לבטל שעון חורף בישראל!

sashkashurik

New member
לבטל שעון חורף בישראל!

במדינת ישראל מעט מאוד חודשי חורף. אבל יש הרבה חודשי קיץ! ולמרות זאת מעבירים שעון שעה אחת אחורה כל קיץ בטענה מוזרה זו או אחרת. אנחנו, אזרחים פשוטים, מנסים לשנות סדר זה. תצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו: http://www.facebook.com/no.winter.time וביחד ננסה לחזור לשפיות ולשעון המתאים לאקלים הישראלי!

תודה!

deathcaster

New member
נכון.......אבל.....

כיום.... חוסר האכפתיות שלך, בגלל שאתה לא בארץ, אינו רלוונטי.

sashkashurik

New member
אז אני אגיד לך מה:

אני גרתי בארץ הרבה שנים ושום דבר לא הפריע לי פה כמו שהפריע לי המעבר לשעון חורף באמצע הקיץ כל שנה. מאוד הכעיס אותי העניין הזה! אחרי כך הרבה שנים גרתי בחו"ל (ארה"ב ליתר דיוק) ונהניתי שם מאוד מהעובדה שמעבירים לשעון חורף באמצע נובמבר. ועכשיו חזרתי לארץ ושוב אני מתעצבנת כל שנה מחדש. למה? למה באמריקה זה אפשרי ובישראל זה לא???

squalus

New member
לא יודע ולא מעניין אותי

לא הפריע בארץ ולא מפריע לי בארה"ב.
מכל הדברים שיכולים להטריד אותי בכל שנות קיומי על פני כדור הארץ, שעון חורף זה לא אחד מהם.

deathcaster

New member
וכעת ברצינות, תגובה לאלכס.

זה שברוסיה החליטו לבטל את ה-DAYLIGHT SAVINGS, לא אומר שבישראל צריך לעשות אותו דבר.

רק צריך לשנות את העיתוי של שינוי שעון הקיץ, שלא ייקבע משיקולי דת של מיעוט הכופה את דתו ומנהגיו על כלל האוכלוסייה, אלא באמת מטעמי חיסכון אנרגיה כמו שבכל העולם המערבי עושים. (ראה הערה מטה)
ושים לב, אם כבר לבטל...אז יש לבטל את שעון הקיץ! כי "שעון החורף" הוא השעון האמיתי (ביחס לזמן הבין לאומי או בשמו הרשמי "זמן יקום מתואם")...

ואם כבר אנו עוסקים בעובדות, אז אין שום קונצנזוס מדעי (אנחנו בפורום מדעי...כן?) לגבי יתרונותיו של שעון קיץ או שעון חורף.

בסוף 2011 התקבלה החלטת ממשלה לפיה שעון הקיץ ינותק משיקולי הדת ויהיה לתקופה קבועה של 193 ימים. ב-13 ימים יותר מהזמן הממוצע שהיה שעון קיץ בין השנים 2005-2011. השינוי הזה מחייב גם את אישור הכנסת, עדיין אין אישור כזה, לצערנו.

הייתי ממליץ לך לעשות מעט שיעורי בית לפני שאתה עושה עצומה כזו.

למעלה