האמת על תפוז.

John the Savage

New member
מה הטעם בלבעוט בסוס מת?

קודם כל, האתר בקישור מזעזע. גם העיצוב הנוראי וגם הניסוחים הצעקניים בדף הראשי יוצרים רושם ראשוני טרולי משהו.

מה שכן, אני משוכנע שיש הרבה מן האמת במה שכתוב שם, ובתור גולש ותיק שנצא כאן כבר הרבה זמן, הרבה מהדברים נשמעים לי מוכרים ואמיתיים. אבל מה הטעם במלחמה נגד תפוז, שממילא נמצאים במצב כה עגום? מה שכתוב בקישור לא נשמע לי כמו "פשע" אלא יותר כמו שילוב של התנהלות חובבנית וצעדי יאוש שיוצרים את האפקט ההפוך ממה שהם מתכוונים.

והאמת היא שבעיקר עצוב לי לגבי תפוז, גם בגלל ההיסטוריה האישית שלי כאן וגם בגלל שאני ממש חובב פייסבוק ולא מתחבר לאלטרנטיבות.

לא יודע איך שינוי הבעלות ישפיע. אני מקווה שלטובה כי קשה לי לדמיין איך מישהו יכול לנהל את האתר גרוע יותר מההנהלה הנוכחית. אבל לך תדע ...

John the Savage

New member
לא, לא אמרתי שאתה טרול

רק שזה הרושם הראשוני שהאתר הנ"ל יוצר, מבחינת עיצוב וניסוחים קצת מתלהמים לטעמי (גם אם מבוססים על אמת)

Philip Jr

New member
אפשר שאלה?

אם היית צריך לבחור שלושה דברים לשנות בתפוז, איכפת לך לומר לי מה הם היו? בין אם ברמת הפורום או בכלליות, בין אם ברמת הממשק או משהו יותר יסודי מזה, מה שאתה רוצה. אני מאד סקרן לשמוע את דעתך.

John the Savage

New member
שלושה דברים זה קשה

תפוז צריכים להתמודד עם הרבה דברים. חלק גדול מהבעיה של תפוז היא בגלל התחרות מול אתרים כגון פייסבוק ויוטיוב, אבל חלק מהבעיה היא התמודדות לא נכונה שלהם וצעדים שרק מחריפים את המצב. מדובר בהרבה דברים קטנים שמצטרפים אחד לשני, ולא בטוח שיש שלושה דברים גדולים שהם יכולים לשנות שהיו מוציאים אותם מהבוץ. אבל אנסה לענות בכל מקרה:

מבחינת ניהול תוכן, הם צריכים קודם כל לשנות את הגישה. ניראה שההנהלה הנוכחית לא מבינה מה זה כהילות וירטואליות וכיצד ניתן לבנות אותן ולשמר אותן. ההבנה הזו צריכה להתבטא בבחירת מנהלים, ביכולת לזהות מנהלים טובים ולשמר אותם, בבחירות שהם עושים בקידום תוכן ועוד. מבחינת מנהלים, ראיתי טעויות שהם עשו בפורומים שגלשתי, בהם העיפו מנהלים מוצלחים ומוערכים בטענה שהם לא משתתפים מספיק ומינו מנהלים אחרים פחות מתאימים. התוצאה היתה שהפורום גסס ולבסוף מת. גם מבחינת קידום תוכן, שמתבטא בבחירת ההודעות לקדם לדף הראשי, בחירת איזה פורומים חדשים לפחות וכו', שמתי לב לשינוי שחל במדיניות תפוז בשנים האחרונות. במקום לקדם תוכן איכותי, הם מנסים לקדם תוכן פופוליסטי ואפילו טרולי במטרה למשוך כמה שיותר תגובות של גולשים. הבעיה היא שההגיון העסקי לכאורה הזה של פופוליזם בכל מחיר כדי למשוך גולשים לא עובד. לטווח המיידי זה אמנם מביא הרבה תגובות לכאורה, אבל זה לא עוזר לבנות את הקהילות ולהביא יותר גולשים שישארו בתפוז אלא להיפך.

מבחינה טכנית, קודם כל הם צריכים לדאוג שהאתר יעבוד. האתר מבוסס על תשתית טכנית לקויה ומיושנת, מבוססת שרת מיקרוסופט אס.קיו.אל סרבר, ויש כאן יותר קריסות, תקלות, הודעות שלא נשלחות וכו' ממה שנתקלתי בכל אתר אחר. הייתי רוצה גם שיעדכנו את הממשק לממשק יותר חדיש וישדרגו גם את הממשק של הקומונות בהתאם, וגם לדאוג לממשק סמארטפון (או אפילו אפ) שעובדים כמו שצריך, אבל זה כבר ברמת הפנטזיה.

ועניין אחרון, מבחינת פרסום, אני חושב שעד היום הם לא מצאו את הדרך הנכונה למנף את הפעילות באתר להכנסה מפרסומות. הניסיון שלהם להכניס פרסומות פולשניות ומטרידות כדי למשוך תשומת לב של הגולשים היתה הסיבה בגללה התקנתי חוסם פרסומות בבראוזר. אין לי התנגדות עקרונית לפרסומות ואני מבין שזה חיוני לקיום האתר, אבל הפרסומות צריכות להיות משולבות בצורה נכונה. פרסומות קופצות, מנגנות וכו' רק ימשכו יותר גולשים להתקין חוסם פרסומות.

למעלה