עוף טופיק
: פיים אקדמי

עוף טופיק
: פיים אקדמי

לגבי פיים אקדמי - הקטע שגם אני חשבתי שהתוכנית ירדה כי היא לא הצליחה, אבל כשבדקתי בויקי התברר לי שהיא דווקא כן די הצליחה, ועוד יותר מזה, הספין אוף שלה שהוא מאשאפ עם הקומיק רליף (לקחו קומיקאים מוכרים במקום זמרים צעירים) הצליח אפילו עוד יותר אבל גם לא רץ יותר משלוש עונות.
אבל ככה זה הבריטים.
אצל האמריקאים, תוכנית תרוץ כל עוד היא ריווחית ותחוסל כשהיא לא, אבל אצל הבריטים זה לא ככה, הם בהחלט יכולים להוריד את השאלטר על סדרות מצליחות, להרוג פתאום דמות אהובה בסוף עונה וכולי (טוב, הקטע האחרון זה בכלל ריטואל. לפחות בדוקטור הו הוא מתחדש כשהוא מת, חבל שזה לא עובד ככה בסדרות אחרות. היה נחסך לי הרבה כאב לב).
ועוד משהו שגיליתי במקרה עכשיו לגבי הפיים אקדמי שאין לי מושג מהחיים שלי. כי אני חשבתי שאלכס מאוהבת בפיטר, החבר הכי טוב שלה בתוכנית, והתבאסה קשות כשהוא התחיל לצאת עם קרוליין, יפיפיית המחזור, והסתבר שאכן אלכס קינאה אבל לא לפיטר אלא לקרוליין

לגבי בואו לאכול - אחרי הפרק החביב ההוא פספסתי את השאר כי היה לי שבוע מה זה עמוס, אבל אני אנסה לתפוס אותם באתר של רשות השידור...

ובאיחור של שבוע, מחזירה לך על הקאבר של ג'וני קאש: קבלי קאבר שאני אוהבת - לאמבצ'ופ בביצוע ל-This corrosion של הסיסטר אוף מרסי במקור:
עדיף על ה-This Corruption של הערב

juspan

New member
הו

לא הבנתי, מה ז"א שקומיקאים השתתפו במקום זמרים, זה היה בצחוק כזה או שהם באמת ידעו לשיר? אחח, האנגלים האלה...

אפרופו האנגלים הביזאריים והחביבים, אז התחלנו לראות בבית את come dine with me, גרסת המקור של "בואו לאכול איתי" (שיש לה 30 עונות, אללה איסטור, ופשוט הכרחתי את בעלי האנגלופיל, שאין לו קשר לז'אנר הזה בכלל, לצפות איתי בזה כי כ"כ אוהבת את הפורמט. לולא הם היו אנגלים לא היה לי סיכוי לשכנע אותו).

אז להבדיל מהמקרה איתך, שאחרי שכנועיי נפלת לצערי דווקא על שבוע סתמי להחריד בתכנית הישראלית, בתכנית האנגלית הראשונה שיצא לנו לראות יחד, נפלנו למזלי על שבוע לונדון שהיה מצוין עם טיפוסים מעניינים (להבדיל מהטיפוסים הפריפריאלים הביזאריים עם התחפושות והשטויות מהשבועות האחרים). המסקנה שלי, אני מעדיפה לגמרי את הפריפריה הישראלית ובכלל את המוזרויות והאקסצנטריות של עמישראל על אלו של הבריטים האנאלים

השבוע ב"בואו לאכול איתי" מסתמן דווקא שבוע הרבה יותר טוב עם ציונה פטריוט אם את מכירה, איזו ריצ' ביצ' ממגדלי יוקרה בת"א עם סכו"ם ושאר אביזרי מטבח של וורסאצ'ה, וגם האחרים שווים צפייה נראה לי (בדיוק סיימנו את הפרק הראשון לשבוע). בקיצור, תראי, תראי... (בכלל לא סיפרת שצפית בפרק אחד!).

ואני שומעת כבר פעמיים רצוף את הקאבר שנלקקת, ממש אהבתי! אבל אזהרה ענקית ל-X וכו', המונוטניות הזו תהרוג אותך, אל תפתח
(אותי זה ממש מרגיע השיר הזה, ויש בקאבר הזה המון קסם).

וואי וואי, איך אני שמחה שאהבת!!!!

אני מתה על הקול של קורט ואגנר, אחד הקולות האהובים עלי. הקאבר לוקח את השיר למקום כל כך שונה, המקור הוא כזה הייפר והקאבר הזה הוא כל כך לואו-קי לעומתו ושקט ועם זאת חזק.

אוף, הייתי כ"כ רעבה כשבאתי הבייתה שירדתי על חבילה של בייגעלך ועכשיו יש לי גם יסורי מצפון וגם בחילה קלה

ובחזרה לבואו לאכול איתי, למרות שממש לא בא לי לחשוב עכשיו על אוכל
- איזה קטע שלא סיפרתי לך כי הייתי בטוחה שכן, ועכשיו אני חושבת שזה בגלל שדיברתי עם חברה שלי על התוכנית ולפעמים מתבלבל לי עם מי אני מדברת על מה

אהבתי מאוד את הקריינות של שי אביבי עם כל ההערות הקטנות (ח"ח לתסריטאית דקלה קידר), הטיפוסים שיצא לי לראות היו חביבים למדי, לא מסעירים, אבל הקריינות היא זו שעשתה את התוכנית והיה חמוד ביותר. אני דווקא אוהבת את ז'אנר הדוקו-סואופ'ס הבריטי, הייתה תקופה שראיתי מלאן תוכניות כאלו, אז מעניין אותי מה הייתי חושבת על התוכנית הבריטית. אני צריכה להשלים פרקים כי זה מסוג הדברים שההשפעה המצטברת חשובה.

ויש לי עוד השלמות לעשות לרויאל שף...

לא, זו דקלה קידר אחרת

לא ההיא שהייתה בפרוייקט Y (לא ראיתי בעצמי כי לא היה לי יס אבל שמעתי על התוכנית הזו לא מעט מחברה שלי שהייתה מכורה, בימים שהייתי בתולת ריאליטי בעצמי) אבל גיגלתי אותן והן שתי דקלות שונות.

juspan

New member
אכן, זו דקלה קידר הסופרת

ולא פליטת הריאליטי (שאין לי מושג מה עושה היום, גם לא צפיתי בזמן אמת אבל ברור שכמו כל הכוכבים מפרויקט Y, שמעה הגיע גם אלי בזמנו)

juspan

New member
צ'מעי, אם מתכוונת לראות

באמת שכדאי שתראי באתר את הסבב של השבוע, כי הוא הרבה יותר צעיר ומשעשע והזוי (השבוע שראית ממנו משהו, שבוע שעבר, היה די גריאטרי בכל ההתנהלות שלו, לא רק בגלל ממוצע הגילאים ויותר ברמת הגיחי גיחי בגלל הליהוק הטרחני משהו).

פשוט חבל שתנסי שוב עוד שבועיים נגיד ושוב תפלי על סבב סתמי יחסית. אתמול היה פרק מצחיק לגמרי (אם כי עדיין לא הצליחו לשחזר לי את פרצי הצחוק הפסיכיים שלי באישון לילה מהעונה הקודמת, כשהייתי צופה בהקלטות ומפחדת להעיר כאן את כולם מרוב שנהניתי).

אז שווה לחפש חומרים אחרים של הלהקה ההיא?

juspan

New member
ברור ששל לאמבצ'ופ ולא של סיסטר אוף מרסי

לא שלא שמעתי את השם של הראשונים, שמעתי, אבל זה נגמר ב"שמעתי" "קראתי" וכו'
(שאלתי עכשיו את בעלי בסימוס טראנסאטלנטי, והוא כמובן מכיר יותר ממני וחיבב אותם בזמנו).

אפרופו מה שכתבתי בדקה זו למעלה על ההיסטוריה המשותפת שלנו בנוגע למינימל קומפקט, אז אני זוכרת גם את אחת השיחות הראשונות שלנו על מוזיקה כשהכרנו, ואכן אולי הדבר היחידי הישראלי שהכיר חוץ ממינימל היה עפרה חזה בגלל השיר עם הסיסטרס ובגלל "אם ננעלו". נוסטלגיה...

juspan

New member
ותיכף אשמע

אחרי שאסיים עם הפורום ועם הפרק החדש של בואו לדבר איתי

הוא אהב את מינימל?

מעניין אותי באמת עד כמה הלהקה היא הייתה מוכרת בגולה הדוויה... לא יצא לי לפגוש מישהו לא מישראל שהכיר אותם אבל יש לציין שהמעט לא ישראלים שהייתי יכולה לדבר איתם על מוזיקה לא היו בקטע של מוזיקה אלטרנטיבית.

טוב, עכשיו קראתי מה שכתבת בשרשור

המרכזי של הפרק על מינימל אז קיבלתי תשובה

למעלה