על תאונה, ביטוח ובית משפט לתביעות קטנות

s p r i n g1

New member
על תאונה, ביטוח ובית משפט לתביעות קטנות

זוכרות שסיפרתי בתתחילת השנה על זאת שפגעה בי כשעמדתי וחיכיתי לחניה ופשוט לא שמה לב ואחרי זה ניסתה לסובב אותי ולהתחמק מתשלום ומרחה וגרררה אותי יחד עם חברת הביטוח שלה ,אז תבעתי אותה ואת חברת הביטוח שלה בתביעות קטנות...
אתמול היה לי יום כייף תרתי משמע בבבית משפט לתביעות קטנות, היגעתי מוכנה עם צילומים צבעוניים (צריך לבקש בקשה להציג הוכחות מראש וכך עשיתי וקיבלתי אישור מהשופטת) וצילום שיחת ואטץ אפ כולל שיחה קולית , ובית המשפט זה כמו קופ"ח, מזמינים כמה דיונים לאותו זמן בדיוק, אז יצא לי לשבת בשני דיונים שאחד מהם היה פשוט סיטקום לטלויזיה, אחת שקנתה פאה ממוכרת פיאות ושתיהן תבעו אחת את השניה, והכל מתנהל לא לגמרי פורמלי כי זה תביעות קטנות, והשופטת היתה בסדר גמור, הקשיבה, ניהלה את הקלדנית שלה ואת התובעת והנבתעת אבל לא ממש כפתה את כללי הטקס על הצדדים, וככה למדתי שמותר להראות דברים בסמארט פון: תמונות, ואטץ אפ וכו, ואני בתור צופה ראיתי את ההצגה הטובה בעיר, ואחרי עוד שתי תביעות שהסתיימו מהר היגיע תורנו,ואז נעלם הנציג של חברת הביטוח, אז למרות שמדובר בבית משפט וחייבים לעמוד בזמנים בערך, השופטת איפשרה לנתבעת לחפש אותו וככה התייבשנו שם עוד רבע שעה, ממש ממש כמו בתורים של קופת חולים...
דבר הראשון השופטת שואלת: תאונת תדרכים נכון? ושלפה שתי מכוניות צעצוע, ואז נזכרתי שרציתי להביא מהבית ושכחתי, אבל לא שכחתי מפה של הרחובות וככה היגיע תורי להעיד, דוכן עדים וכל ההצגה, דוקא היה נחמד ומשעשע, ובחקירה הנגדית הנציג של חברת הביטוח יצג נאמנה את חברת הביטוח שלו:א. קישקש שטויות, שאל שאלות לא לעניין וניסה לערער אותי וטען טיעוני סרק על ימין ועל שמאל, ניסה לשים דברים בפי, אבל ידעתי שאני צודקת אז לא התבלבלתי ומאד מאד נהנתי מההצגה, הרגשתי כמו שחקנית בסיטקום, מאד נהנתי להדגים את התאונה עם מכוניות הצעצוע, הפיקנטו שלי הפכה למשאית :)))) וגם שלפתי את כל תמונות הצבע, צילום של שיחת ואטץ אפ ותמלול שעשיתי לשיחה קולית בואטץ אף, ולחיזוק השופטת נתנה לי להשמיע לה את השיחה בסמארט פון (לפחות בית המשפט מקבל קצת טכנולוגיות) ושהוםטת אישרה שהתמלול שלי היה מדוייק ואז אישרה את צילום השיחה והתמלול כהוכחות, ומכיוון שדיברתי אמת ממש לא התבלבלתי וסיפרתי הכל, מצד שני הנתבעת החסודה, סיפרה את הסיפור שלה ואז השופטת ביקשה ממנה להדגים , ותוך כדי הדגמה השופטת אומרת לנתבעת שהיא הוכיחה בדיוק את מה שאני סיפרתי ....כי לפי הסיפור המומצה של הנתבעת לא היה יכול להיווצר ממשק בין המכוניות , השופטת החכמה הסבירה את סיבובי המכוניות עם זויות ....ואז לפינלה השופטת ביקשה מנציג הביטוח למסור לה את הודעת התאונה של הנתבעת לחברת הביטוח והתברר שבבית המשפט היא סיפרה סיפור שונה ממה שדיווחה לחברת הביטוח..
בקיצור ולעניין: השופטת האמינה לי פסקה לטובתי , הם צריכים לשלם לי תוך 30 יום, הנתבעת ונציג חברת הביטוח שיקרו והנה כמה פנינים מהמשפט:
אחרי שהעדתי שעמדת בנתיב ימני וחיכניתי לרכב שבדיוק יצא מחניה , ומכיוון שהרכב שלי מהלכים הייתי בניוטרל, ואז הוא חוקר אותי חקירה נגדית:
"למה היית בניוטרל?" ואני שוב אומרת הרכב שלי מהלכים ועצרתי , והוא שוב מנסה להכניס דברים לפי: אבל למה לא נכנסת לחניה? ואני עונה כי חיכיתי כמה דקות שיצא הרכב מהחינה , והוא בשלו וככה השופטת כל פעם חוזרת ומצטטת אותי ומה שאני העדתי ...כי ההוא נשמע לא חכם במיוחד...והוא שואל אותי וגם מנסה להעיד בשמי: אז איפה הרכבים עקפו אותך? (כי כאמור עמדתי בנתיב) ואני עונה משמאל והוא שוב אומר אז עקפו אותך מימין איפה עקפו אותך? ולי נמאס ועניתי כחוק ! והוא שוב שאל : מה החוק? ואז לשופטת נמאס והתחילה לצעוק עליו שעניתי כמה פעמים שעמדתי במסלול ימני ועקפו אותי כחוק כלומר משמאל ,,,ואז הבנתי שהשיטה של הביטוח לנסות ולבלבל אנשים שתובעים אותם שיחזרו עם מה שהם מקשקשים, ואני להפתעתי בכלל לא התבלבלתי כי ידעתי שאני דוברת אמת...
הנתבעת ניסתה לטעון שהתאונה קרתה כי היא פנתה שמאלה ואני פניתי שמאלה להכנס לחניה ואז השופטת שאלה : "איך קרתה התאונה? הרי אם את טוענת ששתיכם פניתם שמאלה (הרכבים שלנו היו בכיוונים נגדיים) הרכבים מתרחקים ולא פוגעים זה בזה? ואחרי זה השופטת אמרה שהנתבעת בעצמה הדגימה והראתה שאין מימשק בין הרכבים.... בקיצר הנתבעת ניסתה להמציא סיפור מופרח ויש לי הרגשה שהכל בעצת חברת הביטוח המעפנה שלה....
וגם בשיחת הואטץ הנתבעת אמרה לי שהיא מוכנה לשלם למוסך פרטי שהבאתי אבל לא הסכימה לשלם במזומן התווכחה איתו על תנאי התשלום והכל התפוצץ, ואחרי שהייתי כמה שבועות בלי רכב תקין (כי גם נקרעו כבלי חשמל של התאורה מאחור) נמאס לי ותיקנתי במוסך הסדר עם שמאי והכו...

ציטוטים מפסק הדין:
"לאחר ששמעתי את גירסאות שני הצדדים אני מעדיפה את גירסת התובעת ומקבלת את התביעה"
"גירסת הנתבעת אינה סבירה בעיני"
"זאת ועוד אין מחלוקת כי לאחר התאונה הנתבעת הציעה לתקן את הרכב על חשבונה"..."אולם אם לגירסת הנתבעת אין לה כל אחריות בתאונה מצופה כי תסרב לשלם על נזק שלא גרמה"
"יש לציין כי הודעת הנתבעת לחברת הביטוח איננה זהה לעדותה בבית המשפט"
"מטענים אלה אני מעדיפםה את גירסת התובעת וקובעת שמאחר והיתה בעיצרה מוחלטת מלוא האחריות לאתונה מוטלת על הנתבעת. יש לציין כי האפשרויוץ שהציג נציג הנתבעת בסיכומיו,הן ספקולציות בעלמא."

תובנות:
אם קוראת חס וחלילה תאונה ויש אפשרות לצלם ולהקליט כמה שיותר,
לשמור שיחות ואטץ אפ
לכתוב בזמן אמת כל עוד אתם זוכרות מה בדיוק קרה בתאונה ולהדפיס מפות של הרחובות/כביש
לא לפחד מחברת הביטוח ולדבוק תמיד באמת,
ואם מסובבים אותכם ומאיימים לא להכנע, לדבוק באמת,
לא לתת שום צילום ושום עדות לצד הנגדי אלא רק בבית המשפט
לא להסס לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות ולהיזהר מכך שחברות הביטוח שולחות נציד שכל מטרתו לשקר ולבלבל ולנסות להכניס מילים לפה התובע
מערכת השיפוט במקרה שלי פעלה לגמרי בצדק, שווה להאבק על הצדק במקרה כזה
והתובנה הכי חשובה : לא להכנס לתל אביב עם רכב, יש בעיות חניה איומות, שגורמות לצרות צרורות ומאז אני נוסעת לתל אביב רק באוטובוס אם לא ידוע לי שיש חניה מובטחת....

מרגנית2

New member
וואוא ספרינגית אין עליך!!

כל הכבוד על ההכנות למשפט גם כל הכבוד לשופטת..
בהחלט מיישמת את הרעיון שלך. מגיעה לתל אביב באוטובוס. צועדת בחום הנורא לים ולבנק... ובסוף הטלפון כותב לי ששברתי שיא אישי בהליכה ספורטיבית :)

a morph

New member
תובנות מדויקות

גם אני נאלצתי לעבור דרך תביעות קטנות כשמישהו פגע לי ברכב כשהרכב עמד בחנייה ואני מחוצה לו... הייתי בדיוק בדרך חזרה לאוטו והנהג הפוגע כנראה לא הבין שאני בעלת הרכב, האט ועצר, כנראה ניסה להחליט מה לעשות, ואז כשראה שאני בודקת את הנזק ואז הולכת לכיוונו - פשוט ברח.
כמובן שאת המספר שלו הספקתי לקלוט, ודיווחתי מיד לחברת הביטוח והתברר שהוא מבוטח באותה החברה.
ואז התחילה סאגה של התחמקויות ושקרים מצדו, תוך אזלת יד מוחלטת של חברת הביטוח - הרי במקרה שי מבוטח נגד מבוטח אין להם שום אינטרס לקחת צד.
בשיחת הטלפון הראשונית של חברת הביטוח אליו האדון טען שבכלל לא מכיר את המקום ולא יודע במה מדובר וטרק את הטלפון. למחרת ביקש לדבר איתי וכמובן הקלטתי את השיחה. קישקש ומילמל שטויות על זה שהוא היה שם לבקר אצל חמתו במוסד גריאטרי (מה זה מעניין אותי???) ולא זוכר שהוא פגע שמישהו, ובסוף אמר שאגש למוסך והוא ישלם את הנזק, ומאז אבדו עקבותיו, ובפני לחברת הביטוח המשיך לטעון שאין לו קשר לאירוע.
בסופו של דבר הגשתי תביעה עם כל הראיות וגם בבית משפט הוא עשה את אותה הצגה של קישקושים לא ברורים, לא התייחס לשאלות ענייניות של השופט, לא הציג דוח של חוקר (שלטענתו היה אצלו ובדק את רכבו), עד שהשופט אמר במפורש שהוא נוטה לקבל את גרסתי ואילו גרסתו נשמעת לו לא אמינה ולא עקבית, אלא שהוא ביקש להוסיף לתביעה את חברת הביטוח (לא כללתי אותם בהתחלה כי הם הדריכו אותי לתבוע ישירות רק את הנהג הפוגע - השופט אמר בפירוש שהם פשוט עבדו עליי).
כעבור כמה ימים האידיוט התקשר אליי ואמר שהוא לוקח אחריות על התאונה וחברת הביטוח תשלם לי והכל, ואכן כך היה. כל הסיפור נמשך כמעט שנה אגב, עד שנקבע מועד הדיון בתביעות קטנות... זה דורש זמן ולא מעט עצבים אבל בסוף שווה את זה.

אמאנחל

Member
מנהל
יפה מאוד, כל הכבוד!!

גם לך וגם לשופטת. נעים לשמוע על חוויה חיובית שכזאת.

כל הכבוד!

אני גם לוחמת צדק במקרים כאלה, בעיקר מול כל מיני גופים נותני שירות..
זכור לי שבגיל 18 אני וחברה שלי תבענו בבית הדין לעבודה מעסיק שניצל אותנו ולא שילם לנו על שבוע פלוס של התלמדות ואח"כ אמר שאנחנו לא מתאימות - קיבלנו שכר על ההתלמדות.

בגיל 17 הגענו ל"משפטים חברים" בחברת האוטובוסים דן (אמיתי לגמרי!) כי התלוננו על נהג אוטובוס שברח לנו למרות שראה שאנחנו מגיעות עוד שניה וחצי לתחנה. מהתלונה הזו יצא משפט חברים, ובסוף פסקו שאנחנו לא אמינות, בגלל ששאלו את חברה שלי כמה מ' נאלצנו לרוץ, היא ענתה 2-3 מ' ואני 10-15 מ' (אני גרועה בהערכת מרחקים!). אז החליטו שאנחנו לא אמינות והנהג זוכה.. אחרי כמה ימים עליתי לאוטובוס שלו והא השפיל אותי בפני נוסעת שישבה לידו, אמא שלי התקשרה לדן ואיימה עליהם, ומאז היה שקט..

אני קניתי מצלמת דרך באוטו רק בגלל סיפורים כאלו

חברה שלי נסעה באור ירוק ומישהי עברה באדום ונכנסה בה.
הפוסטמה כמובן מכחישה ואין דרך להוכיח מי משקרת.
השוטר ישר שאל את חברה שלי אם יש לה מצלמת דרך.עוד באותו השבוע הלכתי וקניתי לי אחת.
לכל צרה שלא תבוא....

rabbitm

New member
כל הכבוד לך! ומשתפת מנסיוני

בדצמבר איזה זקן נכנס בי באוטו, יצא והודה, אני החתמתי אותו (בדיעבד הייתי צריכה להקליט אותו), צילמתי את הרכב מכל הכיוונים. עפ״י שמאי הרכב הלך לאבדון. לקח לי 7 חודשים (!!!) ואינספור טלפונים ואפילו שלחו אליי חוקר (שהבין שאני דוברת אמת) עד שראיתי את הכסף מחברת הביטוח. (שקלתי לגשת לתביעות קטנות).
אם חס וחלילה יקרה מצב דומה, אקליט ואצל את האירוע וכמו שכתבת לא אהסס להגיע לתביעות קטנות.

סעו בזהירות!

למעלה