פרויד וחלומות

פרויד וחלומות

באחד הקורסים שאני לומד כרגע (תיאוריות התפתחות פסיכודינמיות) ניתן לנו טקסט קריאת חובה על ראשית הפסיכואנליזה.
ידעתי שפרויד היה שובב לא קטן, אבל לא ידעתי כמה שובב.

בטקסט מתואר חלום, ופירושו על ידי פרויד.
החלום: "היא חלמה שהיא בת חמש, מחכה בהתרגשות רבה לאביה שישוב הביתה מעבודתו. כשהגיע, התגלה שיש משהו מגעיל על הנעל שלו, כנראה צואת כלבים שדרך עליה. אבל היה דבר מה מבשר רעות לגבי מה שהביא עמו. החלום הסתיים בתחושת רפאים חסרת שקט."
הפירוש: "כילדה קטנה, ואפילו כאישה בוגרת, גלוריה היתה קשורה מאוד לאביה ולפין שלו (הריגוש הארוטי של יחסה לאביה עובר עיבוי אל דמוי הציפייה הלהוטה לשובו הביתה, והתעניינותה בפין שלו עוברת התקה אל נעלו ומסומלת על ידה)..."

תגובות? אני נשארתי בלי מילים

אל על2

New member
0.0

תודה רבה על האניפורמציה ה...אממ....מעניינת.. (?)
דרך אגב גם חלומות צלולים אפשר לפרש?

Freedom Inside

New member
כן, פרוייד היה חולה מין מתוסבך

אני באופן אישי לא רואה את החלום הזה כמסמל משהו מיני...
צריך לזכור שפרויד היה חי בתקופה מאוד מאופקת מבחנה מינית וזו כנראה הייתה דרך ההתמודדות שלו עם הקונפליקט הפנימי שלו, הוא פשוט השליך את התסכול שלו על כולם...

תשובה אמיתית?

חלומות הם "דרך המלך אל הלא מודע", ודרך הסמליות שלהם אפשר להציץ אל הקונפליקטים העומדים בבסיס הסימפטומים של המטופל.
ברגע שאתה מערב את המודע בתהליך יצירת החלום אתה קצת משבש את התהליך, והחלום מפסיק להיות שער ללא מודע. אתה יוצר את התרחשות החלום באופן מודע, ולכן אי אפשר להסיק מזה יותר מדי על התהליכים הפנימיים של הנפש שלך.
למי שיש קצת ניסיון בחלומות צלולים יודע שיש הרבה שכן אפשר להסיק, בעיקר תכנים שקשה לגשת אליהם ודברים מפתיעים שמתרחשים בסביבת החלום (למשל הדברים שרואים בתוך מראה). למיטב ידיעתי פרויד לא עסק בחלומות צלולים ולכן לא דיבר על זה. זה תחום מאוד לא נחקר אגב.

עודג

New member
בסדנת חלימה שהנחיתי

התיישבה מולי חולמת צעירה ערביה. שספרה על חלום שבו היא בתוך בור והיא שומעת צעדים מתקרבים וככל שהם מתקרבים מתגברת אצלה תחושת אימה עד שהיא מגיעה לשיא הבעתה הצעדים נעצרים ומעל ראשה היא רואה זוג נעלי גברים שחורות עומדות בשקט ממתינות
הפירוש היה שהיא עברה תקיפה מינית
תחושות חוסר האונים האימה והנעליים כן שימשו כסמל מיני
היא הסכימה איתי.
זו היתה המציאות הסודית שלה.

למעלה