לצערי, יש לנו

Eldad S

New member
לצערי, יש לנו

בפורום משתתפת סמויה (ובעצם, גלויה) בשם naga וארבע ספרות אח"כ.
כל כמה שעות אני מוחק הודעות שלה מהפורום שלנו, אבל... כמעיין המתגבר. להערכתי, לא ניתן לחסום את הספאמר, כי בכל פעם אחת מארבע הספרות האחרונות משתנה. למישהו יש רעיון איך אפשר לטפל בספאמר מהסוג הזה, והאם יש לנו כאן עסק עם טרול ממוחשב, שכל כמה שעות מחליף ספרה אחת באופן אוטומטי ומציף את הפורום בספאם?

קזרדי

New member
היא מופיעה בכמה פורומים.

אתה בטוח שההודעה שלה היא ספאם ולא וירוס (או לפחות רוגלה)?
לי נשמע הגיוני שמי שיתפתה להציץ בלינק שמופיע בהודעות יגלה שהמחשב שלו ניזוק קשות.

ולמה אי אפשר לחסום כל משתמש שכינויו מתחיל ב- naga?
או את כל המשתמשים שמקורם ב- IP מסוים (של אותה naga)?
שהנהלת הפורומים תפתור את הבעיה.

Eldad S

New member
כן, מחקתי אותה

גם בפורומים נוספים.
בעניין הצעתך, זה משהו שאני מתכוון לטפל בו מול הנהלת הפורומים, אבל אני לא בטוח שהפתרון ישים. באשר ל-IP, לתחושתי, במקרה כזה ייתכן שמדובר ב-IP משתנה (אם כי לא בטוח).
דרך אגב, אני בכלל לא בטוח שמדובר ב"היא".

וכן, יש אפשרות שבכלל מדובר ברוגלה, ולא בספאם. אבל לא ניסיתי ללחוץ על הקישורים שה"משתמש" הזה מציף בהם את הפורומים. לא ממליץ לאף אחד לנסות.

Eldad S

New member
היות שדפוסי הפעולה שלה

(או שלו) שונים מאלה שהורגלנו בהם בעבר, אודה לכם אם תשלחו לי מסר כאשר תראו אותו/אותה בפורום.

Eldad S

New member
שמתי לב

שה"משתמש" הזה מצמיד את ההודעות שלו (המכילות קישורים שהם, כנראה, רוגלה) לשרשורים שונים בפורומים. במקרה שמישהו מכם רואה הודעה כלשהי מ-naga (ואחר כך ארבע ספרות כלשהן), אנא שלחו לי מסר.

Eldad S

New member
שימו לב שכרגע יש עדיין בעיה

לחסום באופן גורף טרולים שמציפים את הפורום. לכן נצטרך לטפל בהם, לפחות בשלב זה, באופן ידני. אם במקרה תראו את הספאמר/טרול בהודעה כלשהי בפורום, אודה לכם אם תשלחו לי מסר כדי שאוכל למחוק ולחסום.

למעלה