תוסף סידן

• פותח הנושא usi1
  • פורסם בתאריך

usi1

New member
תוסף סידן

אני מאוד התלבטתי איזה תוסף לקחת, ניסיתי כמה .
ראיתי כתבה של אולגה רז כי יש תוספי סידן שעשויים מעצמות ( איכס, מחריד ) וכי זה לא משנה איזה תוסף לוקחים ( סידן ציטראט וכל היתר ) העיקר לחלק את זה לכמה מנות ביום, האחרונה בערב.
רק סולגר מתחייבים שהכמוסה מתאימה לצמחונים , אבל - זה גם מכיל טיטניום דיאוקסיד שזה צבע מאכל שהם מוסיפים לכל תוספי הסידן.
דיברתי עם אלטמן , לא נתנו לי התחייבות שהתוספי סידן שלהם הם ללא לקטוז , המרכיבים הם ללא לקטוז אבל יכול להיות שבפס ייצור כן יהיה לקטוז ולכן הם לא כותבים את זה כהתחייבות על התווית וגם לא כתוב מתאים לצמחונים . כך שאלטמן ירדו מהפרק מטעמי אי סבילות....
לכן נשארתי נכון לכרגע עם סולגר והטיטניום דיאוקסיד. מצד שני הם כותבים על התווית שזה ללא צבעי מאכל וכו , אתם מוזמנים להסתכל באתר של סולגר : הנה:
http://www.solgar.co.il/?CategoryID=177&ArticleID=232
למטה למטה יש לתווית המוצר ואז רואים את כל הפירוט , הכרחי מבחינתי.
השאלה כמה זה אמין .....
אם לא היה את העניין של הטיטניום דיאוקסיד לא הייתי בכלל מתלבטת.
אם יש כאן כאלה שלוקחים תוסף, מה אתם לוקחים ?
תודה.

Ofericko

New member
למה צריך להוסיף צבע מאכל לתוסף מזון....

זה כולה כדור.... מה זה משנה איזה צבע יש לו.... שיהיה לבן / אפרפר. אז מה?

usi1

New member
זה גם מה שאני שואלת את עצמי....

לסולגר התשובות ....
ושים לב שמצד ימין יש צבע מאכל ומצד שמאל יש כיתוב ללא צבעי מאכל . ( בתווית המוצר )

ladybug6

New member
אפשר לשאול מה הסיבה שאת לוקחת תוסף?

אגב, את יכולה להזמין תוספים מחו"ל, מאתרים כמו iherb, שם אפשר לסנן לפי קטגוריית vegan ולדעת בוודאות שזה טבעוני. לרוב זה גם יוצא יותר זול.

usi1

New member
כי אין לי את זה בתזונה....

אין שום דבר שאני יכולה לאכול שמכיל סידן .
טחינה , לא מעכלת את זה וזה משמין נורא.....
היתה תקופה שניסיתי להוריד את הכדורי סידן ולצרוך טחינה גולמית ויש כמה ממש טעימות.
קודם כל עליתי שני קילו מהטחינה , דבר שני הופיעו לי נקודות לבנות על הציפורניים ונשר לי השיער....
מהר חזרתי לכדור.... והפסקתי עם הטחינה , אני לא צורכת טחינה בכלל . זה סתם משמין וכף ליום לא נותנת לי כלום מבחינה תזונתית .
כל המצליבים - אסור לי ( בלוטת התריס ) .
טופו - אסור לי , אותו כנ"ל וזה גם אסטרוגן , ואסטרוגן עושה לי בלגן בגוף וצרבת .
עלים ירוקים - לא ברור לי מה , כמה , ומה זה נותן , ואני גם חייבת לבשל את זה כי אני לא מעכלת את זה טרי .
לגבי הזמנה מחו"ל - הסתכלתי ב Iherb , יש שם כמות עצומה של תוספי סידן , לא הבנתי איך מבודדים את אלו שהן כמוסות מתאימות לצמחונים וללא לקטוז .
עברתי על כמה , לא הצלחתי להבין אם זה מכיל או לא לקטוז , חלק זה עם ג'לטין שלא ברור מאיזה מקור וחלק עם שאריות סויה שאסור לי כך שאני די הלכתי שם לאיבוד ולכן אני מעדיפה ללכת על המוכר והבטוח .
את נושא הלקטוז אני תמיד בודקת עם החברה עצמה, לגבי תוספים שאין לי נסיון איתם, כי לא תמיד זה מוצהר על התווית .
אני אמשיך לבדוק את העניין הזה .
אם יש רעיונות , אשמח ....

ladybug6

New member
תראי, אני לא רופאה

ואני לא יודעת מה הבעיה בבלוטת התריס שלך, אבל עד כמה שידוע לי במצבים של בעיה בבלוטה, לא מתייחסים למצליבים ולסויה כאילו זו אלרגיה, מותר לצרוך אבל במתינות (שוב, תלוי במצבך, אבל גם אם ההמלצה עבורך היא להמנע באופן עקרוני, זה לא אומר שאת צריכה להמנע מכדורים שאולי מכילים שאריות סויה.. זה כבר ממש זניח).
גם לי יש בעיה בבלוטת התריס ואני ממעיטה במוצרי סויה, ממעיטה במצליבים (ורק מבושלים), אוכלת מעט טחינה וממש לא כל יום (וגם לא מלאה, כי זה לא עושה לי טוב). אבל אני לא לוקחת תוסף סידן.. אני משתדלת לאכול עלים ירוקים כמה שיותר, לא משנה אם מבושלים/נאים, מוצרים מועשרים (חלב צמחי מועשר בסידן), נדמה לי שגם דגני הבוקר- ואני אוהבת לאכול אותם בבקרים, משתדלת לאכול קטניות כל יום, ומדי פעם גם אוכלת טופו שגם מועשר בסידן. אני לא רופאה, אבל אני חושבת שזה מספיק, בינתיים אני עוד בחיים ולא התפוררו לי העצמות.. :)

אני מציעה לך להתייעץ עם תזונאי/ת שמבינה בתזונה טבעונית, להגיע אליה עם יומן אכילה מפורט של מס' ימים, ולהתייעץ איתה אם לדעתה יש צורך בתוספים ואיזה. חבל לשלם סתם כסף ולהסתכן בעודפים או תופעות לוואי של לקיחת תוספים.

בכל מקרה, לצערי אין לי עוד מידע בעניין התוספים, אני רק יודעת שאפשר לחפש ב-iherb לפי vegan ולרוב זה עוזר להבדיל בין הטבעוניים ללא..

usi1

New member
תודה....

תת פעילות.
פעם תקין ופעם לא , הם לא יודעים למה ומה הבעיה , אני מתחילה טיפול בדיקור בקרוב לנושא הזה .
נראה לי שיש כאן הרבה אנשים עם בעיה של הבלוטה הזו או שנידמה לי ?
נראה לי שאמשיך לחקור את השוק המקומי כאן ......
הייתי אצל מגוון גדול של תזונאיות ונטורופתיות, אף אחת מהן לא הורידה לי שום תוסף.... להפך....

ladybug6

New member
אחוז גבוה באופן כללי באוכלוסיה סובל מבעיות

בבלוטת התריס, במיוחד נשים. אני מכירה גם לא צמחוניות/טבעוניות שסובלות מזה. גם אני הולכת לדיקור וזה אכן עוזר, אבל אצלי הסיבה היא השימוטו (אוטואימוני, כרוני). הרופאים מתייחסים לזה כמחלה ומיד מלעיטים תרופות כרוניות אבל המדקרת שלי ממש נגד זה וטוענת שברוב המקרים לא צריך לקחת את הכדורים ואפשר לאזן אותה באמצעות הדיקור (מה שכמובן תלוי במדקר, במקצועיות שלו ובנסיון שלו).
בכל מקרה, אני יכולה לומר לך שמהנסיון המאוד אישי שלי, בדיקור הצלחנו לאזן את הבלוטה לחלוטין למרות שהמשכתי לאכול כרגיל - כמו שכתבתי קודם - מעט מוצרי סויה, מעט מצליבים אבל רק מבושלים, וכו'.

usi1

New member
את מאוד מעודדת אותי... ושאלה

איך אבחנו לך האשימוטו ? עשית איזה בדיקה מיוחדת? מה אמרו לך ? אצלי רק עושים בדיקת דם של ה TSH אחת לתקופה ולא אמרו לי שום דבר כזה , ושאלתי ממה זה נובע הבעיה הזו , כי זה כבר שנים ככה מתנדנד. לא נתנו לי תשובה .
יש לי מדקר מדהים, מקצוען .

גם האשימוטו מאובחן בבדיקת דם פשוטה

בודקים נוגדנים לבלוטה ואם התוצאה יוצאת חיובית (כלומר שיש נוגדנים) מדובר בהאשימוטו.
מוזר שלא נתנו לך בדיקה כזאת, אני בזמנו כשביקשתי מהרופאה את הבדיקה הזאת היא נתנה לי בלי בעיות.

usi1

New member
תודה על המידע החשוב

אני אפנה לרופא שלי עם בקשה כזו

ladybug6

New member
באמת מוזר שלא שלחו אותך להבדק לנוגדנים

כמו שנטע כתבה, זו בדיקת דם פשוטה שאפשר לבקש מהרופא..

usi1

New member
אז בדקתי עם הרופא...

והסתבר שכן עשיתי אותה לפני שנה והיא יצאה שלילית הוא אמר לי שזה נקרא
Thyroid Peroxidase Ab

אז זה לא אוטואימוני הסיפור הזה של בלוטת התריס לפי זה . כנראה שזו הסיבה שהם לא מצליחים להבין למה זה מתנדנד.

למעלה