איך מתמודדים עם מצוקת הדיור בעולם

M

mishel my bell

Guest
לישראלים החדשים יש דרישות גדולות

בלי פורפורציה. כשמתחתנים הם צריכים לפחות דירה חדשה 4 חדרים. אוטו חדש. הם פשוט חזירים וחושבים שמגיע להם הכל

SupermanZW

Well-known member
בלי כל קשר הדירות בישראל יקרות מאוד

ביחס למשכורות.

אפילו דירת 3 חדרים ממוצעת עולה 120 משכורות ממוצעות, רק במונאקו יקר יותר במונחי משכורות לדירה (בכל מספר חדרים שתבחרי).

ע"פ ההגדרות המקובלות בעולם מחיר דירה ממוצעת הוא סביר כאשר דרושה הכנסה ברוטו ממוצעת של 3 שנות עבודה לצורך רכישתה. דירות 4 חדרים (אשר ברוב העולם נקראות דירות 3 חדרי שינה כי ברוב העולם מקובל לספור רק חדרי שינה) נחשבות לדירות ממוצעות ברוב העולם. בישראל דירה כזו עולה בממוצע 149 משכורות חודשיות ממוצעות ברוטו, יותר מפי 4 ממה שמוגדר סביר ע"פ הסטנדרטים המקובלים בעולם.

זה כי בארץ אין מבחר של דירות קטנות כמו פעם

פעם אנשים יכלו להתחיל עם דירת חדר או שניים, ומזה להמשיך.... היום כמעט כבר אין דירות כאלה להשגה, והמחיר שלהן לא מצדיק את הפער לדירה שלושה חדרים.
בארה"ב למשל אם אתה יוצא מהערים העשירות כמו מנהטן וסן-פרנציססקו אתה יכול למצוא בקלות בית ב-200 אלף דולאר.
קרובים שלי למשל קנו באזור יוקרתי למדי ליד סן פרנציססקו בית עם חצר , ויש להם דירת הורים שהם משכירים, ואחרי תשלום המשכנתא ההבדל הוא בסך הכל 200 דולאר יחסית למחיר ששילמו על שכירות באזור מחורבן....

SupermanZW

Well-known member
זה מתאים רק לבודדים באופן זמני

זה לא מתאים לזוגות וזה לא מתאים למשפחות.

baudrate

New member
נכון

אבל בכל זאת יש בודדים שצריכים דירות.
האפשרות שלהם היום לשכור דירה זה עם שותף.

סופי65

New member
ניגוד אינטרסים מונע את הפתרון

אותם אנשים שמחפשים דיור בזול, ישמחו רגע לאחר מכן "לשכוח" את מעמד מחפשי הדיור ולהשכיר/למכור ביוקר ככל שיוכלו רק להשיג...
אז נשאלת השאלה, האם המדינה צריכה לשנות ולכוון את החלטותיה בתחום לפי האינטרס שלי עכשיו (שנוגד את האינטרס של אזרח אחר..) או לפי האינטרס שלי בעוד מס' שנים...?

בניגוד לנושאים אחרים, כאן אולי ברור יותר שאין עשירים מול עניים, עושקים מול עשוקים- כולנו בעצם משנים את תפקידנו במהלך החיים- אז למה אנחנו באמת מצפים??
למה שהחברה והמדינה תמיד תשקף רק את טובתי הפרטית?

כל עוד אני לא מוכנה להיות לפעמים בצד "המפסיד", אין לי זכות לדרוש להיות בצד "המרויח"...
..ואולי - אם נגדיר אחרת את הדברים, נסכם על אינטרסים משותפים, על האחריות של כל אחד לכלל, נוכל להיות כולנו תמיד בצד ה"מרויח"....

SupermanZW

Well-known member
צריך למצוא פתרון ארוך טווח שיתאים לאינטרסים

של הרוב.

זה אפשרי.

baudrate

New member
למרות שאינני מסכים איתך

את מעלה נקודות נהדרות סופי. אז כן, אני חושב שניגוד אינטרסים הוא אספקט מסוים של החברה האנושית.
אני לא רואה דרך כיצד לפתור את ניגוד האינטרסים הזה. ולמרות זאת נראה שיש גם אינטרסים משותפים
עליהם ניתן להסכים (או להתוכח)...

baudrate

New member
התייחסות נוספת למחשבה

זה תלוי גם בסקאלה של הזמן שמסתכלים עליה. עם מסתכלים רק על
הכאן והעכשוי, אז בהחלט נוטים יותר לקונפליקטים ולניגודי אינטרסים.
אם מסתכלים בטווח הרחוק יותר, אז זה כבר לא שאלה של זכות להיות מרוויח
או מפסיד, אבל בהחלט מסתכלים על אינטרסים משותפים שיכולים לנבוע משיתוף פעולה.

ברגע שנתקלים זה בזה שוב ושוב, מבינים שרווח בסיבוב אחד לפעמים אינו שווה
את ההפסד לטווח הארוך.

למעלה