סופ"ש הגיע, האחרים באים

Macphista

New member
סופ"ש הגיע, האחרים באים

ואתם מוזמנים לספר איזה סדרות
אתם רואים היום*, איזה ספרים
אתם קוראים בימינו, סרט טוב
כלשהו וכל מה שעולה על רוחכם
...

וכמובן, לגלות איזה דמות אתם ממשחקי הכס.
נכון, כבר היו סקרים כאלה בעבר, אבל אף אחד לא ברמה הזו.
http://theoatmeal.com/quiz/got_character

* (התחלתי את המלכה הלבנה, לא רע בכלל)

CallMeCavanaugh

New member
בנושא הגאווה הישראלית

זה די מצער בעיני. יש המון ג'אזיסטים ישראלים מוכשרים בחו"ל, אבל ארץ לאף אחד לא אכפת מג'אז אז אף אחד לא יודע עליהם.

Blackshift

New member
אני! אני! אני!

אריה בדרכה עם יורן לווינטרפל
לרוב נמאס שאמא שלו לידו בנהרן
טיריון שלח את גנוס סלינט לחומה בתפקידו כיד המלך בפועל
ג'ון מתכונן לצאת לצד השני של החומה
וסאנסה הצילה אביר ביום השם של ג'ופרי
או בקיצור... הספר השני, לקראת סוף הרבע הראשון..

israelmiv

New member
שתי נקודות על ג'ון סנואו
לספר שלישי

אם לא קראתם את הספר לא מומלץ לכם לקרוא את זה. אני מספיילר מאורע שלא נכנס לעונה הנוכחית.

יש לי רעיון (לא מעשי כמובן) למבנה אלטרנטיבי לעונה. הרבה אנשים התלוננו שהעלילה של ג'ון על החומה הייתה מרוחה. היוצרים גם הוסיפו קו עלילה שלם שלא היה בספר. הרעיון שלי הוא לשים את הקרב על החומה בפרק החמישי נאמר (כך שהספקנו להרגע מהמוות של ג'ופרי) וכך גם הייתה נחסכת מריחה וגם היו יכולים להכניס את הבחירות כבר בעונה הנוכחית. זה היה יכול להיות סוף מגניב לעונה. הבעיה היחידה היא שהם מן הסתם רצו לשמור את הבריחה של טיריון לסוף העונה. אבל אין באמת קשר בין הבריחה לבין הקרב על החומה והופעתו של סטאניס, אני טועה? אז יכלו לשנות הרצף הכרונולוגי מהספרים.

בקשר לבחירות: האמת שהעסק בספר לא הרגיש לי אמין לגמרי. היה מגניב איך שסם תיחמן את שני המועמדים האחרים, ואיך יכולת החיקוי של העורב של מורמונט באה לידי תועלת בקמפיין הבחירות. אבל עצם הבחירה של ג'ון כלורד המשמר נראית לי קצת מטופשת. יש לו מעלות אמנם: הוא חכם, ישר, בעל כושר מנהיגות. אבל הנסיון שלו כל כך קטן. כולם אומרים שמורמונט סמך עליו, אבל הוא בסך הכל שם אותו כשמש. קהורין חצי-יד סמך עליו כשלא היו עוד כל הרבה מועמדים בסביבה. זה פשוט נראה שדאניס מוליסטר וקוטר פייק הם מועמדים יותר ראויים, וזה שכל אחד מהם מעדיף לתמוך בג'ון מאשר לוותר לשני נראה קצת מטומטם מצידם.

(אם אתם מספיילרים את הספר הרביעי בתגובה בבקשה תציינו את זה כי עוד לא קראתי אותו.

קיבלתי עכשיו הודעה במייל שבלקשיפט עקף אותי I tip my helmet (ככה אומרים את זה?)

על ג'ון שלג והטיפוח לפיקוד. ספוילר לסופה.

מורמונט סמך על ג'ון שלג. כשקוראים את הספר הראשון - משחקי הכס, קוראים כיצד מורמונט בחר בעצמו את ג'ון שלג לשמשו, איך ג'ון שלג מתרגז מזה שבוחרים בו עם כל כישורי הסייר שלו להיות איש משק, ומתברר שזה בכלל לא "בסך הכל". מורמונט רצה לטפח אותו לפיקוד, בהיותו צאצא לשושלת סטארק ובנו של נד סטארק, על כל מעלותיו וחסרונותיו.
מורמונט ראה בג'ון חניך ובן, וזו הייתה המטרה שלו כשבחר בג'ון להיות "סך הכל שמשו".

קהורין חצי יד לא בחר בג'ון שלג מתוך ארבעה סיירים שנלוו אליו. קהורין חצי יד בחר בג'ון שלג מתוך שלוש מאות מהטובים שבאנשי משמר הלילה שחנו באגרוף. כשמורמונט קיבל את הצעתו לשלוח סיורים ולפקד על אחד מהם, כשמורמונט אמר לו לבחור את אנשיו, קהורין בחר בראש ובראשונה בג'ון שלג.
את מה שהם ראו בו, מבקש סאם טארלי שהאחרים יראו בו.

למעלה