ומנהלתיות

כללי הפורום

כידוע לכם, לאחרונה הוחלף ממשק הפורומים של
לממשק חדש. הממשק החליף את הממשק שפעל משנת 2008.
הסתבר לי שבעקבות ההחלפה של הממשק, נפגע הקובץ המופיע בלחצן "אודות הפורום והנהלתו" המוצב בראש הפורום. קובץ זה היה קובץ די מושקע שהכיל מידע והסבר אודות הפורום וגם את הכללים היחודיים של הפורום, המחייבים את הגולשים, בנוסף לחוקי המדינה ולתקנון האתר.
כתוצאה מכך, נוצר מצב שגולשים חדשים לא יכולים לדעת את הכללים וגם גולשים חדשים לא יכולים לרענן את זכרונם.
ביקשתי מהנהלת הפורומים לנסות לשחזר את הקובץ והבקשה הועברה לטיפול הצוות הטכני של האתר, אך נראה שהדבר לא הצליח.
לפיכך, התחלתי לחפש במחשבי אם יש לי גיבוי של הקובץ ובנוסף, לשקוד על עדכונו.

בינתיים, אני מפנה את תשומת לב כל הגולשים בפורום לכמה כללים שמופרים יותר מידי פעמים:
א. חובת השרשור: גולש שיש לו הודעה ראשית בעמוד העליון של הפורום, לא יפתח הודעה ראשית חדשה כל עוד ההודעה הקודמת לא עברה לעמוד השני. אם ברצונו להעלות שאלה לא קשורה לשאלה המקורית, או רוצה להקפיץ או לתזכר, יעשה זאת בדרך של הדבקת תגובה להודעתו המקורית.
אם הוא רוצה להקפיץ, ישתמש בסימן
ואם רוצה להעלות נושא חדש/נפרד, ישתמש בסימן |מצלש| שמשמעותו "ניצול שרשור".
ב. אין לשאול שאלות המכילות פרטים מזהים על אנשים חיים, על חברות ועסקים פעילים ועל אתרי אינטרנט פעילים. הפורום אינו בית משפט שדה ואיננו שופטים מישהו. כפי שלא הייתם רוצים שבאיזה פורום יספרו עליכם כל מיני דברים, ישפטו אתכם שלא בפניכם ויכתבו עליכם כל מיני הערכות, כבדו את הזולת ואל תעשו זאת גם אם אתם חושבים שהוא פגע בכך, פשע, עשה דברים שלא יעשו, זה לא המקום לסגירת חשבונות.
ג. האמור בסעיף ב' לא חל על התייחסות לפסקי דין. אם פסק דין מכיל פרטים מזהים של אדם או חברה, אין מניעה להתייחס לאותו פסק דין תוך התייחסות לשמות הצדדים.
ד. אין לנהל דיונים על עלויות שכר טרחה של עורכי דין, אין לתת המלצות על עורכי דין, אין לשדל גולשים לפנות לעורך דין זה או אחר.
ה. כל דיון חייב להתנהל בסגנון תרבותי ותוך כבוד לזולת (אפילו אם הזולת הוא עו"ד), בפרט אין להתייחס בחוסר כבוד לבתי משפט ולשופטים.
על תשומת ה
ועל כיבוד הכללים!

למעלה