער החלה להציק לי עוד יותר מאשר המיזרון החדש, וכך בבושת פנים חזרתי למיטה, הדפתי את בעלי בחזרה לצד שלו, וכך עליתי על המזרון הבעייתי וראה הפלא ופלא, ישנתי מצויין והיה לי נוח בגב הרבה יותר מאשר קודם לכן.
מה מסתבר? בעלי, אשר משקלו כמעט כפול משלי, בזמן שישן בצד שלי, הוא די מעך את המזרון ושבר לו את הקפיצים. כתוצאה מכך הגב שלי כבר לא סבל.
מסקנה, כדאי לפעמים לקחת פסק זמן מהמיטה שאתה חושב שהיא לא מספיק טובה בשבילך, החלף אותה במיטה חדשה או שונה, נסה אותה חודש חודשיים ואז תראה שאתה חוזר למיטה הישנה שלך ומתחיל לישון כמו תינוק
אם למדת משהו מהסיפור הזה, זה על אחריותך בלבד