כמה זמן לא שמעתי את השיר הזה!

ניר4819

New member
כמה זמן לא שמעתי את השיר הזה!

אתם יודעים שיש לי חיבה גדולה גם, אבל לא רק, למוסיקה צרפתית. בעיקר ישנה. אז היום שמעתי כמה שירים שכבר מזמן מזמן לא שמעתי, ונהניתי נורא. אשתף אתכם באחד, האהוב עלי ביותר מביניהם, עכשיו. מחר בסיכום השבועי, אעלה לינקים לעוד שניים ששמעתי היום אחרי מיליון שנה. בכל אופן, הנה זוכה הארוויזיון לשנת 1965. אם אתם בגיל 30+, אין סיכוי לדעתי שאתם לא מכירים את השיר המקסים הזה:

http://www.youtube.com/watch?v=s5aeeSmkPwQ

Elle992

New member
מקסים! ולמרות שאני לא בת 30+ אני מכירה

אותו!
אני גם אוהבת מוזיקה צרפתית בסגנון הזה

ניר4819

New member

אפילו לא ידעתי עד היום איך קוראים לו. רק התלהבתי נורא מהשיר מאז ששמעתי אותו לראשונה לפני מיליון שנה... וגם אני אוהב מאד מוסיקה צרפתית בסגנון הזה. בכלל, אני חושב שאולי הגיע הזמן להתחיל ללמוד צרפתית, כשפה נוספת. זה תמיד יעזור. ואני אוהב שפות ויש לי גישה לזה. ככה אני אוכל להבין גם מה שרים (היום חיפשתי באינטרנט עד שמצאתי אתר שמביא תרגום לשיר).

Elle992

New member
אני אוהבת גם את השיר שלה

Ella Ella זה גם שיר מאוד יפה, אבא שלי יודע צרפתית, זו אחת השפות הבאמת קלות אחרי אנגלית ללמידה. אם זורם לך ובא לך-לך על זה. לדעתי ללמוד שפות זה דבר חשוב ומרחיב את האופקים והאופציות ובכללי....זה כייף ללמוד שפות חדשות!

ניר4819

New member
מכיר את השיר, כמובן

לא יכולת לגדול בשנות ה-80 בלי להכיר את השיר הזה. אבל אני אוהב יותר את השיר הקודם, על הבובה (מהמילים היחידות שאני מכיר בצרפתית - PUPEE). לא מפסיק לשמוע את השיר לכל אורך היום חחחח. נראה לי כבר איזה 10 פעם שמעתי אותו הבוקר, ולא נמאס. שיר מקסים לחלוטין.

ויש לי בבית ערכת לימוד ישנה של ברליץ לצרפתית, אז נראה לי הגיע הזמן לתת לזה ניסיון נוסף. אני מאד אוהב שפות, אבל יותר כשאני מלמד את עצמי מאשר בכיתה מסודרת.

כנראה שלא גדלנו באותו מקום...

אני מכירה את השיר הזה קצת, בערך. שמעתי אותו במסגרת "מצעדי העבר" שהשמיעו ברדיו בסוף שנות ה-80. זה ממש לא שיר שזכור לי מתוכניות רגילות.

צרפתית שפה קלה?
עדיף ספרדית או איטלקית. וערבית כמובן, אבל זה לא קשור.

Elle992

New member
קלה ביחס לרוסית/גרמנית/ידייש/וכד'

אבל בטח לא קלה ביחס לאנגלית
אם אבא שלי(עם כל הזקנות שלו
) יודע-סימן שכל אחד יכול.

וכן צרפתית רק נשמעת שפה לא קלה אבל כשמתחילים ללמוד רואים שזה די קל.

ניר4819

New member
לא אמרתי שהיא קלה או לא ללמידה

אין לי מושג, כי טרם התחלתי. היא לפחות יותר קלה מרוסית - עוד שפה שבעתיד ארצה ללמוד, ושם כבר צריך ללמוד א"ב חדש. עצם זה שאין פה את הדבר הזה, כבר הופכת את הצרפתית לשפה יותר קלה. גם מערבית, שלמדתי בתיכון, ובדיוק מאותה הסיבה. תנו לי שפות עם א-ב לטיני מוכר.

dori78

New member
אתה מבלבל פה בין כמה דברים

לימוד שפה מורכב מכמה דברים, לכל אחד מאיתנו קשה עם חלק אחר (או עם כולם).

1. אלף בית - אותיות.
אני למדתי את האלף-בית הרוסי (למעשה קירילי), בגיל 10 או 11.
ידעתי את האלף בית הלטיניות מביה"ס, יצא לי לשהות עם ילדה בגילי, עולה מבריה"מ.
היינו בגינה ציבורית, שרטטתי בחול A וביקשתי ממנה לשרטט לי איך כותבים את אותה אות ברוסית (גם A, אם זה מעניין מישהו).
ככה עברנו על כל האותיות, אחרי שנגמרו האותיות הלטיניות היא השלימה לי את האותיות שאין להן מקבילות (לדוגמה Я שהצליל שלה מקביל לצירוף YA). אני זוכרת את זה עד היום, אבל זה לא אומר שאני יודעת לכתוב או לקרוא רוסית.

2. כללי תחביר ודקדוק - כל מה שנוגע להטיית פעלים וחיבור משפטים.
יש שפות שיש להן בסיס זהה בעניין הזה ולכן כללי הדקדוק שלהן דומים, כמו אנגלית/איטלקית/ ספרדית.
אותו דבר נכון לשפות השמיות - עברית וערבית, לכן מי שכללי הדקדוק בעברית "עושים לו שכל", יסתדר גם עם הערבית.

3. אחרי כל זה - יש את עניין השפה המדוברת, שכוללת מבטא ולפעמים גם שימוש במילים שונות לאותה מטרה (סלנג וכד').

אז אי אפשר להגיד באופן גורף שיש שפה יותר קלה, כמו שאין מקצוע יותר קל בביה"ס.
כל אחד ומה שקל לו.

ערבית הרבה יותר קלה מצרפתית

(בהנחה שאתה דובר עברית). בשתיהן אני גרועה מאוד... אבל ממה שאני יודעת הדקדוק הערבי יותר קרוב לעברי מאשר הדקדוק הצרפתי קרוב לאנגלי. לפחות בערבית מדוברת. הדקדוק הצרפתי דומה לאיטלקי ולספרדי, אבל שם האיות והמבטא הרבה יותר קלים.

+ מסכימה כמובן עם התשובה של דורי.

בתור מי שהייתה בהופעה שלהם ב-1993

תרשה לי לא להסכים.

נכון שזמן קצר אח"כ די הפסקתי להאזין להם, אבל גם למטאל באופן כללי.

מה שמצחיק זה

שכבר אז הייתי בין המבוגרים באותה הופעה.
וזו הייתה חוויה כל כך מדהימה שבסיומה אמרתי לעצמי שאני אבוא לכל הופעה עתידית שלהם, ולא משנה באיזה גיל. אבל בביקור הבא שלהם בארץ כבר בכלל לא הייתי בראש הזה... בכל אופן גם מטאליסטים פעילים אומרים שאין מה להשוות בין ההופעה ההיא לאלו שבאו אחריה.

אני רואה שמתלוננים שם שאין תמונות מההופעה. יש לי בבית כמה כתבות שפורסמו בעיתונים עם כמה תמונות. אני לא בבית כרגע אבל אוכל להעלות אותן ביום ראשון, אם יש ביקוש.

למעלה