מנפלאות העידן המודרני + אנשים נחמדים

אמאנחל

Member
מנהל
מנפלאות העידן המודרני + אנשים נחמדים

החלפתי רכב לפני שנה ומשהו. רק עכשיו נזכרתי שבעצם לא העברתי את תו החניה העירוני מהרכב הישן לחדש. למזלי לא קיבלתי שום דוחות בשנה הזאת.
בכל אופן נכנסתי לאתר העירייה, האזור שנוגע לתווי חניה עדיין בהקמה, אז נכנסתי לרובריקה של המוקד העירוני באתר העירייה וכתבתי פנייה. תוך שעה (!) חזרו אליי בטלפון, קיבלתי הנחיה לצלם את הרשיון ולשלוח בפקס. אמרתי שאין לי שום פקס, אפשר במייל? כן, אפשר במייל. צילמתי בסלולרי ושלחתי. מסתבר שצילמתי רק חצי עמוד. שלחו לי מייל לצלם שוב. צילמתי ושלחתי שוב. תוך עשרים דקות חזרו אליי במייל: תו החניה שלי מעודכן, אני יכולה לחנות בחינם בעיר בלי חשש קנס, והתו הפיזי יישלח אליי בדואר.
כל הסיפור כולו לקח פחות משעתיים ואני במזגן בבית שלי. כתבתי מייל תודה על הזריזות והנכונות. באמת תענוג.

a morph

New member
וואו, יפה, התנהלות כזאת מצד עירייה כלשהי היא מקרה נדיר

לעומת זאת אצלנו...

המצב על הפנים
צבעו את כל העיר בכחול לבן ועכשיו צריך להפעיל פנגו ברחבי העיר.
לא שיוצא לי הרבה לנסוע בתוך העיר המעפנה שלי, אבל עדיין זה מבאס לשלם.
אז אחרי הרבה תלונות של התושבים ראש העיר החליט שאפשר להוציא תו שמאפשר לתושבי העיר חנייה חינם ברחבי העיר. אבל.... אני לא יכולה להוציא את התו כיוון שהארנונה של הבית לא על שמי אלא על שם ההורים שלי (אני גרה עם אמא שלי).
למזלי נדיר שאני מחנה בכחול לבן ברחבי העיר אבל כשאני מחנה הכמה שקלים המסכנים האלה מתסכלים אותי.
לא רק זה... גם בגלל העיר ה... מחפשת מילה עדינה לתאר אותה ה XXX שלי הולכת לעלות לי הרבה מאוד כסף כי אצלנו בעיר יש יריות חופשי (בני דודנו עוד לא התבגרו ויורים בכל חתונה שלהם) ואחד מהכדורים מצא את דרכו ישירות לאוטו שלי. עשה לי חור בדלת ועכשיו התיקון יעלה לי כ- 1000 ש"ח (הערכת מחיר אחת, אלך לעוד מוסך כשיהיה לי זמן). לא יודעת עדיין אם שווה לי עדיין להפעיל את הביטוח כי הפרימיה תעלה לי בשנים הבאות בגלל זה.
בקיצור - שוקלת לעבור לעיר שלך

מרגנית2

New member
מזל שהכדור לא פגע בך..

בענין הכחול לבן אז כן אצלנו זה ישן. וגם בתל אביב.. אני רגילה לשלם על חניה. בזמנו ביקור אצל אמא היה עולה לפחות מאה שח לחניה או 250 לקנס גרירה.. ועוד 250 לעירייה..
סביבי עוטפת העיריה את הרחובות בכחול לבן... רק ליד הבית נשארה רצועה לא צבועה וכולם חונים בה כמובן..
הפקחים פה יושבים בקפה השכונתי ומתחילים עם המלצריות... יש פקח אחד שאפילו מתחתן עם מלצרית. הציבור מרויח פחות דוחות כי הוא עסוק עם המלצרית.. :)
גם אצלנו שומעים יריות מבית לחם בערב שקט. אבל הן לא הגיעו לאוזני ממש קרוב.

אמאנחל

Member
מנהל
שואלת

א. האם אפשר לרשום את הארנונה גם על שמך? כך גם תזכו להנחה של משפחות חד הוריות.
ב. האם את רשומה בתעודת זהות כתושבת העיר? אולי זה יספק אותם? האם הכתובת ברשיון הנהיגה היא בעיר?

באסה עם היריות, ממש מפחיד.

עונה

הנחה נוספת בכל מקרה לא נקבל כי גם אמא שלי אלמנה וגם בגיל פנסיה אז היא כבר קיבלה הנחה, אז אין טעם להגיש גם על החד הורית (בכל מקרה במידה וחד הורית מתגוררת עם מישהו אז גם אם בסופו של דבר מאשרים את ההנחה, אז זה יהיה רק על החדר בו היא גרה)
אני רשומה בת.ז. כתושבת וזה לא מספיק להם
זה לא כזה קריטי לי כי אני ממש מעט מטיילת בעיר ובאופן אבסורד דווקא במרכז הקניות יש חניה חינם
גם ככה אנחנו עכשיו שוקלות לעבור לעיר אחרת.
פשוט פרוצדורלית לא יודעת איך נעשה את זה
רציתי לעבור כבר לפני כמה חודשים אבל בדיוק באותו שבוע שהודעתי להורים שאני מתחילה לחפש דירה, אבא שלי נפטר בפתאומיות ועכשיו אני לא אעזוב את אמא שלי לבד אז נעבור כבר ביחד לעיר אחרת כנראה.
והיריות זה דבר נורא, עכשיו בררתי עם הביטוח של הרכב ומסתבר שההשתתפות העצמית שלי כ"כ גבוהה שלא משתלם לי לתבוע את הביטוח

אמאנחל

Member
מנהל

מצטערת לשמוע על האובדן.
&nbsp
מאחלת לכן למצוא יחד מקום מגורים שייטיב עם כולכם!!

בנגי 16

New member
היגיון של עיריה...

ואם נגיד, שאת נערה בת 18 שעבדה וקנתה לעצמה רכב, ואת מתגוררת אצל ההורים שלך, כמו רוב בני ה-18 זו הכתובת בתעודת הזהות. לא מגיע לך תו חניה למרות שאת לא משלמת ארנונה? זה לא הגיוני.

מרגנית2

New member
משתתפת בצערך

זה תהליך של אבל ושל לאסוף את עצמך. ולהלחם ברשויות ובביטוח.
תנסי לאט לאט לחפש דירה. שמתאימה לכל הצרכים.
לאמי היה הכי קשה בעת זקנה לעבור למקום חדש לא מוכר.
בסופו של דבר העברתי אותה לבית אבות בקיבוץ בצפון. זה היה כשכבר אי אפשר היה לטפל בה בבית. בקיבוץ היה טיפול מאד טוב ואוירה נעימה. אבל המבט בעיניים שלה אמר: קחי אותי מפה.. ולא יכולתי..

למעלה