טופיק התייעצות

אנחנו משלמים בסך הכל 140 ש"ח

מעולם לא חשבתי לכתוב את שמות הדיירים שלא משלמים על פתק בלוח המודעות , זו הלבנה ברבים לדעתי , תמיד
היא משלמת באיחור ומחלקת לתשלומים דחויים ויוצא שבאמצע שנה היא משלמת עבור תחילת שנה .
בגלל שאנחנו גם בקשר לא נעים לי לבקש מהשלישי לדבר איתה.
נראה מה נעשה
יש עוד אחד שעובד עם בעלי שהחליט לא לשלם מינואר כי לא מוצא חן בעיניו שאנשים לא מנקים את הקקי של הכלבים , אנשים מכל השכונה , שהבניין ליד לא מנקה את החניון שלהם , שמישהו משתין לו בחנייה
ועוד מיליון סיבות שכולן לא קשורות לכלום , גם אתו אני בבעיה בגלל שעובד עם בעלי , אנחנו חברים באגודה לתרבות הדיור אבל זה ממש לא נעים לפנות להתלונן....

fields5

New member
סמויה את אכן מאוד נחרצת למרות שגם אני באותם

"עצבים" על התופעות האלה שהן ממש כמו שתיארת.
גם אני לא אוהבת את הרעיון של לתלות רשימה של החייבים. מביך לי
ולמען האמת צריכה לעשות מהלך מול תרבות הדיור שיוציא מכתבי עו"ד ואומרים שזה די מזיז דברים. בשביל זה אני צריכה לגמור לארגן רשימות בעלי בית וכיו"ב.

האם את שבעת רצון מחברת הניהול? אשמח לקבל את שמה כי גם אנחנו רוצים לעשות מהלך כזה ודווקא אני מונעת כי לא בוטחת במיוחד. תמיד נראה לי שמחר הם יעלמו לי עם הכסף ובלי לשלם חובות.

shira1960

Active member
אבל את לא "חברה שלה" - את בכובע של "ועד בית"

את צריכה לעשות לך סוויצ' בראש - כי יש לך כאן מנדט ואחריות כלפי שאר הדיירים. (שלא לדבר על החוצפה שלה בתור ועד בית שלא משלם! כפי שכתבה ה"סמויה"). גם לי קורה לפעמים שקשה לי ואני צוברת מעוט חובות (כמה חודשים) - תאמיני לי שחברי הועד מאוד נחמדים אצלנו ואף אחד לא צורח עלי, אבל פונים שוב ושוב בנחישות ואני משלמת.

איך את היית מרגישה אם זה היה הפוך - את משלמת כמו טטלה' , בין אם קשה לך ובין אם לאו, ואחרי כמה שנים מסתבר לך ש"החברה של אשת ועד הבית, בעצמה חברת ועד" לא שילמה.

fields5

New member
קינמונית את בטוחה שאת לא גרה בבניין שלי?

אצלי ממש אותו דבר ומאותן סיבות, יותר מזה ביולי שעבר העלנו ממאה למאה עשכים ויש כאלה שלא רוצים לשלם את העשרים הנוספים אלה רק כמו קודם. לא בא להם.
אותי בכלל כולם נטשו לבד בוועד, שקודם היינו 5, וכל אחד מצלצל להגיד לי מה צריך לעשות. אמרתי שאני רוצה שיקחו ממני את כל הניהול הכספי ואמרו לי לשכוח מזה........

פילדס אני לא ממליצה על חברת ניהול

שומר נפשו ירחק !
השאירו לנו חובות חשמל ומעלית, היו דיירים שלא שילמו חודשים , הם עזבו לנו את הכל ככה , הניקיון היה זוועה
הבניין היום מתוחזק למופת ! אני דואגת להכל !
אנשים לא מעריכים , אם נביא חברה הם ישלמו מאתיים ש״ח ולא יקבלו כלום . ולחברה יש עורך דין פחות נחמד ממני שמתחשבת בהם כשהם לחוצים.
הרבה פעמים רציתי לפרוש אבל אין כאן אף אחד שרוצה להחזיק את הבניין והרוב לא רוצים חברה, אז מה שיקרה זה שנגור בחושך ובזוהמה...

טופיק התייעצות

שלום לכולן / ם
אני ועד בית , יחד איתי יש עוד 2 שאחת מהן היא שכנה שלי ואנחנו בקשר , היא לא שילמה מינואר , ואני יודעת שהמצב שלהם לא משהו , כל הזמן היא משלמת באיחור גדול , הפעם יש להם בעיות עם הבנק והמשכנתא ואני מקווה שיצאו מזה כי זה לא קל
מה אני אמורה לעשות עם החוב שלה ? איך להגיד לה ?
תודה לעונים
יום טוב

fields5

New member
לא להאמין סמויה אני ממש באותו מצב

גם אני אומרת שומר נפשו ירחק ומניסיונם של אחרים.
אני לא ממש מצליחה לדאוג להכל כי אני יוצאת בבוקר חוזרת בערב עם לא בלילה ולא כאן כדי להקפיד, ואפילו את זה אין מי שישלים אותי, רק מצלצלים להגיד מה צריך לעשות..... כאילו שאני לא יודעת.
אמרתי שאני נשארת להתמקד רק באיסוף ו. בית, שיש לי גימלאית הגונה שעושה את זה בתשלום סימלי, ותשלום חשבונות. כל הוצאה רצינית ממאה שקל מתקשרים לבקש את אישורי וככה נשארת בקונטרול.
תודה על המידע.

פילדס אני כתבתי שומר נפשו ירחק

אני פריי ארית שמשלמת מחיר מלא כמו כולם , כל מי שאני שואלת אומר לי שלא משלם ועד כי הוא מנהל את התיק
רק פעם אחת הורדתי ארבעים שקלים עבור נסיעה למשתלה לקנות עציצים
יש לי נסיעות לדואר ובנק שלא מורידה עבורן כלום...

fields5

New member
סליחה קינמונית עניתי דרך המייל ולא בדקתי אחור

אני משלמת ועד בית מלא ורגיל ועושה את כל הנדרש - דאר בנק ויכוחים עם המנקה ובעלי מקצוע וכיו"ב.
גם אצלי אין מי שרוצה לקחת ממני את הניהול הזה ואומרים לי את ממשיכה בדיוק את אבא שלך ז"ל. הלך עלי..

לאה סי

Active member
ו'או, זאת באמת בעיה. אני הייתי שנים רבות וועד

הבית במקום מגורי הקודם, ויודעת כמה זה קשה לפעמים. היה מצב, שהיתה שכנה זקנה, שעבורה שילמתי תמיד ואפילו לא דיברתי איתה על הכספים, כי ידעתי, שאין טעם ואי אפשר להיות במלחמות כל הזמן.
בקשר למקרה הספציפי הזה- אין ברירה. מתוקף תפקידך את צריכה, לפי עניות דעתי, לומר לה בעדינות, שהחוב גדול ובאיחור, ואם יש דרך, שהיא יכולה להציע לשלם בתשלומים. דרך אגב, אם לא נעים לך, אולי מישהו מהועד יכול לעשות את זה במקומך? בכל מקרה, באמת בעיה.

חנהפ

Active member
אפשר להתיחיל מתליית שלט

בחדר המדרגות המבקש מכל השכנים לשלם את חובם לועד הבית, ראיתי כבר שגם מציינים במודעה מי שילם ומי לא, האמת? אני לא אוהבת את זה...

אופציה שניה לשים לה פתק בתיבת הדואר וזה אם ממש לא בא לך לומר לה, אבל אני חושבת שאם היא "משרתת" איתך בועד הבית תוכלי לומר לה שראית שהיא לא שילמה ואת מבקשת ממנה להזדרז עם התשלום, את לא צריכה להרגיש לא נעים עם זה.

המחאות דחויות מכל השכנים לחצי שנה, למשל יכולות לסייע המון

אכן מצב לא נעים אבל ככה זה בבית משותף

תמיד יש כאלה שהם שכנים או חברים וכו'.
כמו שכתבה הסמויה, כל אחד צריך לשלם ואף אחד לא באמת יודע מה מצבו הכלכלי של כל אחד. זו שאלה של סדרי עדיפויות. בבניין שלי יש זוג נשים שכל הזמן צוברות חובות אבל הן מרשות לעצמן מותרות שמעטים מרשים לעצמם וטוענות שקשה להן לשלם.
עם כל אי-הנעימות, הזכירי לה שהחוב שלה מצטבר ובקשי שתשתדל לסגור אותו בקרוב.
בשום מקום אנשים לא מרשים לעצמם להגיד שקשה להם והם לא משלמים עבור שירותים שהם צורכים, ומשאירים את התשלום בעצם לשאר דיירי הבניין.

fields5

New member
גם אני ועד בית והיו לי מקרים כאלה מה שעשיתי

הוא שפרשתי את התשלום כך שכל חודש שמשלמת הוא חציו על החוב מינואר וחציו לחודש הנוכחי. עדך שנסגר החוב.
אם מדובר על ינואר האחרון - אז ממש לא נורא, אין מה לעשות, צריך לפעמים להתחשב בתנאי שאת יודעת שהיא תפרע החוב.

חשוב לדעת שהאגודה לתרבות הדיור לא עושה

שום דבר, לפחות כאן בירושלים, אי אפשר לסמוך על אמינות הייעוץ שלהם ובמקרה שאין ברירה אלא לנקוט תביעה משפטית נגד סרבן תשלום, לאגודה הנ"ל גם אין שיניים ואין שום סמכות בפועל.
עדיף לתבוע אצל המפקח על המקרקעין, ואת האגרה הגבוהה לתבוע מהחייב שישלם. כמובן לכלול זאת בכתב התביעה.
מאחלת לכם שלא תזדקקו לזה אבל כשאין ברירה אז אין ברירה.
ובכל מקרה - פשוט חבל על הכסף שמשלמים כל שנה לאגודה לתרבות הדיור.

למעלה