הכנסות שכירים, סטטיסטיקה ותחזיות לעתיד

קרלטון

New member
הכנסות שכירים, סטטיסטיקה ותחזיות לעתיד

בשבוע שעבר פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה את "הכנסות של שכירים מסקר הוצאות משק הבית 2012" (מצ"ב, או בלינק הבא: http://www1.cbs.gov.il/reader/newhodaot/hodaa_template.html?hodaa=201323305).

כמה נתונים עיקריים מהדו"ח:
- ההכנסה הממוצעת ברוטו לחודש היא 9,149 ש"ח אם לוקחים את כלל השכירים. אם מחלקים למגדרים, מדובר על ממוצע של 10,953 ש"ח לגברים, לעומת 7,244 ש"ח לנשים.
- בצורה דומה, לגבי החציון: 6,541 ש"ח לכלל השכירים, 7,774 ש"ח לגברים ו-5,489 ש"ח. וכן, העיתונות הכלכלית כבר הביאה לידיעתנו לא פעם ולא פעמיים כי המשכורת החציונית נמוכה משמעותית מהמשכורת הממוצעת.
- חלק מהפער בין המינים נובע מהבדל במספר שעות העבודה של גברים ונשים ( 47.2 שעות עבודה בשבוע לגבר ו 37.4- שעות עבודה בשבוע לאישה). בחישוב ההכנסה הממוצעת לשעת עבודה הפער בין המינים מצטמצם ל 15%.
- רק שליש מהמשתייכים לעשירון התחתון הם גברים, השאר נשים. רק 23% מהמשתייכים לעשירון העליון הן נשים, השאר גברים.
- מהם "תנאי הכניסה" לעשירון העליון? הכנסה ברוטו של 18,718 ש"ח. ובתוך העשירון העליון, החציון הוא 25,216 ש"ח, כלומר "תנאי הכניסה" ל-1/20 העליון, כלומר ל-5% העליונים, היא הכנסה ברוטו של 25,216 ש"ח. גם בעשירון העליון הממוצע גבוה מהחציון: 29,411 ש"ח.
- הכנסה לפי שנות לימוד: ישנה עלייה מתונה עד שמגיעים ל-12 שנות לימוד (כלומר אלה שסיימו י"ב לא ירוויחו הרבה יותר מאלה שהגיעו רק עד כתה י'), אבל אז יש קפיצה למי שלומד מעבר ל-12 שנים, וקפיצה נוספת בשכר למי שלמד יותר מ-16 שנים.
- הכנסה לפי גיל: עלייה משמעותית בהכנסה בין קבוצת הגיל 15-24 לבין קבוצת הגיל 25-34, כמעט פי 2. עוד עלייה משמעותית ביניהם לבין קב' הגיל של העשור הבא (עד 44), ואז העלייה נעצרת. מעל גיל 64, ישנה ירידה בהכנסה.
- הכנסה לפי ענף כלכלי: שיאני השכר הם, איך לא, עובדי סקטור החשמל והמים. אחריהם בנקאות/ביטוח/פיננסים, ואחרי כן עובדי סקטור הבריאות והרווחה.

---

לפי טיילר קוואן, מחבר "Average is Over", הקיטוב בין שכבות באוכלוסייה רק יגדל בעשורים הקרובים. יהיה פחות ופחות מעמד ביניים, תהיה שכבה עשירה מאוד שתורכב מ-15% מהאוכלוסייה, והשאר יהיו עניים. הוא טוען שהעשורים האחרונים הם אנומליה, ולמעשה זה, פחות או יותר, היה המצב לאורך רוב ההסטוריה האנושית. יתכן שעם התחזית בגדול אני יכול להסכים, פחות עם ההנמקה הטכנולוגית.

http://www.calcalist.co.il/world/articles/0,7340,L-3616145,00.html
 

prizman

New member
ממש לקראת סוף מופיע שם

עוד נתון מעניין, שהחל מ 2012 דהיינו הסקר הנוכחי, נכללו בסקר הזה גם חיילים בשרות סדיר.
היו עוד כמה שינויים כך שדי בלתי אפשרי להשוות אותו לשנים קודמות וכמובן שזה גורם גם
לכמה הטיות.

החציון בד"כ נע סביב 60-70% מהשכר הממוצע.

תודה על הקישור, היה מעניין לקרוא.
 

השף מ

New member
ומעל כולם מרחף

יוקר המחיה הבלתי ניסבל , שבראשו
מחירי הדיור אבל גם מחירי המזון ,חינוך,נופש וכו
יוצרים מצב שגם בעלי העשירון השני מלמעלה
לא גומרים את החודש, כל שכן אלו מלמטה
 

קרלטון

New member
זווית אישית קצת

בשבועות האחרונים ערכתי די הרבה ראיונות לתפקידים אצלנו, גם למשרות זמניות עם משכורת נמוכה וגם למשרות קבועות שדורשות תואר אקדמי אחד לפחות. אני שם לב שרמת שכר שהצעתי לפני שנה והתקבלה בשביעות רצון היום כבר נדחית ולא מספקת. בהחלט אני רואה לחץ על המשכורות למעלה, קשה לי להאמין שזה לא יגרום לעלייה אינפלציונית. הקונצנזוס דרך אגב אומר אחרת, התקשר אלי אתמול יועץ השקעות מהבנק ו"הסביר לי" שבארבעת החודשים הקרובים האינפלציה לא תעלה.
 

קרלטון

New member
נכון

ראיתי שם טבלה בסוף המסמך בה הם מנסים לאמוד את ההבדלים מהשינויים שנעשו אבל כשרוצים לעשות השוואות אחורה זה באמת מקשה. בכל מקרה, מה מעניין או רלוונטי בדו"ח הזה? מקבלי החלטות, אני מקווה שמסתכלים על הנתונים לכל ציבור / סקטור בנפרד ולא רק על הממוצעים (אלה מהם שבכלל מסתכלים..). אנשים פרטים, מעבר לידע כללי, אני מניח שרוצים לדעת איפה הם נמצאים ביחס לאחרים, ובמיוחד בקבוצה שמאפיינת אותם (גיל / השכלה / מגדר וכו'), כך שהחיתוכים האלה נראים לי יותר מעניינים מאשר ההכנסה הממוצעת הכוללת או החציון שמופיעים בדר"כ בכותרות.

דו"ח שהיה מעניין אותי לראות הוא רמת החסכון הכוללת של פרטים או משקי בית בציבור הישראלי. התקשורת אוהבת לדבר על הכנסות או על גובה האוברדרפט, אבל לא ראיתי התפלגויות של Net Worth.
 

KobeRider

New member
עוד פקטור שמשפיע על פער השכר לדעתי

וכמעט שלא מדברים עליו: הסיכון בעבודה.
גברים נמצאים לרוב בעבודות מסוכנות יותר, ורוב נפגעי תאונות העבודה הם גברים.

סיכום יפה של הנתונים, תודה.
 

קרלטון

New member
כלומר פשוט יש לנו בטא גבוה יותר?


מסכים, ואולי זה אפילו תקף למשכורות עשירון עליון, שלכאורה נראה שלא צריך להיות קשר בינו לבין עבודות מסוכנות. אם לוקחים בחשבון שחברת החשמל וסקטור המחצבים והכרייה (שמופיע בטופ בדו"ח אחר) מככבים בשיא, אז אכן יכול להיות שלא רק העובדים מהשורה שם אלא גם המנהלים בשלב כזה או אחר של הקריירה שלהם היו צריכים להיחשף לעבודות מסוכנות. מעניין לראות כמה גברים לעומת כמה נשים מועסקים בחברת החשמל, או בנמלים... בצורה דומה, כל מיני תוספות סיכון אשר ניתנות לפי מפתח איזור שירות ופעילות לאנשי קבע בצבא.
 

KobeRider

New member
ויש גם עבודות של "לקיחת סיכון"

ראיתי כמה מחקרים שתוקים את נושא הסיכון וההבדל המגדרי מכמה זוויות. המסקנה היא בדרך כלל שגברים נוטים לקחת סיכון יותר מנשים.
בסביבת העבודה הנוכחית, זה אומר לא רק עבודות סיכון ברורות (מחצבים, בנייה, חשמל, נהיגה) אלא גם משרות ניהול בכירות ויזמות שבדרך כלל דורשות לקיחת סיכון, חוסר וודאות והימור.

קראתי איפשהו שרק 5% מהמנכלים במשק הם נשים, ורק 20% מהניהול הבכיר במשק הם נשים.

מעניין איזה אחוז מתוך זה ניתן להסבר על ידי שנאת סיכון, איזה אחוז הוא העדפת חיים פרטיים על פני קריירה ואיזה אחוז קשור לאפלייה מובנת.
 

יעקב ו

New member
ויש גם עניין של מעבר מקום עבודה

לפחות בסביבת ההי טק שבה אני נמצא נשים מחליפות מקום עבודה בתדירות נמוכה יותר מאשר גברים.
 

יעקב ו

New member
שאלה טובה

קודם כל אני מכיר את הדוגמא של אשתי.
וכמו כן אני בקשר עם אנשים בכל המקומות בהם הייתי, אז אמנם אין לי סטטיסטיקה מסודרת אבל זו ההתרשמות שלי.

כמעט תמיד במעבר עבודה יש עליית שכר שיותר גדולה מעליית שכר "רגילה" שנתית.

אגב - יש גם הרבה יותר נשים בתכנה מאשר בחומרה, וגם בתוך תחום התכנה יש הרבה יותר גברים בתחום של EMBEDDED.

בתפקידי MARCOM גם בחברות עצמן וגם במיקור חוץ יש הרבה נשים וכך גם במשאבי אנוש. בקיצור יש הרבה הבדלים מגדריים.
 
למעלה