באפי- כל עונה 6!
דמויות-
1. טרה- פשוט לא מעניינת. אני מבינה שהרעיון של הדמות הוא שהיא תהיה הבוגרת, העדינה, החכמה, לא עושה סמים/אלכוהול/סקס עם ערפדים/מתמכרת לקסמים, אבל... היא משעממת. היא איטית וכל הזמן מסתכלת על הרצפה ופשוט נעלמת ברקע. וילון. לא הצטערתי לרגע כשמתה.
2. אניה- נהדרת. כל דבר בה מדהים. היא מושלמת וזנדר טיפש שעזב אותה בחתונה. כל כך אנושית. גם כשחזרה להיות שדת נקמה. הסקס עם ספייק היה מצד אחד אנושי ומובן, מצד שני כל כך חבל כי פגע בכל כך הרבה אנשים. אבל אלה הם החיים. גרם לי לחשוב שהיא וספייק דווקא יכולים לעבוד טוב ביחד כזוג.
3. זנדר- כבר אין לי מה להוסיף עליו. פשוט לא משהו. לא מבינה מה הוא עוד עושה שם.
4. ווילו- היא אמנם הופכת ליותר ויותר מרכזית, אבל עדיין... יש בה משהו שאני פשוט לא מצליחה להתחבר אליו. הקול הצייצני? השפתיים הדקות מדי? ההתנהגות העכברית? אין לי בעיה עם השחקנית. אני מאוד אוהבת אותה באיך פגשתי את אמא שלך. אבל ווילו פשוט לא באה לי טוב. גם התקפי הזעם שלה לא עוברים מסך טוב. בעיני לפחות. לא כשהיא המתכרה לסמים וכמעט הרגה את דון (ובעצם למה לא עשתה זאת?) ולא כשהיא נקמה את מותה של טרה. היא פשוט לא מעניינת אותי. וקו העלילה שלה לא מחדש יותר מדי.
5. ג'יילס- נשמה. אהבתי שחזר בסוף לעזור עם ווילו. ושנקרע מצחוק אחרי שבאפי סיפרה לו על כל מה שהפסיד כולל שהיא שכבה עם ספייק.
6. באפי- החזרה שלה מהמתים הייתה מעיקה. העובדה שספייק היה הראשון שהיא סיפרה לו שהייתה בגן עדן, ואחכ שכבה איתו שוב ושוב ושוב ושוב... איך היא לא מבינה שיש בניהם משהו אמיתי? איך היא מצליחה לפגוע בו כל כך? כל פעם מחדש ספייק בא לקראתה ועוזר לה ומקשיב לה וחושב עליה והיא דוחה אותו שוב ושוב. האמת שגם נשבר לי מכל ההערות הלכאורה מצחיקות ושנונות לגבי כל דבר.
אני לא מבינה מה היה הקטע שלה נגד הסקס עם ספייק, כמה רע זה עשה לה, למה? הבחור נראה טוב, את טוענת שאין לך רגשות אליו, יאללה, תהני! סקס מעולה בלי מחוייבויות. למה להרוס כל דבר טוב וכייפי בחיים שלה? ואז לחפור על זה ולהיות קרועה נפשית וכו'? פשוט מעייפת.
7. ספייק המושי-מושלם- כואב הלב. אין, פשוט כואב לי הלב עליו. מנסה להיכנס לחבורה, מנסה לעזור, גם כשבאפי הייתה מתה, גם עם דון, הכל. פשוט נותן ונותן וכל הזמן מקבל סתירות לחי (ומכות פיזיות) שוב ושוב. הקטע שהוא עזר גם כשבאפי הייתה מתה היה משמעותי מאוד! כי הוא לא ניסה להרשים אותה, אלא פשוט עשה מעשים טובים. ועזר למי שהוא חשב שהם החברים היחידים שלו, מעין חבורה מעוותת אבל עדיין, הוא היה והרגיש חלק ממנה. והודר ממנה שוב ושוב עד שהיו צריכים אותו לעזרה במלחמה בשדים/להגן על דון/לספק את באפי.
זה גורם לי לחשוב, בסוף העונה הוא קיבל את הנשמה שלו בחזרה. מה זה אומר? מה הכוונה של "נשמה" בסדרה הזאת? אם לא הייתה לו נשמה עד עכשיו, למה עזר עם דון והפטרולים כשבאפי הייתה מתה? מה היה האינטרס שלו?
באופן כללי- אני חושבת שהיו הרבה עליות וירידות בעונה הזו, והדגש הוא על ירידות.
הפרק של המחזמר- לא אהבתי. לשרה מישל גלר אין קול לשירה, והיא לא רוקדת טוב במיוחד. ספייק, אניה, זנדר ודון וכמובן שד המיוזיקלס היו נהדרים שם. אבל באפי הייתה בלתי נסבלת וגם טרה וווילו לא משהו. העברתי קדימה די הרבה מהפרק.
למען האמת, הסיבה שסיימתי את העונה הזו כל כך מהר היא כי העברתי הרבה פרקים קדימה, והרבה מהפרקים. מהפרק שריילי הופיע פשוט התחלתי להריץ משמעותית קדימה עד רמה שחלק מהפרקים לקחו לי 10-15 דקות לצפייה. החפירות של ווילו על טרה, של באפי על הנפש הפגועה שלה, של דון על העולם... פשוט לא היה מעניין.
הפרק של היומולדת של באפי היה חמוד. אהבתי שאניה חזרה להיות שדה.
הפרק האחרון היה גם נחמד, למרות שהעברתי את סצנות ווילו-זנדר וגם קצת מהשיחות של באפי ודון (האמת שאני עושה את זה הרבה... שתיהן ביחד... שעמום עבורי).
הסצנה שספייק ניסה לאנוס את באפי- זה היה נורא. גם לצפות בזה וגם עבור שתי הדמויות. כנראה שקבלת הנשמה שלו בחזרה זו הדרך היחידה להתמודד עם מה שהיה ולהמשיך הלאה עם אפשרות לחברות/זוגיות.
אני חושבת שזהו...
אני מקווה שבעונה הבאה יהיה יותר ספייק אחרת גם אמצא את עצמי מעבירה קדימה לא מעט... קצת איבדתי את הסבלנות לשאר הדמויות... (מלבד אניה וג'יילס).