אני שמעתי מה שקרה עם רדיו קול ברמה

רמי אב

New member
אני שמעתי מה שקרה עם רדיו קול ברמה

http://www.kikarhashabat.co.il/אסור-לחרוץ-משפט-על-רדיו-שרבבות-נהנים.html
כואב הלב שיש בעיות כאלה.
יש פה התלבטות חזקה לאלה שמצד אחד רוצים לשמוע רדיו כמה שיותר כשר בלי למשל שירת נשים ושירי עגבים,לבין לשמוע, כל מי ששמע אתמול את השיעור מ 2 תלמידי חכמים גדולים בתורה, שיש בעיה לשמוע את השידורים של הרדיו הזה.

רמי אב

New member
אני בכל אופן בלי נדר כדי לצאת מהמחלוקות האלה במפלגת ש"ס

אני אעדיף בלי נדר להצביע בבחירות הבאות לכנסת למפלגה של משה כחלון, בתור מפלגה שמאמינה בהחלשת יוקר המחיה, לפחות שיהיה יותר קל לחיות במדינה הזאת, מבחינה כלכלית באופן יותר נורמלי, בתקווה שזה גם יתרום להקטנת התשלום על המע"מ ועל המכס, ושכל מי שירצה לקנות סמארטפון כשר לשמור על העיינים, לא יצטרף לשלם עליו יותר מ אלף שקל.
&nbsp

קליטו

New member
אין בעיות ואין מלחמות

העיתונאים נוהגים להקצין.
יש רבנים שנוהגים למחות על פרצות, ויש רבנים שבאותו נושא הם ימצאו את הסיבה לקרב ולא לרחק.
בקשר להצבעה על מפלגה חילונית שגם עשויה להזיק להיהדות, יש לשאול רב פוסק, ובמיוחד למפלגה של מר כחלון שיש לו רקורד בעזרה לאזרח הקטן.
בשורות טובות

רמי אב

New member
הבעיה היא שלא תמיד רב נכבד שהוא פוסק

גם יודע מה באמת עדיף גם לצד השני,
למשל מפלגת ש"ס, לצערי הרב, אני לא מרגיש שהיא עוזרת לי באופן אישי, אולי מפלגת ש"ס מעדיפה יותר לעזור לחרדים אז בשביל הרב הפוסק הנכבד יש העדפה להגיד לי להצביע למפלגה שהוא תומך בה.
&nbsp

אופירA

New member
מנהל
אין צד אחד וצד שני - יש עם ישראל, והוא אחד.

יש רצון אלוקי, והוא אחד.
שמע ישראל, ה' אלוקינו ה' אחד.

וכיוון שכך, אז בני האדם צריכים לעשות את הרצון האחד של אלוקים.
שכתוב בתורתו.
וכל שאלה בעניין מה כתוב בתורה ומה אני מצווה על ידה - שואלים את הרב הפוסק.
אם הוא "טעה" - לא נורא, כי אני צריך לעשות את רצון אלוקים, ואם אינני יודע - אז לעשות את מה שהפוסק אומר לי שהוא רצון אלוקים. אפילו אם הוא "טועה" ואומר שימין זה שמאל.

בקיום המצוות אני לא צריך לעשות מה שאני מרגיש/רוצה, ולא לחפש את האינטרסים שלי מול האינטרסים של "הצד השני" בעם ישראל, או המפלגה הזו או המפלגה האחרת.
אני צריך לשאול רק מה רצון אלוקים ממני. זהו. (וכמובן, לא לשכוח ללכת לקלפי עם מקל כביסה על האף, או לפחות טישיו מבושם...).

אם אלוקים מורה ליהודי ממזר שאסור לו להתחתן עם בת ישראל אלא רק עם יהודיה ממזרת, וילדיו יהיו ממזרים - אז הוא צריך לעשות מה שאלוקים מורה לו, ולא מה שמתאים לאינטרסים שלו.
אם רב פוסק אומר לי שצריך לתת לבעלי לשעבר החילוני לגדל את הבן שלי ולי אסור לחנך אותו לתורה ומצוות, כי זה יבלבל אותו ויעשה אותו מסכן וסובל - אז אני לא צריכה להתחשב באינטרס שלי לגדל את הבן שלי ולהשפיע עליו את דעותי, וברצון שלי לראות את הבן שלי יום יום. אני צריכה לעשות מה שאלוקים דורש ממני. ולא משנה שהרב הפוסק בכלל לא מכיר את בעלי לשעבר ולא יודע כמה הוא אידיוט, ומספיק לו לוודא ממני שלא מכים אותו או שונאים אותו שם.
וכך לגבי כל דבר שלא עוזר לי באופן אישי, אבל אלוקים מצווה עלי וכך הורה לי הרב הפוסק.

asaf2000

New member
אני עברתי לקול המוסיקה

ממליץ לכולם לעבור, בלי מחלוקות, בלי התרמות, בלי פרסומות, בלי פוליטיקה ובלי שטויות.

אופירA

New member
מנהל
אז זה בעיה -

הרבה פעמים יש שם אופרות,שמזכירות לי יותר שירת כנסיה מאשר מוסיקה.
והרבה מידי פעמים יש שם מוסיקה קלאסית מודרנית - שאינה הרמונית אלא כולה צלילים צורמים, שמסוגלים לחבר את הנפש רק לתוהו ולא לבוראה...

asaf2000

New member
אהה כן

אכן בשעות הבעיתיות שהזכרת אני נודד לתחנה אחרת אך לא לאחת מהנ"ל.

אופירA

New member
מנהל
אין קשר להלכה. אתה אוהב מוסיקה כזו, תהנה. אני לא סובלת אותה!

נ

נווהשאנן

Guest
לא צריך להתרגש

לרב אין סמכות להורות דברים שלא קשורים בהלכה. וזה בגדר עצה טובה לקהל מעריציו ותו לא.
יש כיום המון רבנים וכל אחד יכול לבחור לו מורה הלכה משלו. ולא לכפות אחד על השני נורמות והוראות שבינן לבין ההלכה אין שום קשר. זה מביא לפירוד ושנאת ישראל.

אופירA

New member
מנהל
תיקון טעות - רב אינו מנהיג עדת מעריצים

נשיא מועצת גדולי התורה אומר לתלמידיו דעת תורה ומסביר להם מה נכון להם עפ"י דעת תורה.
הוא לא הורה פסק הלכה לכל עם ישראל, כי זו לא דעת התורה שלו.
דעת התורה שלו שהובאה בהרצאתו, היא שתחנות הרדיו ה"חרדיות" (כולן) לא מתאימות לתלמידי חכמים, לומדי תורה.
וגם לכל אדם שחייו חיי תורה, ושומר את מצוותיה, ודבק באלוקיו - יש סיבה טובה לצנזר אחוז גבוה מהנאמר ברשתות אלה, גם אם הוא כן מאזין להן (שהרי זה לא אסור, רק לא חכם ונכון לכל אחד).
תחנת רדיו מנוהלת ע"י אנשי תקשורת, לא אנשי תורה. אמנם הם מתייעצים עם רבנים ואנשי תורה במה מותר ומה אסור, אך דבריהם אינם דעת תורה, והם בהחלט מביאים דעות מסולפות והתנהגויות פרועות לרוב בשידורי הרדיו.

וזה בלי קשר לסכסוך המסוים הזה שכולו יזום ומנוהל ע"י פוליטיקאים, ולא ע"י רבנים ואנשי תורה והלכה.
בגלל המריבה הנוכחית, הרב התייחס בדבריו ל"קול ברמה" ספציפית. אבל דבריו נכונים לגבי כל "רדיו חרדי" שיש היום.
מהיום נאמר - תחנת רדיו חרדית = חנות בגדים לנשים בבני ברק.

נ

נווהשאנן

Guest
סימוכין?

אתה אומר שיש דעת תורה בדברים שאינם נוגעים להלכה. האם יש לך סימוכין לכך?
כתבת "מועצת גדולי התורה". לידיעתך זוהי קבוצה קטנה של רבנים תומכי ש"ס. זה הכל. התאגדות פוליטית של רבנים שאינם מקובלים על כל שכבות הציבור

נ

נווהשאנן

Guest
תתפכחי

הסיבה שרב פלוני השתלח ברדיו אלמוני היא מפני שהם מפריעים לו פוליטית!
רב שמורה "דעת תורה" בענייני חול הוא רפורמי לכל דבר. אא"כ הוא מציג את דבריו כעצה טובה ותו לא. זאת מפני שהתורה אוסרת להוסיף או לגרוע ממנה
זה לאו מפורש. ואם דבר הא-ל חשוב בעינייך לפחות כמו דבריו של רב\עסקן פוליטי כזה או אחר, כדאי שתשימי לב לדברים האלו.

רמי אב

New member
אני מנסה להבין

מה הוא הניגוד הפוליטי בין תחנת הרדיו קול ברמה לבין המנהיג הרוחני החדש של מפלגת ש"ס, כאשר נראה לי שמרן זצ"ל שהקים את תנועת ש"ס, נתן את ברכתו לתחנת הרדיו הזאת.
האם זה רק בגלל שהדעות של המנהיג הרוחני החדש של מפלגת ש"ס, הן פחות מתונות משל מרן זצ"ל?
אני חושב שכן אבל אני בספק, האם זאת הסיבה האמיתית לאיסור הזה.
יש לי הרגשה שמי שמגדיר את עצמו שומר מסורת שנוהג לפי מנהגי הספרדים או עדות בני המזרח וחלק מתימן,שהרבה פחות מתחבר אל המנהיג הרוחני החדש של מפלגת ש"ס, בניגוד לתקופת מר"ן זצ"ל.
&nbsp

רמי אב

New member
המשך

האם לדעתכם אם מר"ן זצ"ל היה עכשיו בחיים בעולם הזה, הוא גם היה אומר בשידור שעדיף להחרים את תחנת הרדיו קול ברמה?
או שלא בשידור קודם הוא היה באמצעות שליח מבקש ממנכ"ל תחנת רדיו קול ברמה קודם לתקן את מה שאפשר לתקן?
אני באופן אישי גם הייתי נפגע אם למשל היו אומרים עליי בשידור שאני אדם מסוכן מבלי לפני זה לברר לראות האם זה נכון ואם כן אז מה אני יכול מרצוני החופשי לתקן בזה.
אז נראה לי שמכל הסיפור הזה מי שהפסיד זה הציבור החרדי שמעדיף לשמוע את תחנת הרדיו קול ברמה מאשר לשמוע תחנות רדיו שמשמיעות שירי עגבים, שבינתים הוא לא יכול לשמוע דברי תורה מהרב הנכבד יצחק יוסף שליט"א, ושבגלל ההלכה לאדם חרדי יש לו בעיה לסמוך גם על אינטרנט כשר בלצפות שם בשיעורים של הרב הנכבד יצחק יוסף שליט"א.
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/286484
אני מקווה שאין בעיה עם הקישור הזה מבחינת הלכה, זה רק לצורך תועלת לדעת על חילוקי הדעות שבזה.

נ

נווהשאנן

Guest
עזוב

רבנים ופוליטיקה צרה וקטנונית הרי זה יצור כלאיים שאחריתו ביזיון וקצף.
זה עצוב שאנשים לא לומדים שיש לכבד את הזולת ולא ק כשהוא מסכים עם הדעות שלך

למעלה