סופ"ש הגיע המונדיאל בא

Saladin

New member
תגובה:

קצת קשה לדעת אם את רוצה לדעת מה זה פנדל או מה זה נבדל. סביר להניח שהאפשרות האחרונה היא הנכונה כי זו השאלה הנפוצה.
לגבי למה אסור לשאול: 1. כי זו שאלה נפוצה. 2. כי זו שאלה שמשעמם לענות עליה (ולכן גם לא עניתי :).

Rodrik Harlaw

Well-known member
את מתכוונת ל"נבדל"?

זה חוק די פשוט, אבל יש לו המון תתי סעיפים, ובמקרים מסוימים שופטים שונים היו פוסקים בצורה שונה, בגלל אלמנט הכוונה של השחקן התוקף. הנה ההסבר המשעשע של ג'ון קליז מהסרט the art of football from a to z (שיצא לקראת מונדיאל 2006 אם אני זוכר נכון).

Macphista

New member
אוקיי, אז שאראה איש שלובש שחור-לבן

על המגרש מרים דגל צהוב אדע ש... משהו לא טוב התרחש...

Rodrik Harlaw

Well-known member
בערך

הסיום של המערכון הוא תוצאה של עצבים על כך שההסבר אמור היה להיות פשוט, אבל הוא הסתבך, וכתוצאה מכך המסקנה בסיום לא מדויקת.
יש חשיבות לכיוון אליו הקוון (linesman שלא לבוש תמיד בשחור-לבן) מרים את הדגל. בנוסף, יש פעמים שהקוון ירים את הדגל, אבל השופט הראשי לא ישרוק, כי לדעתו השחקן לא היה ב"עמדת נבדל" או שהשחקן שבגללו הורם הדגל לא *משתתף במהלך* (הוא נמצא בנבדל פאסיבי שלא גורר שריקה) - וגם כאן יש מקום לפרשנות השופט (לא תמיד ברור מה נחשבת השתתפות במהלך). ויש עוד הרבה תתי סעיפים לחוק התמים לכאורה הזה.
בקיצור, זה די מסובך, ולא מספיקה רק הרמת הדגל לקביעת נבדל, אבל אל תרגישי רע - ארבל ונוימן משדרים כדורגל הרבה לפני שמרטין למד קרוא והם עשו אתמול יותר טעויות, בדברים הרבה יותר פשוטים מחוק הנבדל (הם שילבו במשחק חסר פנים, ונבואות פחות מדויקות מאלו של מל. באמת!), אז את בסדר

5-1 להולנד נגד הספרדים! אלוהים אדירים!

גשמי קאסטמיר זה כלום לעומת הנקמה השוחטת שההולנדים דפקו לספרדים בגלל הגמר ההוא ב-2010. מדהים.

ואם לקשר את למשחקי הכס עוד יותר,

קרייס ואן-האוטן, השחקנית של מליסנדרה, היא הולנדית. מעניין איך היא חגגה הלילה. בעצם לא בא לי לדעת.

Saladin

New member
דווקא יש לה משהו מן המשותף עם הספרדים:

אינקויזיציה אנד שיט. אם כי בעצם בכל אירופה אהבו להעלות אנשים ונשים על המוקד.

Rodrik Harlaw

Well-known member
לא באמת

אי אפשר להשוות הפסד בגמר להפסד בשלב הבתים, שממנו ספרד עוד יכולה להתאושש (וגם אם לא תתאושש ותודח לפני השמינית - זה פחות כואב מהפסד לקראת סוף ההארכה בגמר, אחרי הזדמנויות מעולות של הולנד) ואף לקחת את הטורניר.

אבל מדברים על 5-1.

התאוששות של ספרד אפשרית, אבל גם ממש לא קלה. הפגיעה המוראלית קשה בצורה בלתי רגילה, ודל בוסקה לא הביא מספיק צעירים שיוכלו להחליף את הזקנים שהמשחק הזה הוכיח שלא יכולים להחזיק יותר. המשחק הבא של הספרדים הוא נגד צ'ילה, שהיא קבוצה מאוד חזקה. מספיק שיש שם תיקו וכבר אפשר להתחיל עם ההספדים. באותו זמן הולנד כמעט בטוח תנצח את אוסטרליה ותתמקם בראש, ואז גם היא תצטרך לשחק מול צ'ילה, כשגם תיקו יכול להבטיח לה הימנעות מברזיל בשמינית.

Rodrik Harlaw

Well-known member
כן, זה כואב

אבל זה אפילו לא נוק-אאוט ובטח שלא הגמר, אז יש עוד מקום לתקן. ספרד פגועים, אבל התבוסה הזו יכולה להיות מה שהם היו צריכים - הכאפה שתעזור להם להתעורר, ולהיות פייבוריטים לזכייה ולא רק בתיאוריה.
המשחק הזה לא הוכיח כלום על ה"זקנים". ספרד שלטה ברוב המחצית הראשונה וכבר הייתה קרובה ל- 2-0 שהיה גומר את הולנד (ממסירה גאונית של קשיש העונה לשם אינייסטה), אז כל חוכמת הבדיעבד הזו לא עובדת. כן, צריך סוג של רענון, אבל להכריז על פטירת הנבחרת הזו זה מוגזם...
אם ברזיל תסיים ראשונה היא עדיין לא כזה אתגר. היא אמנם ניצחה את ספרד בקונפדרציות בשנה שעברה, אבל זה טורניר שלא לוקחים ברצינות.
ובכל מקרה, גם אם ספרד מודחת זו לא כזו "נקמה" ובטח שלא גשמי קאסטמיר.

אינייסטה *דווקא* היה בין שני היחידים שהרשימו

אצל הספרדים (סילבה הוא השני), ודווקא הוא לא מהקשישים, חגג 30 רק לפני חודשיים, בזמן שצ'אבי בן 34 וקסיאס 33. איפה השניים האלה היו במשחק? ומה עם ראמוס ופיקה? ההגנה הייתה זוועתית, והשער הזה של ואן פרסי פשוט הכניס את הספרדים ללחץ גדול והם הצליחו לתת להולנדים להשתלט להם על הקישור. וכן, אם המשחק הזה הוא מה שיתגלה בדיעבד כדבר שיגרום להדחתה של ספרד (זה הופך את עניין הפרש השערים לבעייתי מאוד) - אז זאת לגמרי נקמה. זה לבוא לאיש שפגע בך פעם קודמת ולפגוע בו שבעתיים. אני מניח שנדע את זה עוד שבוע וקצת.

israelmiv

New member
כמעט הגעתי לסדרה...
עד פרק 9 וספר

כיף חיים... קשה לי לנתח ולהסביר למה, אבל אני פשוט נהנה מכולם. ג'ון, בראן, טיריון, דאנרייז, ג'יימי (!) קראתי כבר שני שלבים בקרב על החומה: ההסתערות של סטיר והת'נים מהדרום, וגל ההתקפה הראשון על החומה. שניהם היו נהדרים והכניסו אותי לאווירה ממש חזק. "כל מי שיפספס חץ ירד למטה ויביא אותו חזרה"

אני חושב שהרבה אנשים אמרו על חלק מקוי העלילה שהם משעממים ומרוחים בגלל שבסדרה באמת מקבלים אותן בפיסות קטנטנות. למשל, בסדרה האירועים בין המוות של ג'ופרי לדו קרב של אוברין וגרגור משתרעים על פני שבעה פרקים, ואילו בספר הם בסך הכל שלושה.

הפרקים של בראן מלאים במחשבות, סיפורים, מיתולוגיה, אגדות. זה ממש לא סתם "הם הולכים לצפון". למשל בפרק שבו סאם מופיע מתוך הבאר בטירת לילה בראן חושב בתחילת הפרק על כל הסיפורי זוועה שהוא שמע על המקום "הטבח העכבר" "הדבר שבא בלילה" הסיפורים האלו משולבים לאורך הפרק בצורה מאוד מסקרנת ויפה. הצצתי ב contents ואכזב אותי לראות שאין עוד פרק של בראן בספר הזה. כנראה הפרק הבא יספיילר לי משהו רציני...

אני אולי קצת מוטה לרעה, אבל כל השינויים בין הסדרה לספרים שראיתי עד עכשיו רק הזיקו לסדרה. חלקם נעשו בגלל הכרח של מעבר למסך, וחלקם מכוונות רעות. למשל בפרק האחרון דאגו לעימות ישיר בין ג'ון לייגריט ובסוף הרגו אותה על ידי הילד שהיא הרגה את ההורים שלו. בספר ג'ון וקשתים נוספים יורים חיצים בחשיכה ורק אחרי הקרב ג'ון מוצא את ייגריט בין הגופות. לג'ון גם אין דו קרב סטייל starwars עם סטיר. זה שינויים שנעשו בוודאות כדי להפוך את העסק ליותר קיטשי, והם אכן מצליחים.

בינתיים גיליתי כמה עובדות מאוד מעניינות על העבר. טייוין מסביר לטיריון למה הוא הרג את הילדים של אליה, לא סתם כי הוא רשע אלא כדי להראות את הנאמנות של קאסטרלי רוק לרוברט. מתברר שהוא אפילו לא הורה על הרצח שלה עצמה. סוף סוף גיליתי מי ארגן את התקיפה של בראן בספר הראשון - ג'ופרי המרושע. (אגב, אולי זאת סתם הרגשה שלי, אבל בספרים ג'ופרי דמות הרבה פחות חשובה) אבל אני עדין לא יודע את המניע.

ואם הגעתם עד כאן - שאלה: אוברין מעלה את הרעיון שמירסלה תשב על כס הברזל כיון שלפי חוקי הדורני בנות יורשות תארים כבנים. האם אי פעם היתה מלכה על כס הברזל? זה ריאלי בכלל? ועוד משהו: אוברין מספר על נסיך דרקון שכבש את דורן והשאיר בין טיירל לשמור עליה. בן טיירל הנ"ל סיים את חייו במיטה מלאה עקרבים. לאיזה כיבוש הכוונה? של ראיאגר? לא זכרתי שהוא בכלל היה צריך לכבוש את דורן אי פעם.

israelmiv

New member
תיקון
כנ"ל

חזרתי עכשיו לספרים, וברור שמירסלה היא מלכה רק לפי חוקי דורן. אם היא תוכתר זה יהיה רק על ידי מאבק.

למעלה