שידור תכנית של ה-BBC בערוץ כאן 11 אמש ב-21:00

שידור תכנית של ה-BBC בערוץ כאן 11 אמש ב-21:00

התכנית היא על הסרנגטי (טבע).
אני צופה דרך HOT HD עם מסך LG 4K, "55.

בתכנית זו במיוחד, יותר מכל תכנית אחרת בערוץ אחר, מתקבלת תמונה באיכות יוצאת דופן. כאילו כל FRAME עבר עיבוד בפוטושופ, עם מתיחת קונטראסטים ועיבוד תמונה בחידוד. רמת הפרטים והצבע פשוט מדהימה. לפעמים אני תוהה אם זה לא תמונת מחשב או אכן צילום אמיתי. ברם זה ה-BBC...אז אתן להם קרדיט.
גם התוכן מרתק.
ממליץ בחום.

לא

לא ראיתי ולא אומר שזה מצוייר.
הסרט ״מלך האריות״ החדש, מצוייר. אבל נראה כמו סרט טבע אמיתי.

ממליץ בחום: מוצ"ש, ב-21:00 בערוץ כאן 11.

עכשיו יהיה פרק 3.
תמונה באיכות יוצאת דופן (מפיל לסתות).

enigo

New member
איזו טלוויזיה בדיוק של LG? כי אם זו טלוויזיה מסדרת ה-OLED,

אז זה "באשמת" הטלוויזיה.
ובכל מקרה, טלוויזיות היום עושות בדיוק את מה שתיארת, השאלה רק כמה טוב - מתיחת קונטרסטים וחידוד. ובדרך כלל גם העלאת רזולוציה.

5UK7500PVA

המסך בטכנולוגיית Nano שהיא המקבילה של ה-QLED בסמסונג (חלוקת המסך ל-64 איזורי תאורה אחורית בשליטה).
כל התגובה שלך, מוזרה בעיניי. ה-TV לא עושה זאת עם כל השידורים. כך שזו לא ה-TV. מדובר שתכנית אחת יוצאת דופן באיכות התמונה.

OLED מול Nano

או QLED).
ל-OLED יש יתרון בעומק השחורים מה שמשפר מאוד את ה-Contrast Ratio או CR. בעוד שעוצמת התאורה שם מוגבלת...
ב-Nano או QLED, היתרון בעצמת ההארה הגבוהה משמעותית מזו של OLED.
OLED אינה מילת קסם. עד כה, היחידה שיצרה את הפנלים היתה LG הפנל מהסדרה האחרונה נקרא P9000.
על הפלטפורמה הזו, חברות כמו Sony, Panasonic, B&o מיצרות גם מכשירים עם פנל של LG. סמסונג הודיעה שבכוונתה להיכנס לתחום ה-OLED גם.

enigo

New member
OLED זו טכנולוגיה, אף אחד לא טען שזו מילת קסם. אבל היתרון

בצבעים ובקונטרסט הוא מרשים.
אם אתה צופה בטלוויזיה בחדר מואר אולי היא פחות תתאים, אבל בחדר חשוך איכות התמונה טובה יותר מאשר נאנו באופן בולט.

enigo

New member
עכשיו הוספת מידע - שזה לא כך עם כל השידורים

בטלוויזיה שלי, כל השידורים נראים טוב יותר מאשר בטלוויזיה מקבילה שהיא לא OLED - קונטרסטיים וצבעוניים יותר (ונראים גם חדים יותר, אבל לדעתי זו תחושה שנוצרת בגלל שני האלמנטים הראשונים).
ומעבר לזה, לא כל השידורים הם באותה איכות, בתלות בערוץ השידור וכמובן איכות הצילום. יכול בהחלט להיות שה-BBC מצלמים באיכות גבוהה מהמקובל, ועד כמה שאני זוכר, ערוץ ראשון משדר ב-HD (תתפלא, אבל זה לא המצב בכל הערוצים...).

enigo

New member
צופה הרבה ב-BBC, אבל בדרך כלל דרך YouTube או נטפליקס

שם הרבה פעמים זה מוצע ב-4K. ממליץ לך לנסות.

4K בצינור

כאשר ה-TV החדשה נחתה אצלי, מאחר ואין לי מקור אחר ל-4K רצתי לצינור, הקשתי 4K וראיתי רבים מהתכנים שם. לא נפלתי. לא הייתה תחושה של X2 יותר טוב...מה-HD הרגיל, בשידור HD אמיתי.
השידור הזה, שמקורו דרך ממיר HD (רגיל) של HOT, מפיק תמונה אחרת. למשל שיער ברעמת האריה או הבבון, נראים כאילו זה עכשיו יצאו מהמספרה עם פן.
אפשר לראות כל שערה, כל פרט. פשוט מדהים. גם תמונות קצת יותר מרחוק, כמו הזברות, התמונה פשוט מעולה. זו הפעם הראשונה שיכולתי להגיד אם זברה, זה סוס לבן עם פסים שחורים, או סוס שחור עם פסים לבנים.

enigo

New member
בדוק את השידורים של BBC ב-youtube. עד כמה שאני זוכר הם

מפרסמים שם קבצים ב-FHD לפחות, ולפעמים גם 4K.
זה אכן נראה מדהים.
מעבר לרזולוציה, יש גם תקנים שמתייחסים למרחב הצבעים, למשל HDR10. משפיע על התוצאה הסופית לא פחות מאשר מספר הפיקסלים.

למעלה