יונה הטילה ביצים במרפסת עם חתולים

דרורp

New member
יונה הטילה ביצים במרפסת עם חתולים

שלום, יש לי מרפסת ששני חתולי רחוב חולקים. במרפסת יש סוג של מדפים גבוהים ומדי פעם ציפורים מבקרות שם... יונה בנתה קן קטן והטילה שתי ביצים.

אני לא חושב שיש סיכוי גדול שהגוזלים ישרדו את החתולים... מצד שני אני לא יודע מה הסבירות שהיונה תסכים למעבר כפוי למקום אחר. מה עושים... מטילים מטבע?

Yukita

Active member
מנהל
יונים זה לא התחום שלי

לפי חיפושי מידע, אם לא מסתמכים על סתם אלא מחפשים מידע של גורם קצת יותר מוסמך כמו וטרינר שעובד עם ציפורים, אי אפשר להעביר את הקן כך שהיונים ימשיכו לדגור על הביצים. אם יש פה מישהו שיודע על העברה מוצלחת שכזו, בהחלט יהיה נחמד לשמוע ולנסות לבצע. לפי המידע, לא ניתן להעביר את ביצים כי היונים "מחוברות לפי מיקום" ולכן אם המיקום משתנה - לא יעברו ולא יחפשו את הביצים.
&nbsp
ברגע שהביצים יבקעו - החתולים ישמעו את הרעש של הגוזלים ואז באמת לא יהיה לגוזלים שום סיכוי אלא אם כן הקן במקום ממש לא נגיש לחתולים. לפי התיאור שלך זה לא בדיוק המצב, ואם זה מעין מדף פשוט - יתכן מאוד שגוזל אחד או יותר יפלו מהקן ישר אל החתולים. תלוי בך אם אתה מוכן פשוט לחכות ולראות מה יקרה ואם בכל זאת יסתדר, או שתעדיף כבר עכשיו להימנע ופשוט לגעת בקן ובביצים או להזיז אותם קצת - מה שכבר עשוי לגרום להורים לא לחזור.

דרורp

New member
קצת מפתיע שבינתיים החתולים אדישים ליונים

תודה על המענה המהיר. קצת מפתיע שבינתיים החתולים אדישים ליונים, אחרת לא היו בונים קן ולא היו מטילים ביצים, וכמעט תמיד הם שם.

אחד החתולים הוא צייד עורבים ידוע, גם ציפורים באופן כללי החתולים מנסים לצוד כל הזמן, אבל יונים באופן ספציפי לא ראיתי. בדרך כלל כשאני רואה חתול בגינה ויונה על הקרקע, החתול 'ישאג' ויעשה קולות עד שהיא תעוף למקום גבוה... כשמדובר בעורבים למשל הם תמיד ינסו להתגנב אליהם בשקט.

אני חושב שאני אשאיר את הקן במקומו, אניח בקצה המדף משהו כדי שהגוזלים לא יוכלו סתם ליפול, וארחיק חפצים שהחתולים יכולים לטפס עליהם... נקווה לטוב.

למעלה