התייעצות בנושא צרכנות - מה דעתכם...

• פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך

RSPA

New member
התייעצות בנושא צרכנות - מה דעתכם...

סיפור המעשה: קניתי בסופר קיווי בתוך מארז שעל גביו מצוין (ע"י המשווק) משקל של 600 גרם. באתי הביתה, שקלתי את המארז על תכולתו ויצא לי 520 גרם.
עבר שבוע, קניתי מארז נוסף בדיוק מאותו סוג ובדיוק באותו מקום - שקלתי אותו בבית ויצא 470 גרם.
אציין רק, שהמשקל שלי תקין לחלוטין.
1. מה לדעתכם (הדבר הראשון שעולה בדעתכם) הסיבה להבדלים בין המשקל המוצהר והמצוי?
2. מה הייתם עושים ?
3. במידה וחשבתם לנכון לפנות למישהו לבירור - האם זה היה הסופר או המשווק של הפרי?

לא סוגיה הרת גורל, אבל מעניינת דעתכם.

Gidi Shemer

New member
תשובות

1. ברור, לא? שיטת המצליח או במילים חריפות יותר- הבה נשקר בתקווה שהצרכן לא ישים לב.

2. הולך לסופר שוב. משתמש במשקל שיש להם לירקות ומראה את זה לאנשים בסופר. אם אין מהם תגובה/פיצוי מתכתב עם המשווק. פייסבוק יכול להיות השלב הבא.

3. ראה 2

* הערה- הכותב כבר אינו גר בארץ וכבר הספיק להתקלקל משהייה של 8 שנים בארה"ב. יש הרבה דברים לא סימפטיים להגיד על התרבות פה, אבל השירות לצרכן הוא באמת עולם אחר לגמרי ממה שהתרגלתי אליו בארץ. ייתכן וכל מה שכתבתי למעלה אינו רלבנטי.

גידי, שכשמגלה בקופה שהמחיר שחויב אינו המחיר שהיה כתוב על המדף, מעיר זאת בנימוס לקופאי. תנחשו מה התגובה?

gs1234

New member
תשובות

בכל קנייה מחנות מסויימת, החנות אחראית כלפי הצרכן לטיב המוצר. המשווק אחראי כלפי החנות.

לכן, הכתובת שלך היא הסופר. אתה צריך ללכת לקופה הראשית ולהגיד שהמשקל לא מתאים, והם אמורים לטפל בזה מולך ומול המשווק. יכול להיות שהם יזכו אותך, או פשוט יתנו לך עוד פרי אחד כפיצוי. ההרגשה שלי היא שבשני המקרים מישהו הוציא פרי אחד מתוך המארז. לא נראה לי שיש למשווק אינטרס לשקר בקשר למשקל, וגם ככה מדובר במוצר לא זול.

בפעם הבאה כדאי לשקול את המארז בסופר לפני שקונים אותו.

smaak

New member
בוודאי שלומר להם

יש משקל בסופרמרקט עצמו?
אני כבר לא זוכרת איך זה בארץ, האם יש משקל במחלקת הפירות והירקות? קח חבילה חדשה ותבדוק כמה היא שוקלת. תראה להם.
בעיקרון אם רשום לך שזה 600 או בין 500 ל600 נניח, יש הבדל מבחינת האחריות שלהם.

ולא הייתי פונה למשווק. לפחות לא בהתחלה.

RSPA

New member
זה 600 גרם מדויק

הנה תמונה של המוצר וניתן לראות מה רשום.

Ofericko

New member
אה נו זה מרכס תפן!

זה ידוע שהמשקל של כל אובייקט משתנה אם שוקלים אותו בגבהים שונים!

RSPA

New member
זה תלוי אבל בחומר ממנו עשוי האובייקט

אין דין קיווי כדין שעועית ברבוניה כמו שאין דן דינו של ברזל כדין צמר גפן.
ובמיוחד - כשלאחר הקטיף ברכס תפן הוא יורד לאריזה בראש פינה שהיא כמעט בתחתית עם הפועל טבריה....

RSPA

New member
תודה לכם על התייחסותכם.

אני אפנה לסופר ואבקש הסבר.
לא יודע איזה פיצוי אפשר לדרוש או למה לצפות מהם אבל בפירוש התחושה לא טובה.
אין לי מושג לאן נעלמו הגרמים האבודים ואני רק יכול לחשוב על כל מיני אפשרויות שבחלקן עלולות ליפול באחריות הנהלת הסופר ובחלקן באחריות העובדים במחלקת הפירות. נוסף לכל זה, הם מוכרים גם קיווי בתפזורת לפי משקל - כך שאם חלק מהתוצרת במארזים עברה לסקציה ההיא הדברים יכולים להיות ברורים.
אבל למה להתעסק עם ספקולציות - עדיף לקבל את תגובת הסופר.
שוב - תודה לכם.

אוקיי, אנסה לעשות קצת סדר-

בגדול כנראה שבפועל היה באמת 600 גרם או מספיק קרוב.
לא ראיתם מעולם שאנשים בוררים את התותים/קיווי שהם קונים כדי לרכוש סלסלה"שווה" יותר?
במידה וההסבר הזה לא מתקבל על הדעת לפי דעתי יש לבדוק בקבלה האם החיוב הינו לפי משקל או כמו כשקונים חסה וזה המחיר ל"ראש".
במידה ומשלמים עפ"י משקל לא צריכה ליות הרגשה של "דפקו אותי" ואז הכל בסדר.. במידה ואף הסבר לא מתקבל אז באמת יש בעיה..

למעלה