שבוע חדש

Renat Zeitune

New member
שבוע חדש

הכלב שנמצא בסרי לנקה איפה שנמצאת אמא שלי אצל חברה שגרה שם אכל נעלי בית של אמא שלי. מזל שהיה לה עוד אחד.

Renat Zeitune

New member
מישהו שמע על המקרה של האתיופי הלוקה בנפשו שנרצח בידי שוטר

כי היה סכין בידו והרשויות ידעו מזה על בעיותיו הנפשיות ולא עשו כלום? יותר מפריע לי התגובות זלזול שהוא קיבל בגלל שהוא לוקה בנפשו אז גם ככה הם שמחים על מותו. וכמובן איך לא מחזק את הסטיגמה שעוד מישהו לא בריא בנפשו הוא מסוכן לסביבה בלי שום קשר אליו. יכול להיות שהשוטר רצח אותו כי הוא מאתיופיה למרות שמגינים הרבה על השוטר וטוענים שהוא עשה זאת מהגנה עצמית. בכלליות דחו אותי הרבה כששמעו שאני גרה בהוסטל וגם היום עדיין היחס למוגבלים ולא רק נפשית הוא נורא. יש הורים שדוחים ילדים מוגבלים לשהות במחיצת ילדיהם והם אפילו לא נחשבים מסוכנים ויש אחוז רב של הורים שלא מקבלים אותם ונותנים דוגמה רעה לדור הבא כמו שנתקלתי במקרה במישהי חירשת שרצתה להכנס לדירה עם שותפות ולא קיבלו בגלל החירשות שלה וזה קומם אותי. איך אפשר להיות רע כלפי מישהו שלא אשם במגבלתו שגם ככה סובל מקושי מסויים אז להקשות עליו עוד יותר? חבל שב2019 בחברה הישראלית כל כך קשה לקבל את האוכלוסיה החלשה מפיזית ושכלית עד נפשית. הנפשית עוד זה בכלל בעיה בעולם כמו בבדרך להודו ותמיד מוצגים בו אנשים מסוכנים ומטורללים חוץ מברזיל ששם נוגעים לעומק יותר ולא באופן סטיגמתי גם בכללי משחק זכור לי מישהי עם בעיה כזאת לא זוכרת ממה סבלה ומקווה שלא קיבלה סוף רע כמו בספרדיות. הייתי רואה שוב אילו היו מחזירים כי פרשתי באמצע לא יודעת מה הסיבה אבל אין לי את אותה סבלנות להתמיד בטלנובלות למרות שלא עם כולם זה ככה כי באנה כפול שלוש, אמא, באהבה אין חוקים ראיתי הכל בכל אופן סטיתי מהנושא בלי לשים לב.
&nbsp
לא מצאתי איפה לכתוב את זה ופה זה המקום הכי פעיל יחסית ומוכר לי ושאפשר לפתוח דיון בשרשורי אופ.

evglev1

Well-known member
מנהל
שמעתי על המקרה לפי טענת המשפחה

הוא הפסיק לקחת כדורים, זה מצב מסוכן מאוד, ראינו בדרך להודו איך האימא מנעה מבנה כדורים פסיכיאטריים מחשש של מה ייחשבו אם יידעו וכמה מצבו השתפר עם התרופות והחמיר בלעדיהם. אז באמת מדובר ברשלנות שלא נערכו למצב שהם עומדים מול אדם שלפחות ברגעים אלה לא שפוי. אגב זה מזכיר מקרה הפוך בסנטה דיאבלה ששוטר שחור הרג שיכור שכיוון נגדו נשק, ואימו של השיכור השתמשה בזה כדי להצדיק את גזענותו שמבחינתה שוטר שחור רצח את בנה, כך שקשה לדעת עד כמה נשקפה סכנה לחיי השוטר שהוא איים עליו עם סכין.

כן יש הרבה דעות קדומות ויותר נגד בעיות נפשיות שלמרות שזה לא מדבק אנשים מפחדים מקירבתם ולגבי החירשות זה דווקא מוזר כי בדרך כלל דווקא מגלים יותר סובלנות לנכות פיזית מאשר לנכות נפשית, אבל קורה גם שמחפשים את השלמות וגם לפיגור שכלי מתייחסים הרבה יותר בחומרה מאשר למשל לכיסא גלגלים או קביים, יש יותר רתיעה ממגבלה שכלית או נפשית. כמו שגם בדרך להודו הפסיכיאטר יצא רכילות בעיתון שכינתה את חולי הנפש שרובם היו סכיזופרנים "פסיכופטים" בטענה שאין שום דמיון בין הדברים וזה בדיוק ההפך, אז כן חושבים אוטמטית פגוע נפש, אז מסוכן.

דווקא לא בכל הספרדיות לפגועי הנפש יש סוף רע, בעיקר בארגנטינאיות ובטלמונדו, שבטלומונדו קוממו אותי ביפה במנהטן וחופן של יהלומים, ששלחו את הרעה המשוגעת לכלא, שהתייחסו לזה במובן השטחי שהיא שלחה את הטובה לכלא על לא עוול בכפה ועכשיו אלה שהציקו לטובה מציקים לה, כאילו נעשה צדק, בלי להתייחס למצבה הנפשי של הרעה. לעומת זאת דווקא ביובנסיון שאמנם הכול שם קלאסי וסיפורי סינדרלה לעוסים, אבל דווקא לנושא התייחסו בשיא הרצינות שבסוד של אהבה אשפזו את הרעה למרות שהיא רצחה בסוף והיא הייתה מאושרת בעולם הדמיוני שלה במוסד לחולי נפש, וגם באווה לונה, הסדרה היחידה שבה וונסה ויליאבה שיחקה דמות רעה והיה לה סוף טוב, בסוף היא התחרטה ואושפזה לקבל טיפול וכולם סלחו לה. לאור כל הדיון הזה כל כך רצוי שיחזירו את פשוט אהבה הקוריאנית אחרי שיונג פאל חזרה כי זה התייחסה לנושא לעומק למרות שמדובר רק ב-16 פרקים של שעה.

faery18

New member
באמת עצוב שהוא לא טופל אבל השוטר היה בסכנת חיים

הוא רץ לכיוונו עם סכין שלופה סך הכל ממרחק של איזה חמישה מטרים ולא נענה לקריאות לעזוב את הסכין. לשוטר לא הייתה ברירה אלא לירות בו כדי להגן על חייו. אם הם היו מספיק רחוקים אחד מהשני אז ירי לפלג גוף תחתון היה רלוונטי אבל זה לא המצב. ככה שאין לי ספק שזה גם לא קשור לצבע עורו. בכל אופן לא ראיתי תגובות שזילזלו במצבו או מוצאו של האתיופי אבל ברור שכל סטיגמה כזו או אחרת היא פסולה מיסודה ואין לזה מקום בשום חברה
אבל לגבי השוטר אני לא חושבת שהוא פעל מעוד מניע מעבר למניע הגנתי.

evglev1

Well-known member
מנהל
צודקת הוא היה קרוב מדי

מכדי שלשוטר יהיה זמן להוראות שגיסו של ההרוג מתאר קודם לירות למעלה, אחר כך לירות ברגליים. אין קשר להיותו אתיופי, מה גם שמשפחתו עצמה חשה סכנה וקראה למשטרה ועכשיו הם מספרים שהוא לא היה מסוכן.

גם אני לא ראיתי תגובות שלועגות להיותו פגוע נפש או שמחה על כך שהוא מת בגלל בריאותו הנפשית.

אבל כפי שכבר כתבתי פגוע נפש יכול להיות מאוזן ולחיות בחברה כרגיל כשהוא מאוזן עם התרופות, אבל אם הוא מתחיל תרופות ואחר כך מפסיק אותן מצבו הופך לעוד יותר גרוע מלפני שנטל את התרופות וגם הופך אותו למסוכן לסביבה עד לצורך באשפוז כפוי. לא יודע מה גרם לו להחליט על דעת עצמו לא ליטול את התרופות, אבל במצבו הוא אכן סיכן את סביבתו.

evglev1

Well-known member
מנהל
כלב חמוד נחמד שיש לאימא שלך בילוי עם כלב

Renat Zeitune

New member
כבר נמאס מסגידה להכלה מאיסטנבול

בכל אמצעי תקשורת אפשריים מדברים עליה. מפנטזים על פארוק ואף משווים אותו נשים נשואות לבעליהן כאילו הוא קיים במציאות. היא עם עלילה לעוסה וקיטשית מה מתלהבים ממנה? אפילו אמא שברמה יותר גבוהה ממנה לא חפרו עליה ככה. עזבו שכיום הסדרות הטורקיות בויוה לא כמו פעם, אם הייתה לי הזדמנות הייתי ממשיכה עם סודות אפלים והסוף. סדרות כאלה לא אוזכרו מעולם פה. הכלה מאיסטנבול לא זכתה להצלחה לא בטורקיה ולא שודרה בעולם ואם כן אז לא בהצלחה כמו אמא ולא זכתה בפרסים. דווקא את האיכותיות לא מדברים אבל סתם סדרה כזאת יש רעש וצלצולים אפילו ישראל היום עשו כתבה עליה.

evglev1

Well-known member
מנהל
באמת לא ברור מה עשו ממנה להיט

בסך הכול סיפור סינדרלה טורקי. גם מריאם וגם אישה פי כמה יותר טובות. דווקא ההתלהבות מהטורקיות הייתה שזה סיפורים רציניים ולא סיפורי אגדה כמו בטלנובלות והנה פה מדובר באגדה קלאסית אם כי בפתיח כתוב שזה מבוסס על סיפור אמיתי, פתאום טורקית עם עלילה טלנובלית קלאסית היא להיט. זה הלהיט הטורקי הגדול. וגם מה כל כך מושלם בפארוק לפי התקצירים הוא ניסה לאסור על סוריאה לשיר, הוא הסתיר ממנה כשגילה שיש לו בן מחוץ לנישואים ועכשיו הוא קוטל את אימו על כך שהיא מנהלת רומן, מזכיר את ההתלהבות מסנטוס לוסרדו מדונה ברברה. חליל ממנקשה וחליל באמת היה מושלם, מאהיר מקרדאי היה גיבור אמיתי, סבאש ממריאם גדול מהחיים, סארפ מאישה לפי הזיכרונות היה ג'נטלמן, פארוק בסך הכול דמות טלנובלית כמו איבו מבובה פראית או דניאל מאווה לונה, רק אזל וקרם מפטמגול יכולים להיות ברמה שלו וגם קרם רק בגלל מה שעשה בהתחלה לאורך כל הסדרה הוא היה מושלם כדי לכפר. ואגב גם אזל לאחר שהפך להיות אזל, פארוק לא מגיע לקרסוליים של עומר אוצ'ר לפני שהפלילו אותו.

evglev1

Well-known member
מנהל
בעצם גם קוזיי מקוזיי גוניי ברמה של פארוק

וסבאש מאהבה ועונש עולה עליו בכמה מידות ובאמת מהדמויות הראשיות שאפשר להגיד שאין אנשים כאלה במציאות כמו גם חליל ממנקשה וחליל, מאהיר מקרדאיי.

Renat Zeitune

New member
בדיוק זאת עלילה קלאסית טיפוסית

ואנשים שם מתלוננים על טלנובלות שחוזרות על עצמן ובזים על הלטיניות שנמאס מהם ועבר זמנן. אז מה ההבדל? ואפילו לא משודרות לטיניות קלאסיות כבר מאז לב פראי למרות שכיום הלטיניות רובן קומדיות בערוץ וגם יורדים על הקוריאניות שזה בדיוני כאילו שפארוק לא דימיוני שמשוות אותו נשים נשואות לבעליהן. לפחות היו מתלהבים מסדרות כמו סודות אפלים והראשי שם אהבתי אותו היה אחלה גבר ולא זכור לי מילה אחת על התלהבות ממנו ורעש סביבו וסביב הסדרה. גם דויד זפדה בסדרות שלו מאנה כפול שלוש מגלם דמויות נפלאות וכובשות ולא ראיתי אף אישה שהתלהבה מהדמויות שלו בעיקר מרמירו שהיה אחלה גבר. התאהבתי בו יותר מסנטיאגו/מרסלו אותו גילם סבסטיאן רולי למרות התפקיד המאתגר שהיה לשחקן לגלם שתי אישיות.

evglev1

Well-known member
מנהל
רמירו בהחלט היה טוב מסנטיאגו/מרסלו

בעיקר כי מאז שנוצר הפיצול אישיות של סנטיאגו ומרסלו, מרסלו היה ממש מפלצת, כל הקשיחות במרסלו וכל הרגישות בסנטיאגו. ובאמת מאז הוא כזה גם בתור ראיין בחיים הכפולים של אסטלה קריז'ו וגם בתור ריקרדו בבאהבה אין חוקים.

Renat Zeitune

New member
הדמות היחידה של סבסטיאן רולי שאהבתי הייתה גוזמן

מאהבות אמיתיות. ממש שינו אותו מהדמות המקבילה שלו ששכב עם כל אישה ששמה עליו עין ובאהבות אמיתיות הוא היה נאמן לאישה שאהב וגם בקושי שתיים התעניינו בו. עם שרלין בכלל לא היה סיפור ביניהם לא ניסה לצאת איתה והייתה המקבילה של חימנה אקרדי ששם אפילו התחתנו. מושא אהבתו של גוזמן לא שכבה עם אחד מאז שהכירה אותו ואילו במישהו שומר עליי המקבילה שלה כן ולא רק עם בעלה אלא גם עם השומר ראש של אביה ואף נכנסה ממנו להריון. אמנם מרחו את הזוגיות בין גוזמן לאהובתו והם שכבו ביום חתונתה אבל לא עניין אותו לצאת עם אישה אחרת אולי חוץ מהמשרתת שגם היו יותר קטעים מצחיקים ביניהם והיא גם שחקנית קומית וראה בה כידידה בניגוד לגרסה הארגנטינאית שהוא שכב גם איתה.
&nbsp
לא זוכרת איך היה בארבע מאות ושש, באין אשמה באהבה היה אנמי, רובי היה זבל, אנס ומכה נשים, גם בכנגד כל הסיכויים לא אשכח שהיה לו התקף וניסה לאנוס את הראשית בדומה לטרסה, אבל לפחות היה לו כבוד עצמי וכשטרסה רצתה אותו בחזרה הוא לא הסכים ודחה אותה ורק ברגע האחרון שאמרה לו שהשתנתה הוא בא אליה וזה היה כבר הסוף אבל בניגוד להקטור כולם אהבו אותו גם דמותו של אהרון דיאז ואף הוזמן לחתונה שלו עם אנה ברנדה ודווקא את טרסה לא רצו בכלל וטרסה הבינה שליבה שייך לדמותו של סבסטיאן ולא לאהרון כמו בתחילת הסדרה כך שזה דומה מאוד לחיים שגנבו ממני, בתשוקות היה בהתחלה סבבה אחרי הוא התקלקל אם כי לא ברמה של הקטור, בחיים שגנבו ממני אנס פעמיים ומעצבן ובאנה כפול שלוש היה סביר רק כסנטיאגו. בסדרה האחרונה שלו היה חמוד למרות שבהתחלה דרש כאפה אבל התנרמל רק חבל שהסיפור שלו עם מאייטה היה משעמם ונטול כימיה עכשיו הוא הולך לגלם דמות מעניינת אבל לא יודעת מה האופי שלו, הוא ייכנס לעולם הנרקונובלה לצד רנטה נוטני ואירנה באאבה.
&nbsp
דויד זפדה מתה עליו. גם בכוחו של גורל היה גם סבבה אבל אין על רמירו מאנה כפול שלוש.

evglev1

Well-known member
מנהל
גם רוב הדמויות שלו לא משהו

על רובי אין מה לדבר, בתשוקות נהרס ובחיים שגנבו ממני גם אנס פעמיים כשבאהבת אמת היה רק אונס אחד בליל כלולות וגם בהמשך רצה שאנג'ליק בויאר תפיל את הילד של חוסה לואיס. באנה כפול שלוש היה מושלם בתור סנטיאגו ומפלצתי בתור מרסלו.

אכן דוד זפדה גם בכוחו של גורל היה נהדר, היה לו התקף אחד כשגילה שמנעו מאימו ירושה שהגיעה לו והוא חיבר את זה גם למותה והיה לפרק או שניים אכזרי, אבל אפשר להבין בנסיבות כאלה. בתהום של תשוקה היה פשוט משעמם אך לא דמות אנוכית ואגוצנטרית כמו אוקטביו בלב פראי או סנטוס בדונה ברברה.

על ניסיון האונס בכנגד כל הסיכויים לא ידעתי. אז נראה שעד אהבות אמיתיות תשוקות הייתה היחידה שבה לא אנס ולא ניסה לאנוס.

Renat Zeitune

New member
באין אשמה באהבה אני לא חושבת שאנס רק סגד לאביו המפלצת

אותה גילם סרחיו גוירי שהוא כן אנס.
&nbsp
בשקרים היה נואף שדחה את המאהבת שלו והיה מאוהב באישתו ולא ברור למה בגד בה מה שמזכיר את גוסטבו מאהבה אין חוקים.
&nbsp
אני מאמינה שבארבע מאות ושש לא אנס, גילם פסיכולוג והיה לו ילד וזכה לסוף טוב.

evglev1

Well-known member
מנהל
הוא לא היה בוגד ולא היה נואף

הרומן שלו עם המאהבת היה לפני הרומן שלו עם אישתו, הוא לא בגד בה, הוא רק היה חלש אופי ואולי פחדן שהסתיר מאישתו שהאקסית שלו בהריון ממנו וגם היה לו ביש מזל שאישתו ילדה לפני הזמן וכך יצא שהאקסית ואישתו ילדו בדיוק באותו זמן. אבל נכון שכחתי שבשקרים הוא שיחק את האבא של הבנות שנרצח בפרק 2.

אז נראה שבאנה כפול שלוש לראשונה לא היה אונס בין אנג'ליק לסבסטיאן כשהם שיחקו יחד.

evglev1

Well-known member
מנהל
הצבעתי בפרימריז הפתוחים של זהות

הפרימריז פתוחים ולא צריך להתפקד ואפשר להצביע מהמחשב או מהסמארפון. המתפקדים בחרו רשימה של 15 מועמדים וביניהם כל הציבור ולא רק מתפקדי המפלגה יכול לדרג היום. באתר זהות כתוב קצת על אותם מועמדים.

למעלה