סיריוסלי, טלי? חיי פיי?
הנה קופי-פסט מההודעה שלי עליו בפסו"ק:
מאכזב.
קודם כל, ההתחלה הייתה ארוכה ומיותרת להחריד. בכלל, כל הקטע הזה שפיי הבוגר מספר את הסיפור שלו לסופר היה די מיותר בעיני, ואני יודע שהוא מופיע גם בספר.
לוקח יותר מדי זמן עד שהעלילה מתחילה, ואין לזה שום הסבר היגיוני בעיניי.
הפן הויזואלי הוא ללא ספק הצד הטוב ביותר של הסרט, אבל עם כל היתרונות שלו הוא גם מוריד מעט מהסרט-הוא גורר אותו יותר מדי אל תחום הפנטזיה, ובכך הוא גם מוריד מהחיבור של הצופה לדמות הראשית, לפיי.
כסרט הישרדות הוא לא עומד בתנאים-אני אישית בקושי הרגשתי התחברות והזדהות עם פיי, במהלך הסרט לא שאלתי את עצמי, לדוגמא, מה הייתי עושה אילו הייתי מגיע לאותו מצב של פיי. הרגשתי ממש כצופה מהצד, ולא כאילו אני "בתוך הסרט", אבל אולי זה כי אני משווה אותו ל-"127 שעות", הסרט האהוב עלי, כסרט הישרדות עם דמות אחת הנושאת על כתפיה את כל הסרט.
נכון, יש כמה סצינות חזקות ועשויות טוב, אבל אותי זה עדיין לא סיפק.
המשחק של הדמות הראשית היה מצויין, גם צד חזק של הסרט. התלת מימד קצת מאכזב גם הוא, לא היה שם שום דבר שעדיין לא ראינו-קטעים פסיכדליים כאלה ואחרים (שבעיניי נקטעו מהר מדי), דגים קופצים עליך וציפורים עפות עליך. נכון, הסרט מאוד יפה, והוא צריך ללא שמץ של ספק לזכות בכל אחת ואחת מהקטגוריות הטכניות באוסקר הקרוב, אבל ציפתי ממנו לקצת יותר חידושים בתחום הנו, איך קוראים לזה? אה כן, תוכן.
6.5/10