גידי - מוכר לך?

• פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך

RSPA

New member
גידי - מוכר לך?

במקרה ראיתי.
הסבר: נתקלתי בכתבה על 25 פצועים מהתמוטטות גג במבנה בי"ס ב NC ומשם היתה הפניה לדף מזג אויר. מתוך סקרנות נכנסתי אליו ושם ראיתי את התמונה הזו.
חג שמח.

Gidi Shemer

New member
מוכר, מוכר

המסעדה שמימין זה המקום שהבת שלי ממלצרת בו.

בשנייה הראשונה חשבתי שמוזר שהם שמו תמונה של צ׳אפל היל דווקא כי התאונה היתה רחוק משם, אבל אז קראתי עוד פעם מה שכתבת וזה נראה יותר הגיוני.

מה שכן, היה די טירוף של גשם היום.

ואגב, את הצבע של האוטובוס אתה מזהה ויכול לנחש מדוע הוא כזה?

RSPA

New member
איזה עולם קטן ולא שוויוני...

אצלכם גשום ואנחנו מתים שירד כבר גשם (הבטיחו לנו את היורה בקרוב...) וגם שירדו כבר הטמפרטורות. מה שהלך כאן בחודש פלוס האחרון - מבחינת חום ולחות (מבלי לדבר על סופת האבק שחנקה אותנו מספר ימים) - לא זכור גם לסבים של הסבים של זקני צפת...

זה כבר הגיע לרמות בלתי נסבלות אבל אנחנו אופטימיים...

בענין האוטובוס הזה - האמת חשבתי (אל תשאל למה) על 3 אפשרויות: אוטובוס אסירים, אוטובוס של איזו קבוצת ספורט ואוטובוס של בי"ס/אוניברסיטה.
היות ואתה שאלת וכמו שאני קולט את הראש שלך - הימרתי על האוניברסיטה שלך. הלכתי ובדקתי וזה נראה אכן מתאים: הצבע הלבן-תכלת (בגג) ודמיון רב לתמונה יפה אחרת של משהו מסוג האוטובוס המדובר שעליה כתוב "Campus Shuttle" (תמונה מצורפת).
כעת, אמור לי אם זה נכון ואם כן אז למה הלבן והתכלת הם צבעי האוניברסיטה (מה הם מסמלים? זה משהו שלא הצלחתי להבין).

נ.ב: תגיד לבת שלך שתנפנף ביד למצלמה שמוצבת שם ליד המסעדה ואז אולי היא תופיע יום אחד באותו אתר מזג אויר ותהפוך לסלב...

Gidi Shemer

New member
אכן קלעת

צבע התכלת הוא הצבע של האוניברסיטה וכמובן של כל קבוצות הספורט. לפעמים הן רק בתכלת ולפעמים בתכלת-לבן (ממש מזכיר את נבחרת ישראל, האמת).
האוטובוסים הם של העיר, וזה ממחיש את המושג college town שבו יש הזדהות די מוחלטת בין העיר לאוניברסיטה.
אוטובוס זה כלום. כשגיליתי שגם הכבאיות פה בתכלת-לבן, הבנתי עד כמה ביזרית אהדה יכולה להיראות...

וסתם אנקדוטה נחמדה- כל התחבורה הציבורית פה היא בחינם והמימון התקציבי לכך מתחלק שווה בשווה בין העיר לבין האוניברסיטה.

Gidi Shemer

New member
מעניין. לא הכרתי את זה :)

דרך אגב, אם כבר מדברים על שירותי כבאות וגאווה מקומית, מסוק הפינוי של בית החולים המקומי צבוע גם הוא כמובן בצבעים המקומיים אבל מוסיף אפילו את סמל העקב עם נקודת הזפת (tar heel) שהוא האות שמייצג את האוניברסיטה ואת הסטייט כולה. אנחנו נקראים tar heels.

RSPA

New member
ניתן לשער שה tar heel שמצוי על ההליקופטר הוא משום שאין לו

גלגלים ומשום שניתן לראות את תחתיתו תוך כדי טיסה / תנועה. יתכן שבמכוניות משמשים הגלגלים בצבע הזפת דימוי מספיק הולם לרעיון (אלא אם תזחל מתחת לאוטובוס ותמצא סימן דומה גם שם ?! לך תדע...
)

מכל מקום, ה tar heel הזה סיקרן אותי עוד קודם ומעבר לתרגום המילולי שהבנתי רציתי לדעת מה בדיוק זה מסמל גם כן. תשובה מצאתי בערך המתאים בויקיפדיה. שם גם מופיע מסמך היסטורי מעניין מאוד. >> [URL]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9c/The_Tar_Heel_Feb_23_1893_first_issue.jpg[/URL]

למעלה