שלום חברות, שאלה לי אליכן...

tzivi1

New member
שלום חברות, שאלה לי אליכן...

לאחרונה גיליתי את עולם הקניות באינטרנט, והבנתי שיש דברים הרבה יותר זולים בקניה באינטרנט מאשר בחנויות, אבל עדיין אני לא מרגישה בטוחה לקנות באתרים לא מוכרים.
החשש שלי הוא שמישהו פשוט יגנוב את פרטי כרטיס האשראי שלי ויחייב ככל העולה על רוחו (רוב האתרים מאובטחים, והחשש הוא שדווקא מי שאני רוצה לקנות ממנו אינו אמין ויעשה שימוש בכרטיס שלי שלא לצרכים אותם ביקשתי).
למשל, עכשיו אני רוצה לקנות חומרים לניקוי עדשות מגע, ומצאתי חנות אינטרנטית שמוכרת בזול. אבל זו לא חנות אופטיקה, אלא המכירה רק באינטרנט. אני לא מכירה את החנות הזו, ובאתר מופיע רק מספר טלפון נייד. עושים את ההזמנה, ואז הם מתקשרים כדי לבקש את פרטי כרטיס האשראי.
מה דעתכן? האם אני סתם מגזימה בחשדות שלי?
האם אתן קונות באינטרנט? מה אתן בודקות לפני שאתן מחליטות אם לקנות באינטרנט?
תודה!

חששותיך מובנים לי ומהסיבות שמנית, אני

אף פעם לא קונה שום דבר באינטרנט. אולי אחרים נוהגים אחרת אבל כך אני מרגישה וכך אני נוהגת.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אני קונה, בעיקר מAmazon

בארץ לא ממש קונה באנטרנט, למרות שתקופה ארוכה הזמנתי משופרסל ישיר.
להבנתי, ממקומות מוכרים אפשר פחות לחשוש, לא יודעת איך הייתי בודקת אתרים קטנים.

shiri67

New member
נדמה לי שיש לרכוש בדואר כרטיס אשראי מוגבל

במחיר, שאפשר למלא כל פעם מחדש. זה מונע אפשרות גניבה.צריכה לברר אם עוד קיים.

חנהפ

Active member
ב"ה עד כה לא נתקלתי בבעיות

כשהזמנתי. זה הכי נח לקנות ככה, חוסך המון זמן וכוחות

חוטהשני

New member
לידיעה יש כיום המון בלגן בישרכארט בנושא רכישה מהאינטרנט/חו"ל... לגיסי גנבו אלפי שקלים ושמעתי על עוד כמה שגנבו להם כספים... (מדובר ברכישה באתרים שאמורים להיות מאובטחים...)

אני קונה לא מעט

חבל להפסיד אפשרות לרכישת דברים שאין בארץ/יש אבל במחיר מופקע בגלל חשש כזה.
אני קונה רק מאתרים מוכרים כדי לא ליפול עם מוצרים מזויפים וכד', לכן חומר ניקוי לעדשות לא הייתי קונה מאתר עלום.
יש היום המון אתרים אמינים וסקירות של גולשים, גגלי ותלמדי על האתר שאת מעוניינת לרכוש ממנו.

בכל מקרה, כל חודש יש לעבור על פירוט כרטיס השאראי ולראות שאת מכירה את כל החיובים ומדובר ברכישות שלך.וגם אם לא ואת מגלה שמישהו השתמש לך בכרטיס, הכל מוחזר לך.
מעולם לא קרה לי דבר כזה,
ואילו לאבא שלי - שלא קנה ברשת מעודו, גנבו כמה פעמים (פעם אחת עובד בתחנת דלק העתיק את הפרטים)

tzivi1

New member
טוב, הזמנתי

תודה לכולן.
קיבלתי אומץ גם משניים מהעבודה שלי, שאמרו שבעצם יש ביטוח של הכרטיס אשראי וצריך לוודא שבאמת אין חיובים שלא אני חייבתי בכרטיס (גם ככה אני מתעדכנת מדי מספר ימים בתנועות בכרטיס האשראי).
תודה על העצות ועל העזרה!

shira1960

Active member
גנבו לי פרטי אשראי במסעדה או תחנת דלק

(לא יודעת איפה אבל אחד מהשניים).

קניתי כמה פעמים באינטרנט וגם הבן שלי קנה כמה פעמים ובינתיים טפו טפו טפו אין בעיה. אם דואגים, אפשר לקנות כרטיס PREPAID שלא קשרו לשום חשבון

אודלי111

New member
אנחנו קונים המון, בעיקר בחו"ל אבל גם בארץ

קונים רק מכאלה שיש עליהם חוות דעת טובות. גם בזאפ נותנים ניקוד (בדומה לאמזון ולאיביי, אבל פחות מתוחכם) למוכר וקונים רק אצל מי שנחשב לבטוח ושיש לו כתובת וטלפון תקינים.

tzivi1

New member
תודה!

ממש מוזר שגונבים הרבה את הפרטים בתחנות דלק (גם לאמא שלי פעם גנבו בתחנת דלק).

איליס

New member
תבדקי את עניין חשבון pay pal

לא מכירה לעומק אבל הוא מאובטח וחשבון שלך אישי.
ניתן לשלם איתו בארץ ובחו"ל.

למעלה