בחירות 2019

בחירות 2019

אז ככה מי שראה בטלויזיה יש אופציה שבודק בשבילך איזו מפלגה כדאי לך להצביע בהתאם לתשובות שלך על שאלות שנשאלת עליהם, לי ברור שליכוד זאת לא אופציה וגם לא גנץ. לתשובות שעניתי קיבלתי 3 אופציות שבמקום הראשון נמצא כחלון, במקום השני ליברמן ובמקום השלישי גשר שזאת פעם ראשונה שאני שומעת על המפלגה הזאת ומה גם שהשניים הראשונים איכזבו והיו רק דיבורים בלי מעש. לצערי אני חוששת שהמפלגות החזקות ביותר הן גנץ וליכוד וכל שאר יילך לפח. אני נרתעת מלהצביע לליכוד לא רק בגלל ביבי אלא בגלל מעורבותם של ש"ס מצד שני גנץ שמאלני אבל חוששני שאלו הם שני גושים חזקים ומנוגדים וכל השאר יילכו לפח וזה כאילו או ימין החדש או כחול לבן שזה השמאל. ואני לא רוצה לבזבז את קולי לשווא ובסוף ביבי כרגיל יהיה ראש ממשלה. כולם פה מעריצים פנאטיים של ביבי שזה פשוט מפחיד גם בלי שום קשר להאשמות נגדו. אני ימנית אוהבת ארץ אבל גם אכפת לי מהנושא החברתי ומעוניינת להפריד בין מדינה לדת ולחיות בלי כפייה דתית. לצערי לא מאמינה לא לכחלון ולא לליברמן. גשר נראית לי כאופציה טובה למרות שהיא במקום השלישי אבל היא חדשה וחבל שהעם אצלנו מפחד מלבחור בלא ביבי או לא גנץ ובגלל זה המצב במדינה נראה כמו שהוא נראה. הכל מקולקל פה מבחינה חברתית, תרבותית, כלכלית ומדינית. והעם עיוור ממשיך להצביע ביבי ועוד הוא יושב בבחירות הקרובות עם ש"ס אז בכלל אין מה לדבר.

faery18

New member
זה בהחלט הולך להיות קרב ראש בראש בין ביבי לגנץ

ואני אשמח אם גנץ ולפיד ינצחו אותו. כן כן למרות שהם מהשמאל
אני לא בוחרת בהם ולמען האמת עדיין אני לא החלטתי במי לבחור כי אין פה ימין אמיתי רציני שאפשר לסמוך עליו. אולי אבחר בעוצמה יהודית אבל חסר לי שם מישהו כריזמתי. לגבי בנט ואיילת שבחרתי בהם בפעמיים האחרונות, הם אומנם הקימו את הימין החדש אבל הם עדיין נמנעים מלתקוף את המדיניות השמאלנית של ביבי וזה מעצבן. בנט הפך למושפל שלו ואיכפת לו רק מהכיסא.
&nbsp
אבל ביבי כבר חייב ללכת, די. שנה שלמה הוא מפקיר את הדרום טילים ובלוני נפץ ותבערה מבלי שום מענה מטענים על חיילים בלי שום מענה. גם בצפון הם עושים מה שהם רוצים התקיפות נדלן בסוריה לא עושות עליי רושם שהרי בלבנון נמצאת הסכנה האמיתית עם כל מחסני הנשק המדוייקים. הוא פשוט ראש הממשלה הכי רופס שהיה פה אי פעם והכי מצחיק אותי שהוא מפמפם שאחרים מתחפשים לשמאל ומוכרים שהם ימין בזמן שהוא כבר עשור עושה את זה. מדינית אין הבדל בינו לבין גנץ ולפיד-הם שמאל מדיני כולם. אבל ביטחונית, נראה לי שאפילו הם לא יגיעו לשפל שביבי הגיע אליו כשהחליט לשלם מזוודות כסף לחמאס רק כדי שהם לא יירו עלינו. הנה אולמרט היה שמאל וביטחונית הוא עשה הכי הרבה מכולם. אז בוא נראה מה גנץ ולפיד יעשו. לפי הסקרים האחרונים נראה שאכן זה לא תרחיש דמיוני שביבי יפסיד את הבחירות הקרובות. והאמת נראה שלא איכפת לו יותר מידי אם הוא ממשיך להיות רופס גם חודש לפני הבחירות. כנראה כי הוא יודע שגם אם הוא ינצח הוא יצטרך לפרוש בהמשך בגלל העניינים המשפטיים.
&nbsp
לגבי אורלי לוי שאת שוקלת לבחור היא די שמאל וגם בקושי עוברת את אחוז החסימה אותו הדבר גם לגבי כחלון. לא מבינה למה הוא לא התאחד עם גנץ ולפיד. יש מצב שהוא וליברמן לא יעברו את אחוז החסימה. ביבי דאג לקחת מליברמן את הסמכויות כשהיה שר ביטחון ולא נתן לו לעשות כלום, עכשיו זה חוזר אליו כמו בומרנג כי אם ליברמן לא עובר את אחוז החסימה לשמאל יש גוש חוסם.

מישהו על גנץ ולפיד שהם נוטים לימין. כנראה גבאי אמר את זה

הבעיה עם עצמה יהודית שאין הרבה שיצביעו לה. אני חושבת שלא צריך סתם להצביע אלא להצביע חכם. כרגע הליכוד וכחול לבן מובילים ראש וראש. אז בלית ברירה צריך להצביע לכחול לבן רק כדי שליכוד לא ינצח. במיוחד שביבי עלול לעמוד לדין ואז יהיה כאוס וש"ס עלול לנהל את המדינה שזה מה שאני חוששת מכל.

evglev1

Well-known member
מנהל
עוצמה יהודית חברה לבית היהודי והאיחוד הלאומי

סביר להניח שמדובר בבלוק טכני שיתפרק לאחר הבחירות, אבל סביר להניח שלפחות מיכאל בן ארי בטוח ייכנס לכנסת ועכשיו להזכיר הבית היהודי הוא בלי בנט. מצד שני כדי להצביע לעוצמה לישראל צריך להצביע גם לסמוטריץ' שהוא היה לצד החרדים בהרבה דברים. אבל סביר להניח שבזכות האיחוד שביבי כל כך התאמץ בשבילו כדי לא לאבד קולות, מיכאל בן ארי ואיתמר בן גביר יהיו בכנסת, אם כי בינתיים הכיסא של איתמר בן גביר מתנדנד.

הבעיה היא זהות שווידוי הצבעתי בפרימריס הפתוחים שלהם שהיו פתוחים לכל ולא היה צריך להתפקד למפלגה בשביל זה, הבעיה שלא ברור למה להאמין לסקרים של ישראל היום לפיהם הם מקבלים 4-5 מנדטים או לשאר הסקרים בהם הם לא רק שלא עוברים אלא אפילו לא משיגים 1.5%.

faery18

New member
לגבי זהות, קשה לי להאמין בכל מי שהתחיל דרכו בליכוד

evglev1

Well-known member
מנהל
פייגלין אמנם התחיל את דרכו בליכוד אבל במטרה לשנות אותו

והיה כאב ראש רציני גם לשרון וגם לביבי. אבל כמו שהאמין שיהפוך ליו"ר הליכוד ולראש הממשלה, כך נראה שעכשיו הוא מאמין שזהות תרכיב את הממשלה בעתיד הקרוב, בעיה של חוסר יכולת לראות את המציאות.

evglev1

Well-known member
מנהל
זה גם השיקול של אבא שלי שמתכוון להצביע כחול לבן

למרות הבוז שלו ליעלון וניסקורן, הגועל מביבי עובר על הכול, רק שביבי ילך, לכן אבא שלי מתכוון להצביע כחול לבן. אחותי וגיסי דווקא מתכוונים להצביע לכחלון.

faery18

New member
הם מכנים עצמם מרכז אבל זה ברור שהם שמאל

ככה שאני לא יכולה להצביע נגד העקרונות שלי.
נראה שביומיים האחרונים דווקא בנט כן התחיל לתקוף את ביבי מימין.
הבעיה איתו שהוא התחיל לעשות את זה רק כשהבין שהליכוד מתכוון לשתות
את המנדטים גם ממפלגות הימין.

faery18

New member
התקשורת הדביקה לה תדמית כזאת אין בה שום דבר קיצוני

היא פשוט ימין אמיתי:)

evglev1

Well-known member
מנהל
בגלל שחלק מראשי המפלגה עבדו עם הרב כהנא

נוטים לראות בא גלגול של כך ואריה אלדד כבר כתב על כך שזה כמו לייחס את מר"צ לסטאלין כי מפ"ם בשנות החמישים התאבלה על סטאלין.

הבעיה שזה לא רק בישראל גם בארה"ב קנו את זה שמדובר בכהניזם ובאיפא"ק גינו אפשרות שמפלגה זאת תהיה בקואליציה.

evglev1

Well-known member
מנהל
למה את מתכוונת ילך לפח?

כי לפי הסקרים הרבה מפלגות עוברות את אחוז החסימה ולביבי וגנץ ביחד יש בין 60 ל-70 מנדטים והשאר זה מפלגות אחרות, כך שהרבה מפלגות עוברות את אחוז החסימה.

ובאמת ההערצה לביבי עיוורת וגם האמונה כאילו הוא באמת ימין.

למשל גשר

רציתי להצביע לה אבל יש לה בקושי מנדט אחד ואם אצביע לה יילך הקול שלי לשווא במקום לתת קול למלגה יותר חזקה מול ביבי.

evglev1

Well-known member
מנהל
זה באמת הימור

עד לאיחוד בין גנץ ללפיד גשר עברה את אחוז החסימה, עכשיו כבר לא.

falkor6

New member
אם אפשר לנצל"ש..שנים שלא כתבתי בפורום בתפוז

שלום לכולם

לאחרונה אני שומעת שירים של הטלנובלה הארגנטנאית המאוד
ישנה, "אני צועני". ויש לי חשק לצפות בה שוב.
יש ביוטיוב אבל האיכות לא משהו...
אז לשאלה- מישהו מכיר אתר שבו אפשר לראות את הטלנובלה באיכות טובה?
הייתי שמחה לראות בעברית אבל לא מאמינה שקיים, אז נחדד את הספרדית
החלודה שלי

תודה מראש

faery18

New member
יצא הטיזר של השיר שלנו לאירוויזיון

נשמע מעולה.

למעלה